Brio Zento 2010 turvaistuin. Kokemuksia?

Miksiköhän tuli kysymysmerkit, ne on miinuksia siis

Ainaki autoliiton testin mukaan arvosana välttävä. Eli todella huono!

Turvallisuus:

+ erinomainen pääntuki
- suhteellisen korkea kuormitus etutörmäystestissä
- kohtalainen kuormitus sivutörmäystestissä
- vyön reititys erittäin hankala
- istuin ei ole vakaa auton istuimella

Brio Zento 2007 - Autoliitto
Toi on vuoden 2007 arvostelu ja se on ihan erilaine ku tää 2010 malli.
 
[QUOTE="vieras";23999867]Miksi selkä menosuuntaan? Tiesitkö, että se ei ole tae turvallisuudesta. Se toimii vain, jos tulee nokkakolari.[/QUOTE]

Joo tiesin. Sitä nyt vaan tunnutaan suosittelevan et lapsi olis 3-vuotiaaks asti selkä menosuuntaan.
 
Meillä on ja tykkään kovasti. Toisessa autossa on gracon istuin josta en tykkää yhtään. jos nyt saisin päättää uudelleen niin vaihtaisin ehdottomasti gracon zentoon. Zentossa viihtyy lapsi, suht helppo asentaa (ja on todella tukeva ihan tosissaan!) ja aikuisen näkökulmastakin on mukava (lapsi helppo laittaa jne).

Tuota pallas istuinta kokeiltiin liikkeessä ja poika nosti hirveen raivarin joka kerralla kun siihen yritettiin laittaa, muissa tuoleissa ei mitään. ahdistava oli äidin mielestäkin.
 
....
[QUOTE="Mikado";23999795]No vähän perusteluja kiitos, miksi Concord on suorastaan täydellinen.[/QUOTE]

Saa hyvin kiinni auton, ei heilu.
Lapsi on hyvä ja helppo laittaa istuimeen kiinni.
Istuimessa on irrallinen jalusta joka laitettaan auton vöillä kiinni ja istuin siihen kiinni.
Kaikki kankaat irroitettavissa pesuun.
Saa myös vauvapienentimen.
Nukkuvan lapsen pää ei retkahda. Pääntuki säädettävissä lapsen pituuden mukaan.
Hyvin pehmustetut vyöt.
kavot menosuuntaan asennettuna istuimen saa kallistettua lepoasentoon.
Vie autossa vähän tilaa.

Meillä on siis kokemusta 3 eri istuimesta ja tää on kaikkein paras. HTS Besafe oli toinen vaihtoehto, mutta Concord maksoi vain 200€ joten siksi päädyttiin siihen. Meillä on siis Skoda oktaviassa 3 istuinta takapenkillä. Kaukalo, Concord ja Britax turvavyöistuin ja hyvin mahtuu.
 
Tuo autoliiton testaama istuin on vuoden 2007. Meillä on tämä uusi versio Zentosta ja ollaan tyytyväisiä. Istuin on siis nyt selkä menosuuntaan. Pää on kyllä hyvin tuettu ja meidän autossa ainakin saa istuimen ihan hyvin niin kaltevaksi että nukkuessa lapsen pää ei putoa alas. Istuin on myös todella tukevasti kiinni penkissä, se kiinnitetään sekä auton omalla turvavyöllä että niillä lisäremmeillä vielä edessä olevan penkin kiinnityksiin.

Ja tällä uudella istuimlla on se ruotsalainen T-testi hvyäksytty.
 
"vieras"
Noilla testituloslainauksilla ei tee mitään, koska niissä on arvosteltu vanha Zento, joka todellakin oli onneton lousku ilman minkäänlaista sivusuojausta. Zento 2010 on varustettu päätuella, joka vaikuttaa oikein hyvältä. Uudesta Zentosta EI ole olemassa testituloksia Autoliiton sivuilla.

Meillä Zento ollut puolisen vuotta ja sen ehdoton plussa on lapsen mahtuminen pitkään selkä menosuuntaan. Pelkästään se nostaa turvallisuuspojot käyttäjän kannalta korkealle. Zento on melko vähän tilaa vievä istuin. Meillä vielä keskimittaisella 2veellä hyvää tilaa kasvaa ennenkuin tarttee kääntää nenä menosuuntaan.

Esim. Multitech oli kokeiltaessa niin massiivinen autoon, ettei lapsi olisi kauan mahtunut selkä menosuuntaan eikä istuimen moninaisilla ominaisuuksilla olisikaan käytännössä tehnyt mitään. Mitä monipuolisempi istuin, sen enemmän tarvitaan kompromisseja ja se näkyy testituloksissa ja tietysti myös käytännössä. Meillä on lapsilla ollut ensin turvaistuin ja sen jälkeen hyvä turvavyöistuin, ei ole iso kustannus. Hieman myös ihmettelen Multitechin kohdalla monen vuoden käyttöikää kun istuimen kun istuimen suosituskäyttöikä pyörii 5v korvilla.

Zenton suurin miinus on huono kallistelumahdollisuus, jota olisi kaivannut erityisesti 1-2v välillä pidemmillä matkoilla. Mutta kaupunkiajossa ollut oikein hyvä istuin ja aikanaan nokka menosuuntaan asentokaan ei ole ongelma.
 
"..."
Meillä on toi ja tosi tyytyväinen olen.

Mielestäni tukeva, kiinnitys on tiukka ja kiinnityspisteet turvallisemmat/tykymmät kuin esim Graco cosmic comfort S- mallissa jollaiset meillä kahdella lapsella.

Tykkään. Ja kapeampikin on OIKEIN asennettuna autossa kuin nää meidän muut. Ja kallelleen saa kun osaa asentaa eli ei oo meillä liian pystyssä. Tietysti auton kokokin vaikuttaa... Meillä Peugeot 406 farmari grand wagon.
 
"kikka"
meilläkin käytössä 2,5v lapsella tuo brion istuin ja oikein hyvä on ollut..tosin meillä myös oikein asennettu ja selkä menosuuntaan. Oikein asennettuna istuin ei kyllä heilu paikallaan ja tarpeen mukaan istuinta saa myös hieman kallellaan olevaan asentoon. Suosittelen, hinta-laatusuhde hyvä!
 
kravatti
Meillä on toisessa autossa tuo brion zento ja tyttö ei tykkää yhtään istua siinä. Istuimessa lapsi istuu ikäänkuin kuopassa, jotenkin hankalassa asennossa. Toinen huono puoli istuimessa on, että istumakaltevuutta ei pysty säätämään ajon aikana (eikä oikeaoppisesti muutenkaan). Eli jos lapsi nukahtaa kesken matkan, retkahtaa hänen päänsä melko epämiellyttävään asentoon, koska asento on niin pysty.

Toisessa autossa meillä on Britaxin istuin ja siitä tykätään kovasti. :)
 
"vieras"
[QUOTE="kikka";24000936]meilläkin käytössä 2,5v lapsella tuo brion istuin ja oikein hyvä on ollut..tosin meillä myös oikein asennettu ja selkä menosuuntaan. Oikein asennettuna istuin ei kyllä heilu paikallaan ja tarpeen mukaan istuinta saa myös hieman kallellaan olevaan asentoon. Suosittelen, hinta-laatusuhde hyvä![/QUOTE]

Joo kallelleen saa mutta ajon aikana ei voi säädellä, säätömahdollisuudet ovat aika huonot. Meilläkin asento jää vähän kuopassa istumisesi vaikka miten vääntelisi.

Mutta samaa mieltä, että hinta-laatu tässä kohtaa hyvin ja pitkään pystyy matkustamaan selkä menosuuntaan.
 
Ai että et oot ihana tyyppi! Löysin joo Britax two-way-eliten, mut seki haukuttii pystyy. Enempää en samasta hintaluokasta tähä mennessä oo löytäny, ja aattelin jos täältä sais vinkkejä.
Ja siitä syystä kiukuttelet mulle? Mä vaan kerroin mielipiteeni, kun sitä kysyit. Että ihan rouva on hyvä vaan. Älä kysele, jos et halua että vastataan.
 
"..."
Meillä on Brio Zento ja ollaan oltu tyytyväisiä,lapsi nyt 1v 4kk.l
Mulle sanoi turvaistuinten myyjä (jolta en edes istuinta ostanut ja jolla ei tätä ollut myynnissä) että ei voi samana päivänä edes verrata turvallisuutta jos laitat lapsen naama menosuuntaan kuin että pitäisit selkä menosuuntaan. Sanoi että lähes mikä tahansa istuin joka on selkä menosuuntaan on parempi vaihtoehto kuin lärvi menosuuntaan kun kyseessä ihan pieni lapsi! SUOSITTELEN TÄTÄ ISTUINTA SIIS :) Ei todellakaan heilu mihinkään ainakaan meillä,näppärä kiinnittää,kivan näköinen jne.
 
,...
Meillä on kuopuksella toi istuin ja on aivan mahtava. :) Esikko 3.5wee mahtuu myös siinä olemaan selkämeno suuntaan vielä :) Haluaa siihen mennä jos kuopus ei ole kyydissä et saa istua väärinpäin. :D Minusta ainakin on tosi tilava istuin ja tosi tukeva.
 

Yhteistyössä