Dubai

Oisko kellään "tuoretta" kokemusta esim. vuoden aikana matkustuksesta Dubaihin lasten kanssa? Jonkun verran matkakertomuksia olen lukenut mutta kaikki jo useamman vuoden takaa... eli uusinta tietoa kaipaisin.
Ollaan mietitty omatoimimatkaa Dubain keskustan tuntumaan kera lasten (5, 8, 13v)...oisko kellään antaa vinkkejä sopivasta hotellista, alueesta yleensä?
Entä onko siellä shoppailujen lomassa lapsille jotain paikkoja missä touhuta vai vaatiiko menon johonkin "touhupuistoon"? Onko esim. rannoilla leikkipaikkoja? Kaikki muukin tieto tervetullutta. Kiitos jo etukäteen. =)
 
En tarkoittanut sitä että olis jotenkin vanhaa tietoa :whistle: :) mut ylipäätään sitä kun kukaan ei juurikaan ole kirjoittanut lasten paikoista Dubaissa mitään? Onko se vaan pelkkää shoppailua varten vai onko esim. leikkipaikkoja hotelleissa tai shoppailujen yhteydessä?

Kannattaako sinne ylipäätään lasten kanssa lähteä? :)
 
Kannattaa ilman muuta lahtea lasten kanssa. Paikka on turvallinen, lansimaisen on siella helppo olla. Takuuvarma aurinko. Ja erittain lapsiystavallinen paikka.

Rannoista sen verran, etta esim Open Beach on avoin kaikille, maksuton ja ihan siisti ranta. Lisaksi vieressa on toinen ranta (pieni maksu), jossa tietyt paivat on sallittu vain naisille.
Lapset varmasti tykkaavat uida kristallinkirkkaassa Persianlahdessa. Siella on myos vesipuisto WildWadi nimeltaan. (www.wildwadi.com). Hiihtamistakin voi kokeilla, aika eksoottista. "Hiihtokeskus" sijaitsee The Mall of Emiratesin vieressa olevassa Ski Dubai:ssa. Sielta saa vuokrattua kohtuulliseen hintaan kaikki tarpeelliset talviurheiluvalineet vaatteita myoten, joten niita ei tarvitse pakata lahtiessa itse mukaan. Aavikon safarilla kannattaa kayda.

Ostoskeskuksista paras lienee talla hetkella jo mainittu The Mall of Emirates, jonka 350 kauppaa tarjoavat kaikenlaista ostettavaa. Nakemisen arvoinen ostoskeskus on myos IBN Batuta, joka jo itsessaan on varsinainen taideteos. Se jakautuu viiteen eri osaan - Kiinaan, Persiaan, Andalusiaan, Egyptiin ja Afrikkaan - ja sinne kannattaa todellakin varata kamera mukaan. Wadi Wadi, joka sijaitsee aivan kuuluisan hotellin Burj Al Arabin vieressa, on myos poikkeamisen arvoinen, mutta jokseenkin kallis ostoskompleksi. Parhaimmat basaarit taas puolestaan loytyvat Al Karamasta ja niissa useimmissa kannattaa tinkia hinnoista. Dubain useat ravintolat tarjoavat uskomattomia makuelamyksia eika meriruuan maistamista kannata myoskaan sivuuttaa. Ruoka on hyvaa ja edullista.

Mihin aikaan vuodesta olisitte menossa? Meidan hotelli oli Golden Sands 3 keskitason hotelli Bur Dubaissa . Oli ihan siina keskustassa. Oikein hyva hotelli.

Mitas viela....tassa nyt jotain ens alkuun.
 
Kiitos vinkeistä.
Voiks tuonne aavikkosafarille mennä minkä ikäisten lasten kanssa? Entä tuleeko minkälaisen matkan päähän keskustasta nuo uimarannat?
Maaliskuu oli suunnitelmissa matkustaa eli alkaa kohta jo kiirusta olla...jos nyt taas saadaan mitään aikaseksi B)
pitää vielä käydä tutustumassa laittamaasi linkkiin =)
luen mielelläni lisäkommenttejakin :)
 
Keskustasta noin 15 km Jumeirah Beach Parkissa on monipuoliset palvelut. Tuo yleinen ranta on n 5 km keskustassa. Kaupunkihotellit jarjestavat bussikuljetuksia yleiselle rannalle. Jos valitsit rantahotellin, on ranta oma yksityinen ja vaan hotellin asukkaiden kaytossa.

Jos jotain negatiivista pitaa sanoa, niin valtavat liikenneruuhkat ja jatkuva rakennustyo. Dubaissa on niukasti kulttuuritarjontaa, jos siita on kiinnostunut.

Paikka on lapsiystavallinen. Safarille voi todellakin lahtea lasten kanssa. On heillekin elamys. Muita kivoja paikkoja lapsille on Dubai Zoo, Magic Planet -huvikeskus, Sega Republic, The Dubai Mall -ostoskeskuksessa sijaitseva Sega Republic on huvipuisto ja pelimaailma(teinille oiva paikka). Dubai Aquarium & Discovery Centre sijaitsee Dubai Mall:ssa, delffiinien kanssa voi uida Dolphin Bay:ssa.

Tassa kun muistelen Dubaita niin tulee vahan nostalgiaa. Meilla Dubai on ollut myos vaihtoehtona komennusmaaksikin muutamia vuosia sitten. Silloin kieltaydyimme.
 
kiitti vielä noistakin tiedoista.
Reissu varattu. =)
Vielä kiinnostais tietää että onko siellä oikeesti niin tarkkaa maahan vietävien lääkeiden tai pukeutumisen kanssa kun tuolla jossain jutuissa on annettu ymmärtää? Entä lasten pukeutuminen?
 
Alkuperäinen kirjoittaja rentunruusu:
kiitti vielä noistakin tiedoista.
Reissu varattu. =)
Vielä kiinnostais tietää että onko siellä oikeesti niin tarkkaa maahan vietävien lääkeiden tai pukeutumisen kanssa kun tuolla jossain jutuissa on annettu ymmärtää? Entä lasten pukeutuminen?
Dubai on vapaamielinen kumminkin arabimaaksi. Pukeutumisen suhteen suositellaan, etta naisilla olisi olkapaat ja polvet peitettyna (kunnioituksesta heidan kulttuuriaan kohtaan), mutta kylla siellä paljon varsinkin turisteja nakee shortseissa , minihameissa jne...

Rannoilla on valokuvauskiellot. Bikineissa siella oltiin tai uikkareissa, eika siella mitaan tuijotusta saatu aikaan. Paikalliset naiset kayvat omissa rannoissaan omilla vuoroillaan.
 

Yhteistyössä