"Ay-liike on suuri syypää Suomen talousnäivettymiseen – Petteri Orpon hallituksella on sama vihollinen nyt"

vierailija
Ay-liikkeen vika, etteivät suomalaisen teollisuuden tuotteet käy kaupaksi? Voihan se toki ollakin, mutta yleisesti ottaen järjestäytymisaste on pienempi siinä osassa työvoimaa, joka johtaa, suunnittelee ja myy.
 
vierailija
mitä ihmeen sosiaalitukia varakkaat muka saa?
Esim. näitä:

Valuvatko Kela-korvaukset suurituloisille ja terveysyhtiöiden hintoihin? Näin pääjohtaja kommentoi Ylellä

Yli 5 600 euroa etuuksia kuukaudessa

"Iltalehti uutisoi lauantaina, että Kelan etuuksia maksettiin kuukaudessa keskimäärin 5 627 euroa 30:lle eniten Kelan etuuksia saavalle asiakkaalle vuonna 2023.

Miten tällaisille etuuksille pääsee, Antilalta kysyttiin.

– Tällaiset etuudet kuin sairaspäiväraha tai vanhempainpäiväraha lasketaan prosenttina ansioista, jolloin voi tulla isokin summa, jos on iso palkkatulo takana.

Mitä Antila sanoo suurten etuuksien ihmettelijöille?

– Täytyy aina muistaa, että myös Kelan etuudet ovat verotettavia eli tämäkin päiväraha tulee verotettavaksi. Jos ei nyt ihan puolet, niin aika iso prosentti lähtee verojen mukana takaisin valtiolle."


Suomi paapoo siis sossutuilla myös suurituloisia, eri nimikkeillä vain. Näitä sossutukia ei olla leikattu tai leikkaamassa kuten pienituloisten tukia, eli lähestymme Kreikan ja Turkin sosiaaliturvamallia, jossa hyväosaiset saavat sosiaalitukemisesta suurimman osan.
 
vierailija
Hätkähdyttävä tilasto: Varakkaat nostavat Kreikan ja Suomen sosiaalituet

Tämä tilasto on vuodelta 2011, mutta kermapersluokan paapominen ei Suomessa ole ainakaan vähentynyt, itse asiassa reippaasti lisääntynyt OrpoPurran oikeistohallituskaudella, kun taas köyhällistön tukeminen on entisestään vähentynyt.

Verkkouutiset: Hyvätuloiset nostavat valtaosan Kreikan sosiaalituista, kun taas pienituloisille tukia maksetaan kitsaasti, kertoo OECD:n tilasto
"Kreikkalaisten rikkain viidennes nostaa kolmasosan kaikista Kreikan sosiaalituista. Kreikkalaisten köyhin viidennes puolestaan saa samoista tuista vain noin kahdeksan prosenttia.
Tilaston on julkaissut EU-politiikkaa seuraava Politico.eu.

Saman tilaston mukaan Suomessa rikkain viidennes saa noin 17 prosenttia sosiaalituista ja köyhin viidennes noin 25 prosenttia.

Australiassa pienituloisin viidennes saa yli 40 prosenttia tuista, kun taas hyvätuloisimmille niitä ei makseta juuri lainkaan. Turkissa puolestaan köyhimmille ei makseta juuri mitään, kun taas varakkaimmat nostavat 40 prosenttia tuista.

Tilasto on vuodelta 2011. Se ei kerro kuinka suuria eromääräisiä sosiaalitukia eri maissa maksetaan, vaan ainoastaan sen, millä tavalla tukisumma jakautuu eri kansanosien kesken.

Kreikka on luvannut leikata julkisia menoja vastineeksi siitä, että euromaat ja Kansainvälinen valuuttarahasto lainaavat sille lisää rahaa. Kreikka on pyytänyt euromailta 50 miljardin euron lainapakettia. Kreikka on saanut tukilainaa viiden vuoden aikana jo yli 200 miljardia euroa."



78 miljardin euron sosiaalimenoista menee siis melkoinen potti kermapersluokan paapomiseen Suomessa. Ei ihme ettei rahaa riitä huono-osaisille mm. köyhille ja OrpoPurra ottaa ennätykselliset 60,2 mrd euroa lisää velkaa ja vääristää sossutukemista Kreikan ja Turkin suuntaan.

Oiskohan aika ottaa Australian malli tännekin?
Tää on perseestä.
 

Yhteistyössä