Edullista ruokaa? Ohjeita ja lista kiitos:)

Moikkamoi. Olen googlettanut tosi paljon, mut ei ole oikein osunut.
Meitä on kaksi aikuista jotka syö vain päivällisen (5-6 aikaan illal) koska ei miehen töiden takia muuten ehdi ja tähän on jo totuttu. Miehellä töissä mun tekemät eväät (täytetyt ruisleivät).

Olisiko teillä vinkkejä miten tehdä edullista ja hyvää ruokaa (meillä ei isoja marketteja jne, että niiden tarjoukset voimme unohtaa). Nykyään tyliin 300g lihapaketti uppoaa meihin kahteen (vaikka olemmekin hoikkia =) ) Kaipaisin kovasti esim. 2vk ruokalistaa.

Emme syö: hernekeittoa, lammasta, muita tipuja kuin kanaa =) , mies ei pidä kaalista.

Lisäksi kysymys: Voiko kanaa pakastaa? Ja jos niin miten? Olen tosi arka kanan kanssa, käytän sen vain jos päiväystä paljon jäljellä. Ja voiko lihaa/jauhelihaa pakastaa jos se on kypsennetty? Olen raakaa lihaa pakastanut vain.

Tupakoimme (yritetään lopettaa, koska siihen menee melkein 2vk ruokarahat:( )

Mut olisin iloinen jo kertoisitte vinkkejä. Monesti syödään mm. makaronia ja jauhelihaa. Perunoita ja jotain. Nuudeleita ja lihapullia/kanaa/kasviksia.
 
Keittiönoita
Pakastaa voit noita kaikkia mainitsemiasi. Meidän perheen sapuskan perusta on yleensä tomaatti ja sipuli. Sen päälle voi rakentaa niin italialaisen, espanjalaisen, intialaisen, meksikolaisen kuin turkkilaisenkin ruuan. Pavut, linssit ja herneet tulevat paljon edullisemmiksi kuin liha. Jos ei ihan vegeruokaa halua, ainakin voi tehdä "Pedron lihapataa" ja korvata uolet lihasta pavuilla.

Mä usein nk jatkan ruokia muilla raaka-aineilla, vaikka ei olisi taloudellista tarvettakaan. Eli porkkanaa tai punajuurta vaikkapa jauhelihapihvien sekaan. Munakas on laiskan/köyhän ihmisen ruokaa: munat on halpoja ja sekaan voi laittaa käytännöllisesti katsoen mitä tahansa, mitä kaapista löytyy.
 
jos kaali ja herneet ei kelpaa niin en osaa auttaa :D
no joo,yks halpa eväs on veneperunat eli peset potut hyvin,lohkot ne,laitat pellille,voitelet öljyllä ja sit lisäät suolaa,pippuria tai mitä tahansa haluamaasi maustetta ja paistat uunissa 225 asteessa niin kauan että ovat kypsiä ja rapeita.ovat tosi hyviä.Se mitä niiden seurana haluaa syödä on sitte eri asia,mutta mukavaa vaihtelua on syödä perunaa välillä tuollaki tavalla ja on taatusti parempaa ja halvempaa ku kaupan valmislohkoperunat.
 
katmat, joo veneperunat on tosi nannaa:) Meillä syödäänkin niitä, mutta lähinnä viikonloppuisin. Kun en viikolla ehdi tekeen ku miehellä on suden nälkä ku haen hänet töistä:) Niin juu ja kumpikin on lapsena kyllästetty puurolla joten se ei uppoa :snotty:

Vierailijalla oli hyviä ideoita ja ne ovatkin jo käytössä. Tästä vaan tuli uusi innostus kirjoittaa näitä ylös. Kiitos:)

Keittiönoita, meillä myös aina sipulia ja tomaattia. Mut pitäis tietää hyviä ohjeita. Selailen tosi paljon ruokablogeja ja kerään niistä havaintoja. Mut oon niin "tollo" et en tee sen näköistä ruokaa mis kuva on "ällö"... Ja se edullisuushan on toki aina kyseenalaista.
Niin ja totta kai ruuan tulisi aina olla täyttävää (mies sen 10h vähintää duunis ja nyt itse työttömänä tyylii olen sen samanaikaa syömättä ku odotan päivällistä) :)
Kiitos hyvistä vinkeistä kaikille. Lisää:)
 
Hei muuten, meillä on tehty tota pirkka sivuilta löytyvää jauheliha-vihanneskeittoa (käykääs tsekkaa, tosi hyvää!!!) mut miten tehdään oikea lihakeitto kaupan lihoilla??

Niin ja voi ku sais jauhelihaakin 300g paketis.. Menee aina se 100g 400grammast roskii:(
 
Lumivalkoinen
Alkuperäinen kirjoittaja mustapippuri-:
Hei muuten, meillä on tehty tota pirkka sivuilta löytyvää jauheliha-vihanneskeittoa (käykääs tsekkaa, tosi hyvää!!!) mut miten tehdään oikea lihakeitto kaupan lihoilla??

Niin ja voi ku sais jauhelihaakin 300g paketis.. Menee aina se 100g 400grammast roskii:(
Et sitten voi pakastaa sitä loppua ruokaa roskiin heittämisen sijasta? Tai syödä seuraavalla aterialla / seuraavana päivänä?
 
Alkuperäinen kirjoittaja mustapippuri-:
Hei muuten, meillä on tehty tota pirkka sivuilta löytyvää jauheliha-vihanneskeittoa (käykääs tsekkaa, tosi hyvää!!!) mut miten tehdään oikea lihakeitto kaupan lihoilla??

Niin ja voi ku sais jauhelihaakin 300g paketis.. Menee aina se 100g 400grammast roskii:(
:xmas: Miks se 100g menee roskiin?
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Lumivalkoinen:
Alkuperäinen kirjoittaja mustapippuri-:
Hei muuten, meillä on tehty tota pirkka sivuilta löytyvää jauheliha-vihanneskeittoa (käykääs tsekkaa, tosi hyvää!!!) mut miten tehdään oikea lihakeitto kaupan lihoilla??

Niin ja voi ku sais jauhelihaakin 300g paketis.. Menee aina se 100g 400grammast roskii:(
Et sitten voi pakastaa sitä loppua ruokaa roskiin heittämisen sijasta? Tai syödä seuraavalla aterialla / seuraavana päivänä?
Niinpä! 3 paketin pakastetuista jämistä saatte sit taas kerralla yhen 300 gramman satsin!
 
köyhä
-jauhelihaperunasoselaatikko
-makaronimössö (keittää makaronia, jauhelihaa ja sipulia sekaan)
-riisiä ja kanaa
-risotto johon kanaa mukaan
- jauhelihakeitto/ pelkkä kasviskeitto
- sipuliperunasekoituspussi pannulle ja lisäksi vaikka herne-maissi-paprikaa ja kananmunaa, nam
- perunamuussia kalapuikkojen kera
- perunamuussia ja jauhelihapihvejä, uunimakkaraa jne.
- erilaiset puurot
 
Siis vajaat (tyylii pari pientä kapustallista) jää kastiketta. Ja me ei vaan tykätä syödä sitä samaa ruokaa (jos nyt ei ole lasagne/makaronilaatikko) seuraavana päivänä. Pakastaisin jos jäisi molemmille annokset. Yleensä kippaan pussiin ja vien koirille sit.
Se noin 100g jää ku tekee keittoa tms. Ennen syötiin ku possut ja ei jäänyt mitään mutta täytyy jo terveyttään ajatella. Mietinkin, et voisinko esim keittoon jakaa jauhelihan kahteen osaan ja pakastaa pussissa toisen raakan osan? Kestääkö pakastuksen ku suojakaasu on pois?
 
vinkki
Paista vaikka jauhelihaa ja sipulia iso läjä kerralla ja mausta suolalla, mustapippurilla, valkopippurilla. Pakasta osa pieniin rasioihin, joita voit sitten käyttää muihin ruokiin tarvitessasi.
 
Alkuperäinen kirjoittaja mustapippuri-:
Siis vajaat (tyylii pari pientä kapustallista) jää kastiketta. Ja me ei vaan tykätä syödä sitä samaa ruokaa (jos nyt ei ole lasagne/makaronilaatikko) seuraavana päivänä. Pakastaisin jos jäisi molemmille annokset. Yleensä kippaan pussiin ja vien koirille sit.
Se noin 100g jää ku tekee keittoa tms. Ennen syötiin ku possut ja ei jäänyt mitään mutta täytyy jo terveyttään ajatella. Mietinkin, et voisinko esim keittoon jakaa jauhelihan kahteen osaan ja pakastaa pussissa toisen raakan osan? Kestääkö pakastuksen ku suojakaasu on pois?
Kyllä jauhelihan voi pakastaa annoksiin. Ei pakastimessa tarvitse suojakaasua... Ja voisithan esim. ostaa jauhelihan 700 gramman pakkauksessa ja jakaa sen kahteen 350 gramman annokseen.
 
vieras
Mun yks lemppari arkiruoka on linssikeitto. Kuullotettu sipuli ja valkosipuli, mausteet, perunaa, porkkanaa ja vihreitä linssejä :) Helppo ja täyttävä arkiruoka. Lasagneakin tehdään meillä usein. Hyviä on myös kanaperunalaatikko, couscous kanan ja vihannesten kanssa, pasta ja tomaattikastike, lihapullat tomaattikastikeessa riisin kanssa ja tonnikalasalaatti (riisi, tonnikala, kurkku, tomaatti, oliivit, sipuli tms ja ranskalainen salaattikastike).

Me muuten jaetaan useinkin se 400g paketti kahteen osaan ja pakastetaan puolet. Eipä ole miksikään mennyt.
 
hmmt

Moi!

Tällaisen olen joskus itse netistä onkinut. Kannattaa kokeilla, on aidosti hyvää ja tosi yksinkertaista tehdä. Ja kalaahan pitäisi syödä usein, mutta harmillisen usein se on ihan liian kallista.


Uuniseitä paprika-tomaatti-juusto-kerma kastikkeella

400g seitiä (4 palaa)
1tl suolaa
1tl paprikajauhetta
1tl pippuria
sipuli siivuina
pari-kolme tomaattia siivuina
juustoraastetta (n. puoli desiä riittää)
2 dl kermaa

Seitipalat vuokaan, päälle mausteet, sipulisilppu, tomaattiviipaleet, juustoraaste ja viimeiseksi kerma. Tunti uunissa 200 asteessa. Keitetyt perunat kylkiäisiksi.
 
Alkuperäinen kirjoittaja mustapippuri-:
Siis vajaat (tyylii pari pientä kapustallista) jää kastiketta. Ja me ei vaan tykätä syödä sitä samaa ruokaa (jos nyt ei ole lasagne/makaronilaatikko) seuraavana päivänä. Pakastaisin jos jäisi molemmille annokset. Yleensä kippaan pussiin ja vien koirille sit.
Se noin 100g jää ku tekee keittoa tms. Ennen syötiin ku possut ja ei jäänyt mitään mutta täytyy jo terveyttään ajatella. Mietinkin, et voisinko esim keittoon jakaa jauhelihan kahteen osaan ja pakastaa pussissa toisen raakan osan? Kestääkö pakastuksen ku suojakaasu on pois?
Mutta miks tehdä vaan 300g:stä ruokaa? Voishan sen tehdä vaikka kilosta kun kerran tekee ja laittaa pakkaseen. Ja voihan sen raakanakin pakastaa. No, onneks jokainen tekee keittiössään niinkuin parhaakseen näkee. :D
 
köyhä
Alkuperäinen kirjoittaja mustapippuri-:
köyhä: miten tost jauhelihaperunasoselaatikosta tulee paras? Pidin siitä kouluaikoina mut ku siitä on ihmisillä nykyään niin monta versiota. Teetkö muusin ja sekoitat lihan? Vai laitatko vielä uuniin? Olisi kiva tietää:)
Piti kysästä mieheltä kun se on meidän parempi kokki :) Eli siis ihan vain paistetaan jauheliha+sipuli ja maustetaan se. Ja perunamuussi normaaliin tapaan. Sitten sekoitetaan kaikki (tai kerroksittainkin voi laittaa) ja uuniin paistumaan. Helppo mutta ainoa iso homma toi muussin tekeminen :)
 

Yhteistyössä