Banaanikärpäset riesana, hyviä vinkkejä?

  • Viestiketjun aloittaja "Riina"
  • Ensimmäinen viesti
"Riina"
Meille on muuttanut jonkinmoinen parvi banaanikärpäsiä, olen yrittänyt niitä jopa imuroida ilman suutinosaa, mutta eipä ole kamalasti auttanut kun lehahtavat karkuun nopeasti :( Hain kaupasta etikkaa tänään ja laittelin sitä useampaan purkkiin pesuaineen kanssa, mutta toistaiseksi sinne ei ole yksikään kärpänen eksynyt. Pitääkö purkkeihin laittaa joku kansi ja siihen pieni reikä vai millä nämä saa kukistettua mahdollisimman tehokkaasti? :O
 
yöks
Pussiin banaania,pussin suun jätät auki ja sit kun sinne alkaa kertyyn käapäset niin nopsaa vaan pussin suu kiinni...Se oli ainut keino millä sain hävitettyä kaikki banaanikärpäset...omenaviinietikka ei toiminut oikein ja se haju.... :/
 
ok
Siis laitat astiaan vaikka mehua, viiniä tms ja tippa fairya. Hukkuvat sinne sitten, kun eivät pysy pinnalla.

Ja viet biojätteet ja roskat joka päivä, etkä jätä mitään kärpäsiä kiinnostavaa esille. Pyyhi pinnat hyvin ja usein.
 
Ainoa ja todella nopea on .......
Täydellinen huoneiston pesu ja Tolu-pohjaiset pesuaineet ovat tähän parasta.
Kaikki kuivaroskikset tyhjennettävä ja pestävä. Banaanikärpäset tarvitsevat elääkseen "sokeria" ja on inhoittavasti kaikkiruokainen.
 
näin
Just eilen laitoin "syötin" ja tänä aamuna oli kupin pohjallinen banaanikärpäsiä uponnut kuppiin. Laitoin kuppiin vettä puolilleen + loraus omenaviinietikkaa + loraus Fairyä - haju on äklöttävä, mutta näyttää toimivan.
 
"Piika-äiti"
Paras ja toimivin syötti on sekoitus makeaa hedelmämehua, viinietikkaa ja astianpesuainetta. Astianpesuaine on tärkeä. Se jotenkin vangitsee tai lamauttaa ne siihen syöttiin eivätkä ne pääse pois.

Meillä syötti oli kapeassa oliivipurkissa, lasisessa. Syötti toimi: keittiössä ei ole banaanikärpäsiä ja ne olivat yön aikana menneet purkkiin.
 
Etikka-ansat tai muutkaan viritykset ei toimi, jos on oikeita kyspsiä, houkuttelevia hedelmiä tarjolla, eli kaikki vaan jääkaappin, tai pihalle/parvekkeelle ja sitten niitä ansoja virittelemään ja biojätteet myös ulos. Viimeisimmässä pirkassa oli niksi, että kun jättää yöksi halogeenilampun päälle, niin ne lentävät siihen ja kärventyvät... Viime syksynä meillä oli kamala riesa pikkukärpäsistä ja silloin totesin että omenaviinietikka+vesi+fairy toimi parhaiten, olut/viini ei houkutellut yhtähyvin, eikä myöskään väkiviinaetikka+sokeri+fairy... Nyt olen vahingosta viisastuneena ostanut vain selaisia hedelmiä jotka säilyvät hyvin jääkaapissa tai eivät houkuttele kärpäsiä, eli lähinnä omenoita ja mandariineja.
 

Yhteistyössä