endis
Aihe, johon viittaan Tutkimus: Makeutusaineet voivat edistää diabeteksen puhkeamista
Olen ihmetellyt jo pitkään miksi ihmiset eivät tajua suolistobakteeriflooran merkitystä terveyteen. Esimerkiksi aspartaami (fenyylialaniini) tuotetaan GMO-bakteerilla, joka toki on luonnollista, mutta ei varmasti voi olla terveellistä mikäli sitä syö päivittäin tajuttomia määriä. Toksisuus ei tietenkään täyty (eli ei siihen kuole), mutta pidemmän ajan vaikutukset ovat järkyttäviä.
Mitä muut ovat asiasta mieltä? Mikä olisi mielestäsi paras vaihtoehto:
a) Vieroittaa aivot makeasta,
b) Käyttää sokeria (joka sekään ei ole terveellistä) keinotekoisten makeuttajien sijaan,
c) Käyttää keinotekoisia makeuttajia, koska ne ovat vähemmän vaarallisia kuin sokeri.
Olen ihmetellyt jo pitkään miksi ihmiset eivät tajua suolistobakteeriflooran merkitystä terveyteen. Esimerkiksi aspartaami (fenyylialaniini) tuotetaan GMO-bakteerilla, joka toki on luonnollista, mutta ei varmasti voi olla terveellistä mikäli sitä syö päivittäin tajuttomia määriä. Toksisuus ei tietenkään täyty (eli ei siihen kuole), mutta pidemmän ajan vaikutukset ovat järkyttäviä.
Mitä muut ovat asiasta mieltä? Mikä olisi mielestäsi paras vaihtoehto:
a) Vieroittaa aivot makeasta,
b) Käyttää sokeria (joka sekään ei ole terveellistä) keinotekoisten makeuttajien sijaan,
c) Käyttää keinotekoisia makeuttajia, koska ne ovat vähemmän vaarallisia kuin sokeri.