Chili-suklaakakku

googlesta
Maya Chili-suklaakakku

Kakkupohjan raaka-aineet:
6 kananmunaa
150 g voita
150 g Fazerin tummaa suklaata
15 g sokeria (reilu ruokalusikallinen)
½ dl perunajauhoa
Kuorrute:
3 Fazerin Maya patukkaa (à 42g)
Tarjoiluehdotus:
Ranskankermaa
Tuoreita vadelmia
Mintunlehtiä

Erottele keltuaiset ja valkuaiset tarkasti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Laita voi ja tumma suklaa astiaan ja sulata mikroaaltouunissa. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri. Siivilöi perunajauho keltuaisvaahtoon, lisää suklaa-voiseos. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti kaapimella sekoittaen. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 28-30 cm) ja paista heti 180 asteisessa uunissa 22 minuuttia, jonka jälkeen laske lämpö 160 asteeseen ja paista vielä 25 minuuttia. Irrota kakku vuoasta ja jäähdytä. Sulata Maya-patukat mikroaaltouunissa välillä sekoitellen (varo kuumentamasta liikaa) ja levitä kuorrute tasaisesti kakun päälle. Aseta kauniisti tarjolle ja nauti.Vinkki: Maya-patukka sulaa kivasti vesihauteessa tai mikroaaltouunissa, mutta jatkeaineita se ei oikein kestä (kermaa, voita), joten niitä ei kannata yrittää sekoittaa joukkoon!
Reseptin laatijat: Juha Huopaniemi, Ida Antikainen, Anjuli Kallio ja Elina Pohja, Laurea-ammattikorkeakoulu
 

Yhteistyössä