Bravuurisi jauhelihasta?

Ostin 500gr jauhelihaa, tarkoituksena tehdä lihapullia pitkästä aikaa, mutta nyt tuli sellanen olo että ei kiitos...
Yleensä teen jauhelihasta: keittoa, mureketta, kastiketta, lihapullia...
Anna paras reseptisi jauhelihasta! Ei haittaa vaikka olisi joku edellä mainituista, jo pelkkä maustaminen tekee uudenlaiseksi :)
Kiitoksia! :hug:
 
meillä uppoaa itse tehty italianpata, täytetty mureke, täytetyt paprikat hyvin

jauhelihaa 400g
sipulia
spagettia
tomaattimurskaa 1prk
he-ma-pa
lihalientä,valkosipulia,pippuria,suolaa, ym mausteita maun mukaan

paistat jauhelihat pannulla ja pistät sipulit sinne sekaan, sitten lisäät vettä ja tomaatti murskat. Mausta maun mukaan. Kun vesi kiehuu pätki spagetit sinne sekaan. Kun spagetit on melkein kypsiä lisää hernemeissi paprikat. Kiehauta vielä
 
Meillä tehdään usein sellaista mihin tulee jauhelihaa ja peruna-sipuliseikoitusta, ruokakermaa ja rutkasti mausteita ja sitten uuniin. Lisäkeenä on usein raejuustoa ja punajuurta. :p :p

Mutta jauhelihastahan saa vaikka mitä: pizzaa, spagettikastiketta, nuudeleiden ja kasvisten kansssa "pataa", kaalilaatikkoa, jauhelihakeittoa.. Nälkä tulee miettiessä. :D
 
Tämän hetkinen jauhisbravuuri on ehdottomasti vähähiilihydraattiset jauhelihapihvit! (vaikken olekaan karppaaja)

800g jauhelihaa
3 munaa
1-2 sipulia
pari kourallista juustoraastetta
1-2 rkl partajugua (ei pakollinen, toimii ilmankin)
suolaa
mustapippuria
valkopippuria

Paistetaan voissa.
 
Meillä tällainen jauheliha-pekonivuoka tekee hyvin kauppansa ja on tosihosti hyvää.

400g jauhelihaa
200g herkkusieniä siivuina
50 g pekonia pieninä paloina
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl sinappia
1,5 dl kasvislientä
suolaa
pippuria
3 dl ruokakermaa
3 dl juustoraastetta

1 ps peruna-sipulisekoitusta

-paahda jauheliha ja pekoni pannulla
-lisää vehnäjauhot ja sekoita
-valmista kasvisliemikattilassa ja lisää siihen jauheliha-pekoniseos, sekä muut aineet peruna-sipulisekoitusta lukuun ottamatta
- anna hautua n. 10-15 min. sekoittele välillä
-lado voideltuun uunivuokaan peruna-sipulisekoitusta ja kastiketta
-paista 200 asteessa noin tunti

Kastikkeen voi myös tehdä etukäteen tai tehdä kaksinkertaisena ja pakastaa puolet.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Halipupu:
Meillä tällainen jauheliha-pekonivuoka tekee hyvin kauppansa ja on tosihosti hyvää.

400g jauhelihaa
200g herkkusieniä siivuina
50 g pekonia pieninä paloina
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl sinappia
1,5 dl kasvislientä
suolaa
pippuria
3 dl ruokakermaa
3 dl juustoraastetta

1 ps peruna-sipulisekoitusta

-paahda jauheliha ja pekoni pannulla
-lisää vehnäjauhot ja sekoita
-valmista kasvisliemikattilassa ja lisää siihen jauheliha-pekoniseos, sekä muut aineet peruna-sipulisekoitusta lukuun ottamatta
- anna hautua n. 10-15 min. sekoittele välillä
-lado voideltuun uunivuokaan peruna-sipulisekoitusta ja kastiketta
-paista 200 asteessa noin tunti

Kastikkeen voi myös tehdä etukäteen tai tehdä kaksinkertaisena ja pakastaa puolet.
:p vesi kielellä!
Vieläkin otetaan vinkkejä vastaan! Kiitos jo ruokaohjeen antaneille!
 
jauheliha-perunamusakka

viipaloidut perunat, ruskistettu, maustettu jauheliha ja juustokastike kerroksittain uunivuokaan, siten, että kastiketta jää myös päälimmäiseksi (vrt. lasagne).vuoka uuniin pariinsataan asteeseen, n. 1,5-2hksi.
 
Meillä tykätään tulisesta jauhelihakeitosta. Tässä ei ole muuta kikkaa, kuin jauhelihan maustaminen. Jauheliha maustetaan SantaMaria TexMex Hot Taco spice mixillä (sillä hotimmalla mallilla). Muuten keitto tehdään normaalisti. Niin, ja tuo maustepussi riittää moneen kertaan, ei missään tapauksessa koko pussia 400g:aan lihaa - hui, suu palais :) Kandee maistaa tehdessä, että tulee sopiva määrä. Hyvää on!

Tolla mausteella voi tehdä tietty muutakin, jos tulisesta tykkää - tänään tekaisin just jauhelihakastikkeen ja hyvää tuli.
 

Yhteistyössä