Brio Zento vai Besafe Izi Combi?

  • Viestiketjun aloittaja "Kata"
  • Ensimmäinen viesti
"Kata"
Heippa kaikki!
Olisiko teillä kokemusta näistä istuimista? Hyviä ja huonoja puolia? Meidän pitäisi ostaa pian 1-v täyttävälle tytsylle istuin kun Brio Primo alkaa käydä ahtaaksi. Kumpikohan näistä olisi parempi ja olisiko joku vielä parempi istuin? Pitkä käyttöikä olisi tietysti plussaa ja se, ettei lapselle tulisi ahtaanpaikan kammoa.Vähän mietityttääkin, onko turvallinen istuin sitten yhtä kuin ahdas istuin... Haluan myös pitää lapsen selkä menosuuntaan mahdollisimman pitkään. Mutta kokemuksista olisin kiitollinen:)-Kata
 
Meillä BeSafe Izi Combi, ja olen hyvin tyytyväinen istuimeen. Siinä ne vöiden olkaimet on hyvä etteivät vahingossakaan jää hiertämään lapsen kaulaa. Myös se anti-rotation teline autonistuimen selkänojaa vasten antaa lapsen jaloille hieman enemmän tilaa, kuin istuin joka on aivan autonistuimen selkänojassa kiinni. Ennen ostamista kannattaa testata, mahtuuko autoon, koska on aikapaljon tilaavievä istuin.
 
"vieras"
besafe izi combi x3 joku semmonen?! Meillä löytyy ja 2lasta käyttäny tosi hyvä kun saa nukkuma asentoo ja muutenki hyvä pitkille matkoille... Miinusta siitä kun 2v jälkeen muksut eivät oo mahtuneet kunnolla istuimeen ja sen jälkee jo joutunu ostaa uuden. Iso kokosia ikäisekseen 2v jo 92pitkä ja 12kg
 
"vieras"
Noista kahdesta ehdottomasti parempi on Be Safe, mutta sekin alkaa olla jo todella vanha konstruktio. Miksi et ostaisi testien ykköstä Cybexin Sironaa, joka on vain hiukan kalliimpi, mutta paljon turvallisempi ja monipuolisempi tämän päivän istuin. Sen voi vielä kääntää sivuttain, kun ottaa laspsen pois tai laittaa istuimeen. Kätevää. Kallistussäädöt toimii molempiin suuntiin ja Be Safeen verrattuan etua on vilä siinä, että Siron on molempiin suuntiin Isofix-kiinnikkeillä, kun taas Be Safe vain selkä menosuuntaan (Jostain ihmeen syystä, mitä en ymmärrä.)
 
"vieras"
Meillä on molemmat. Be safe enemmän käytössä, on kyllä tosi hyvä istuin. Ostettiin se esikoiselle n. kolme vuotta sitten ja oli ainakin silloin pärjännyt testeissä hyvin. Meillä on se taurvavöillä kiinnitettävä malli, koska silloisessa autossa ei ollut isofixiä. Mutta istuimen saa tosi tukevasti kiinni. On tilava, meillä esikoinen istui siinä 3,5 vuotiaaksi ja koko ajan siis selkä menosuuntaan päin. Olisi vielä mahtunut siihen, mutta pikkusisko piti vaihtaa siinä vaiheessa kaukalosta turvaistuimeen. Kakkosautossa on Brio zento. Mä olen tykännyt siitäkin. Selkänojaa ei saa kallistettua, kuten be safessa. Muuten on tilavampi. Helpompi/ yksinkertaisempi siirtää autosta toiseen, kun muutamia kertoja ollaan siirerry isovanhempien autoon.
 
"Kata"
Kiitos kommenteista! Zento on siis tilavampi, mielenkiintoista!:) Tuosta Sironasta luki jossain, ettei saisi suomesta, mutta pitää googletella. Ja tosiaan meillä pitäisi mahtua taakse vielä kaksi lasta ja toiselle ainakin korokeistuin jos ei molemmillekin. En tiedä onko tuo Be safe kuitenkin sitten liian iso kun meillä on opel astra farkku. Jään miettimään...:)
 
"vieras"
[QUOTE="Kata";29057977]Kiitos kommenteista! Zento on siis tilavampi, mielenkiintoista!:) Tuosta Sironasta luki jossain, ettei saisi suomesta, mutta pitää googletella. Ja tosiaan meillä pitäisi mahtua taakse vielä kaksi lasta ja toiselle ainakin korokeistuin jos ei molemmillekin. En tiedä onko tuo Be safe kuitenkin sitten liian iso kun meillä on opel astra farkku. Jään miettimään...:)[/QUOTE]

Aina on "väärää tietoa" joku levittelemässä. Jos oikein muistan, niin Suomi oli vieläpä ensimmäinen maa, jossa Cybexin Sironaa alettiin myymään ja nyt sitä saa kai kaikista merkittävistä lastentarvikeliikkeistä paitsi Lastentarvikkeesta, jolle sitä ei ole annettu myyntiin ilmeisesti epärehellisen istuimien vertailun vuoksi. Siksi kai siellä ei ole oikeastaan yhtään noista parhaiten viime vuosien testeissä menestyneistä istuinmalleista myynnissä.
 
"ompus"
Meillä Zento ja sen valintakriteereinä tosiaan ihan hyvän turvallisuuden lisäksi oli se, että mahtuu autoon yhden korokkeen ja yhden turvavyöistuimen lisäksi. olen kyllä ollut tosi tyytyväinen istuimeen, se on tilava ja sen saa hyvin sellaiseen asentoon, että pikkuisen pää ei retkahda kun nukahtaa.
 
"wee"
Ollaan tykätty kyllä besafe istuimesta, mutta ainakaan meillä ei oo ollu pitkäikäinen istuin koska vyöt ei riitä tarpeeksi kauan, vaikka ilmeisesti istuimessa vois 4 vuotiaaksi istua. Me jouduttaan 2 vuotiaalle ostamaan toinen istuin koska turvavyöt lähti olkapäiden alapuolelta vaikka päätuki oli ylimmällä korkeudella. Eli kallisistuin mielestänu vuoden käytölle.
 
besafe täälläkin
[QUOTE="wee";29058909]Ollaan tykätty kyllä besafe istuimesta, mutta ainakaan meillä ei oo ollu pitkäikäinen istuin koska vyöt ei riitä tarpeeksi kauan, vaikka ilmeisesti istuimessa vois 4 vuotiaaksi istua. Me jouduttaan 2 vuotiaalle ostamaan toinen istuin koska turvavyöt lähti olkapäiden alapuolelta vaikka päätuki oli ylimmällä korkeudella. Eli kallisistuin mielestänu vuoden käytölle.[/QUOTE]

Onkohan teillä jokin vanhempi malli kuin meillä? Meidän besafe on tilava vielä nyt kun lapsi on 3-vuotias ja lähes metrin pituinen, ei mitään ongelmaa. Ollaan tykätty. Istuu edelleen selkä menosuuntaan.

Ainoa ongelma isofix-mallissa saattaisi olla se että sen lisäksi ei takaistuimelle välttämättä mahdu kahta muuta istuinta. Isofix kun pakottaa asentamaan istuimen tasan tiettyyn kohtaan takapenkkiä. Tyhjää tilaa jää istuimen ja oven väliin mutta siitä ei ole iloa jos takapenkille haluaa pari muutakin istumaan. Mutta tämä on varmaan aika yleinen isofix-istuinten "vika"!
 
"Kata"
Juu meillä kyllä mahtuu Brio Primo Isofixeineen ja yksi koroke ja yksi turvavyöistuin takapenkille, mutta aika ahdasta on. Vieköhän tuo Be safe sit vielä enempi tilaa kuin tänä Brio Primo? Näin ainakin uskoisin. Mutta kiitos jälleen kokemuksista ja lisää saa laittaa:)
 
"vieras"
Ääni Be safelle täältä. Kumpikin lapsi on viihtynyt siinä tosi hyvin. Istuin on korkea, joten näkee hyvin ulos ja saa kallistettua helposti jos lapsi nukkuu. Meillä ei kyllä ole törmätty liian lyhyisiin turvavöihin, toki niitä pitää nostaa ylemmäs kun lapsi kasvaa (eli pujottaa sieltä takaa uudestaan). Suosittelen, on hyvä istuin jos vaan autoon mahtuu!
 
qwertyX
Meidän ääni Cybex Sironalle. Syy on osaksi siinä, että Sironan vöiden säätö ja niskatuki on peräti 8 cm korkeampi käyttökorkeudeltaan kuin Be Safe, joka tosiaan näyttäisi jäävän käyttökelvotomaksi hyvin nopeasti lyhyen selkänojan ja vöiden säätövaran vuoksi. Tämä oli meillä yksi ratkaiseva tekijä sen lisäksi että Cybex on monta vuotta uudempi ja kehittyneempi turvaistuinmalli.
 

Yhteistyössä