Bio-Oil ja Kaksplus.fi kysyy: Missä sinulla on raskausarpia?

Kun keho laajenee nopeammin kuin sitä peittävä iho, iho repeytyy ja siihen muodostuu arpia. Tällaiset arvet näkyvät ihon pinnalla raskausarpina. Onko sinulle tullut raskauden myötä raskausarpia? Jos on, minne?
 
Vatsani selvisi suht vähillä raskausarvilla, vaikka kasvoikin mielestäni valtavaksi palloksi. Sen sijaan pari päivää synnytyksen jälkeen sain aivan hetkessä raskausarpia rintoihini, kun maito nousi. Myös napa oli loppuraskaudessa kovilla ja vanha arpi napalävistyksestä venyi ja alkoi punoittaa uudestaan.
 
Minulla arpia tuli eniten alavatsalle. Keskellä vatsaani on pitkä, lapsena tehdyn hätäleikkauksen jättämä arpi ja sen yläpuolelle tuli arpia ikäänkuin "poikittain". Lisäksi rintoihini tuli muutama arpi. Valitettavasti arpia oli jo ennen raskauksia jonkin verran..
 
Minulle tuli esikoisen alkuraskaudessa rintojen turpoamisesta kauheat kirkuvanpunaiset raskausarvet ympäri rintoja. Tästä alkuraskaudesta on jo melkein 3 vuotta aikaa, joten arvet ovat haalenneet jonkin verran. Lisäksi lantiolleni, sisäreisilleni, ja peppuuni ilmestyi raskauden puolivälissä arpia. Vasta noin viikko ennen esikoiseni syntymää (syntyi viikon myöhässä) vatsalle rävähti arvet. Kuopuksen raskaus ei juuri uusia arpia tuonut.
 
Nyt esikoista odottaessa on raskausarpia tullut navan molemmin puolin vatsalle. Lisäksi muutama pieni jälki käsivarsiin, lähelle kainaloa? En kyllä huomaa erityisemmin saaneeni lisää mittaa tälle alueelle, mutta jäljet jostain syystä löytyvät!
 
Teininä on tullut kasvun aikana joitain raskausarpia mutta ovat haalistuneet lähes näkymättömiksi. Nyt menossa ensimmäinen raskaus (viikolla 25) ja vielä ei ole tullut arpia. Öljyän yleensä suihkun jälkeen ainakin vatsan, reiden yläosan, ja lantion ympäri sekä rinnat. Toivottavasti selviäisin arvitta tämän raskauden. (y)
 

Yhteistyössä