Clostridium Difficile

On hyvä tietää, että bakteeri nimeltään Clostridium Difficile on yleistymässä Suomessa ja voi aiheuttaa myös pikkulapselle pitkäkestoisenkin ripulin.
Reilun vuoden vanhalta lapseltani tutkittiin jos mitä syitä miksi vatsa on sekaisin, mm. allergiaa epäiltiin, olipa lapsi jonkun aikaa maidottomalla ja viljattomalla ruokavaliollakin.
Kunnes "kakkaviljelyssä" löytyi tämä pahis, Clostridium Difficile, josta löytyy paljonkin tietoa googlettamalla kunhan vain tietää mitä etsiä.
Itse en ollut ikinä kuullutkaan, eikä kukaan lääkäritaho ilmeisesti huomannut sitä epäillä, lapseni on nyt 1v 4 kk ja ehti ripuloida viikkotolkulla.
Ensin tarjottiin syyksi puhkeavia poskihampaita, sitten imetyksen lopetusta ja sitten allergioita, laitan tämän tiedon palstalle että jos jonkun muun lapsella epämääräistä oireilua eikä allergiatesteissä näy mitään ja ruokavalion muutokset ei auta, syy voi olla tämäkin mikä meillä oli löydös.
Nyt on lääkitys ja aion pitkään antaa maitohappobakteereja hyvän bakteerikasvuston tueksi, toivottavasti ongelma hoituu eikä jää "krooniseksi " niinkuin joillekin ikävä kyllä on käynyt, tämän siis luin netistä.....
 
Ou nou, meillä oli sama fiasko vuosi sitten. Neiti 4-v sai karsean ripulin joka vaan kesti ja kesti. Taustalta löytyi toi sama clostridium. Ihan kamalaa, en voi käsittää, mistä se tuli, se on kai joku sairaalabakteeri. Neljä viikkoa tyttö söi antibiootteja ja Precosaa, joka on tarkoitettu juuri clostridiumiin (ei kuitenkaan antibiotti). Koko ajan uhkailtii, että tauti voi uusia, mutta kop kop, vuosi nyt on menneyt, ehkä ollaan turvallisilla vesillä... En toivois tautia kellekkään ikinä koettavaksi, se oli ihan hirveää.
 
vihdoinkin joku vastasi, ajattelin olenko ainoa tällä palstalla tämän taudin kanssa...
Lapsella ollut kaksi viikon Flagyl kuuria, ei tehonnut, oireet palaa ja testeissä sama toksiinipositiivinen Clostridium Difficile bakteeri.
Nyt on juuri loppunut kolmas kuuri, joka oli Vancomycin, 10 vuorokautta.
Rinnalla mennyt ja menee Precosa edelleen.
annajulia, mikä kuuri teillä oli neljä viikkoa, minkä niminen?
 

Yhteistyössä