DNA-testi tehty, eri mies tunnustaa isyyden?

Onko kellään kokemusta seuraavasta: lapsen syntymän jälkeen menimme lastenvalvojalle tekemään isyyden tunnustamista, mutta koska miehelläni ei ollut passia sitä ei voitu tehdä. Teimme kuitenkin DNA-testin, jossa ilmenee että hän on biologinen isä. Erosimme lapsen ollessa hyvin pieni, ennen kuin tunnustamista tehtiin, jolloin hän lähti takaisin ulkomaille eikä ole ollut missään tekemisissä. Olen ollut uudessa suhteessa pian eroamisemme jälkeen ja nykyinen mieheni haluaisi tunnustaa lapsen isyyden, koska hän pitää lasta kuin omaansa ja haluaisi, että lapsella olisi jotain isyyden tuomaa turvaa tulevaisuudessa. Onko tämä mahdollista?
 
Siis isyyshän tunnustetaan siksi, että tiedettäisiin kuka lapsen isä on. Meiltä ainakin kysyttiin moneen kertaan onko mieheni lapseni isä ja voisiko olla mahdollista, ettei hän ole. Vakuutin, että lapsi ei voi olla kenenkään muun ja mitään dna testejä ei tarvitse teettää. Mies oli samaa mieltä ja niin hänet kirjattiin lapsen viralliseksi isäksi.

Luulisin, että jos jossain papereissa näkyy että dna testi on paljastanut oikean isän, ei ketään muuta voi siihen laittaa. Jos dna testiä ei missään näy, niin voi kai jonkin toisen miehen laittaa isyyden tunnustamaan. Teidän kuitenkin pitää siellä sosiaalivirastossa valehdella ja en sitten tiedä jos käykin niin, että jälkeenpäin selviää että tiesitte, että kyseinen mies ei ole lapsen oikea isä.

Tulevaisuudessa jos eroatte ja teille tulee paljon riitoja, mies ei haluakaan maksaa enää elatusmaksua. Hän voi kai valehdella sossulle, että sinä olet valehdellut hänelle ja paljastanut jälkeenpäin, että olet tienny aina lapsen olleen jonkun muun. Saattaa tulla sulle ongelmia.

Myös silloin saattaa tulla ongelmia jos lapsen oikea isä ilmestyy kuvioihin ja haluaa tunnustaa isyytensä. Joillain miehillä saattaa herätä tälläiset kellot vasta 10 vuoden jälkeen "kun tuleekin tarve pitää jälkeläisistään huolta". Kun kerrot, että laitoit toisen miehen tunnustamaan isyyden ja valehtelit sossulle, saattaa tulla ongelmia.

Eikö mies voisi adoptoida lasta? EIkö se käy aika kätevästi, kun yhdessä asutte. En tiedä käytännöistä, mutta se olisi kai se oikea tapa, jos hän ei oikeasti ole lapsen isä. Kai te kuitenkin aiotte tulevaisuudessa kertoa, että mies ei ole hänen biologinen isänsä. Tuttuni sai tietää vasta joskus 12 vuotiaana ja kuulemma järkyttyi aika paljon, koska sillon vasta kerrottiin.
 
Ano
Joo soita vaikka lastenvalvojalle ja kysele sieltä, minkälaisia mahdollisuuksia tuollaisessa tilanteessa on, mutta en usko että se käy noin kuin sinä sen ajattelit. Yllä mainittu adoptio voisi olla jo mahdollisuus. Tai ehkä joku oikeuden määräämä huoltajuusjuttu? En edes tiedä onko semmoista olemassa :_DD
 
Vaikka tuo juridisesti onnistuisikin, en missään nimessä suosittele sitä että lapsen elämä tietoisesti perustetaan valheelle. On lapselle uskomattoman rankkaa saada jossain vaiheessa kuulla että itselle rakkaimmat ihmiset ovat alusta asti valehdelleet. Ja vaikka lapsi ei ikinä saisikaan tietää, niin asia alkaa varmasti jossain vaiheessa vaivata vanhempia. Ja jäähän siitä kiinni jos vaikka jonkun sairauden tai onnettomuuden yhdeydessä otetaan molemmilta verikokeet ja veriryhmät menevät ristiin. Mielestäni adoptio on ainoa tapa tehdä tämä asia oikein.