"Ay-liike on suuri syypää Suomen talousnäivettymiseen – Petteri Orpon hallituksella on sama vihollinen nyt"

vierailija
"Suomessa on aina ollut vahvempi oikeisto ja se on todennäköisin syy ongelmiimme."

Voi hyvä järjen jättiläinen - asia on aivan täsmälleen päinvastoin. 😂

Demarit ja kommunistit ei hyvinvointia, teollisuutta, pääomaa ja Nokioita rakentele. Ei täällä eikä missään päin maailmaa. Vasemmisto lähinnä jakaa niukkuutta ja huutaa hokemia sen erinomaisuudesta.

Itse asiassa, Suomen tie olisi vasemmiston ansiosta ollut neuvostoliiton kurjuus ja venäjän korruptio.

Onneksi oli siis oikeistoa Suomessa - kiitos itseni ja lasteni puolesta siitä.
Piilota
Kummasti muut sosiaalidemoktatiajohtoiset Pohjoismaat rakensivat ja Suomen SDP, vasemmisto ja työväenliike lue ay-liike myös hyvinvointivaltion kuten länsinaapuritkin 🌹❤🇫🇮🇸🇪🇧🇻🇩🇰
 
vierailija
Oikeisto on lisännyt epäsuhtaa työn ja kulutuksen verotuksen sekä yrittämisen ja omistamisen verotuksen välillä jälkimmäisen eduksi ainakin noin 5,5 miljardia euroa vuodessa alle EU-tason, todennäköisesti huomattavasti enemmän kun ottaa huomioon Sipilän oikeistohallituksen työläisiä kurittavat kikytys ym. toimet, yritysten ahneusinflaation (greedflation) 2022 alkaen sekä OrpoPurran oikeistohallituksen työläisvihamielisen politiikan ja alv:n nostot sekä pääoman ja omistamisen ylenpalttisen suojelun Suomitalkoilta.

Kevyt pääomaverotus vei Suomelta 5,5 miljardia €/v..nykyään jo huomattavasti enemmän
Pääomaveroja pitäisi lisätä [ainakin] 5,5 miljaria EU-tasolle

Tilastokeskuksen uutisten mukaan Suomen verotuskäytäntö poikkeaa tuntuvasti EU-maiden verotuksesta. Suomessa pääomaverotus on keveää verrattuna työn ja kulutuksen verotukseen. Kansanedustajien kannattaisi selvittää, mistä pitää leikata, jotta suomalaisten verotus ei leikkaisi ostovoimaa ja heikentäisi työllisyyttä.


Tilastokeskuksen Olli Savelan artikkelista lainattua verotustietoa. Kannattaa lukea koko artikkeli Tilastokeskuksen sivuilta.

"Euroopan Unioni julkaisee mielenkiintoista VEROTILASTOA. Siinä veroasteeseen luettavat verot ja pakolliset maksut on jaettu kolmeen osaan:

- työhön kohdistuvat verot

- kulutukseen kohdistuvat verot ja

- pääomiin kohdistuvat verot

EU:n tilastot valmistuvat viiveellä, koska kaikkien EU-maiden tiedot otetaan mukaan. Uusimmat tiedot ovat vuodelta 2012. Suomessa kulutukseen ja työhön kohdistuvien verojen osuus kaikista veroista ja pakollisista maksuista on suurempi kuin EU-maissa keskimäärin.

- Työhön kohdistuvien verojen osuus oli Suomessa 53,2 % ja EU:ssa keskimäärin 51 %.

- Kulutusverotus Suomessa oli 32,4 % ja EU:ssa 28,5 %.

- Pääomiin kohdistuvien verojen osuus oli Suomessa 14,3 % ja kaikissa EU-maissa 20,8%. (Annex A:taulukko C.3_T).

Euroissa laskien pääomaverotuksen ero oli 5,5 miljardia euroa. Jos siis Suomen verorakenne olisi sama kuin EU-maissa keskimäärin, olisi pääomaan kohdistuvia veroja pitänyt periä 5,5 miljardia euroa enemmän ja vastaavasti työhön ja kulutukseen kohdistuvia veroja 5,5 miljardia vähemmän. "

Tilastokeskuksen tutkijan mukaan vuonna 2000 pääomaan kohdistuvien verojen osuus kaikista veroista on suunnilleen sama kuin vuonna 2012:

"Myös suhteessa kansantalouden kokoon oli pääomaverojen osuus Suomessa selvästi pienempi kuin EU-maissa keskimäärin, vaikka veroaste on Suomessa keskimääräistä korkeampi. Suomessa pääomaverojen suhde bkt:hen oli 6,3 % ja EU-maissa 8,2 %.

Erityisen selvä oli ero varallisuusveroissa, joiden suhe btk:hen oli Suomessa 1,5 %, mutta EU-maissa keskimäärin 2,8 %. Näitä veroja ovat kiinteistövero, varainsiirtovero sekä perintö- ja lahjavero. Sen sijaan varallisuusveroa ei ole peritty Suomessa vuoden 2005 jälkeen. "



Toisin sanoen ennenkuin keski- ja pienituloisilta leikataan, verotus on korjattava Suomessa sekä talouskasvun että kilpailukyvyn vuoksi EU-maiden kanssa vastaavaksi. Suomessa pääomatulojen verotus on liian alhaista, eli minimissään 5,5 miljardia vuosittain pitäisi pääomiin kohdistuvia veroja kerätä enemmän, jotta oltaisiin pääomien verotuksessa EU-tasolla. Vastaavasti työhön ja kulutukseen kohdistuvia veroja pitäisi vähentää.

Pääomien matala verotus on kasvattanut tuloeroja ja kulutuksen ja työn raju verottaminen on lisännyt työttömyyttä heikentämällä suomalaisten ostovoimaa verrattuna muihin EU-maihin.

Jos tässä tilanteessa uuden hallituksen toimesta leikataan suomalaisten pieni- ja keskituloisten ostovoimasta entisestään, kuten tehdään, olemme Kreikan tiellä. Pääoma-rikastuneet, vain vähäistä pääomaveroa maksavat, viettävät jatkuvasti osinkokarnevaaleja ja vievät vähän verotettuja pääomia ulkomaille veroparatiiseihin.

Pääomaverotus ja varallisuusverotus on uudistettava vastaamaan EU-maiden verotusta. Eli verot on perittävä veronmaksukyvyn mukaisesti kuten muissa EU-maissa. Suomalaisten ostovoimaa tarvitaan pitkittyvän taantuman aikana, jotta suomalaiset kykenevät ostamaan suomalaisia tuotteita ja käyttämään suomalaisia palveluja. Leipäjonoissa jonottavat työttömät ja pätkätyöläiset eivät kulutusta lisää ja suomalaisia talouskasvua kannattele.

Miksi Suomessa ei kerrota Suomen ja muiden EU-maiden erilaisesta verotuksesta? Muiden EU-maiden talouskasvu on ollut Suomea huomattavasti nopeampaa. Suomen talouskasvu on EU-maiden heikoin.

Johtuuko Suomen heikko talouskasvu Suomen erilaisesta verotuksesta, kun pääomaverotus on ainakin 5,5 miljardia pienempi kuin muissa EU-maissa?
Voisiko Tilastokeskuksen Olli Savela tai joku muu päivittää nämä tilastot, tilanne näet lienee tällä hetkellä vielä PALJON huonompi työhön ja kulutukseen kohdistuvassa verotuksessa suhteessa pääomiin ja omistamiseen kohdistuvaan verotukseen, sekä niiden EU:tasoihin.
 
vierailija
Oikeisto on suurin syypää Suomen talousnäivettymiseen – Petteri Orpon hallituksella on sama linja nyt

Oikeisto ryssi Suomen BKT:n 2008-2019 ja nyt Orpo-Purralla sama resepti taas käytössä


BKT:n kasvu 2008-2019:

Ruotsi: 22 %
Tanska: 15 %
Norja: 14 %
Suomi: 4 %

Uskottava tämä aloitus on kun faktan kertoo myös ääripataporvari Keskuskauppakamarin Juho Romakkaniemi. Ääri-talousoikeistolaisena olisin ollut hiljaa
https://twitter.com/romakka/status/1372184731815645193

Oikeisto on sokea omalle tuhopolitiikalleen

Maassamme harjoitettiin koko tuo aika oikeistolaista ja oikeistojohtoista ankeuttavaa leikkaus- ja näivetyspolitiikkaa ja 2010-luvun "menetetyn vuosikymmenen" tulos oli tämä + 106 400 000 000 euroa valtionvelkaa ja jättityöttömyys - ja nyt Orpon ja Purran oikeistohallitus jatkaa samaa näivetyspolitiikkaa, tosin vieläkin kovemmalla työläisvihamielisellä leikkauspolitiikalla. Velan kasvu onkin jo ennätyksellistä (VM:n arvio 60,2 mrd€ tällä kaudella nousten 212 mrd€on, jos edes riittää). Työllisyys laskenut vuodessa lähes 50 000 hengellä ja työttömyys noussut EU:n kolmanneksi korkeimmaksi 8,3% ja kasvaa toisiksi nopeiten. Asiantuntijat pelkäävät nousevan syksyn aikana 9%:iin. Laaja tempputoimikorjattu työttömyys jo 15%. Talous saatu kyntämään EU:n alimpana vaikka samat suhdanteet, vain paskempi hallitus ja sen hallituspolitiikka.

Olisiko selvästi toimimattomia lääkkeitä syytä vaihtaa?
Veit sanat näppäimistöltäni 😄
 
vierailija
Ei ihmisten ansiot tai pääomatulot ole ensisijaisesti valtiota varten. Silloin ei myöskään ole menetetty yhteiskuntana yhtään mitään vaan päinvastoin, voitu paremmin ja luotu hyvinvointia.
Kyllä ne ovat valtiossa, jossa myös rikkaat syötetään valmiiksi yhteiskunnan toimesta.
 
vierailija
Kyllä ne ovat valtiossa, jossa myös rikkaat syötetään valmiiksi yhteiskunnan toimesta.
Näin on:

Hätkähdyttävä tilasto: Varakkaat nostavat Kreikan ja Suomen sosiaalituet

Tämä tilasto on vuodelta 2011, mutta kermapersluokan paapominen ei Suomessa ole ainakaan vähentynyt, itse asiassa reippaasti lisääntynyt OrpoPurran oikeistohallituskaudella, kun taas köyhällistön tukeminen on entisestään vähentynyt.

Verkkouutiset: Hyvätuloiset nostavat valtaosan Kreikan sosiaalituista, kun taas pienituloisille tukia maksetaan kitsaasti, kertoo OECD:n tilasto
"Kreikkalaisten rikkain viidennes nostaa kolmasosan kaikista Kreikan sosiaalituista. Kreikkalaisten köyhin viidennes puolestaan saa samoista tuista vain noin kahdeksan prosenttia.
Tilaston on julkaissut EU-politiikkaa seuraava Politico.eu.

Saman tilaston mukaan Suomessa rikkain viidennes saa noin 17 prosenttia sosiaalituista ja köyhin viidennes noin 25 prosenttia.

Australiassa pienituloisin viidennes saa yli 40 prosenttia tuista, kun taas hyvätuloisimmille niitä ei makseta juuri lainkaan. Turkissa puolestaan köyhimmille ei makseta juuri mitään, kun taas varakkaimmat nostavat 40 prosenttia tuista.

Tilasto on vuodelta 2011. Se ei kerro kuinka suuria eromääräisiä sosiaalitukia eri maissa maksetaan, vaan ainoastaan sen, millä tavalla tukisumma jakautuu eri kansanosien kesken.

Kreikka on luvannut leikata julkisia menoja vastineeksi siitä, että euromaat ja Kansainvälinen valuuttarahasto lainaavat sille lisää rahaa. Kreikka on pyytänyt euromailta 50 miljardin euron lainapakettia. Kreikka on saanut tukilainaa viiden vuoden aikana jo yli 200 miljardia euroa."



78 miljardin euron sosiaalimenoista menee siis melkoinen potti kermapersluokan paapomiseen Suomessa. Ei ihme ettei rahaa riitä huono-osaisille mm. köyhille ja OrpoPurra ottaa ennätykselliset 60,2 mrd euroa lisää velkaa ja vääristää sossutukemista Kreikan ja Turkin suuntaan.

Oiskohan aika ottaa Australian malli tännekin?
 
vierailija
Näin on:

Hätkähdyttävä tilasto: Varakkaat nostavat Kreikan ja Suomen sosiaalituet

Tämä tilasto on vuodelta 2011, mutta kermapersluokan paapominen ei Suomessa ole ainakaan vähentynyt, itse asiassa reippaasti lisääntynyt OrpoPurran oikeistohallituskaudella, kun taas köyhällistön tukeminen on entisestään vähentynyt.

Verkkouutiset: Hyvätuloiset nostavat valtaosan Kreikan sosiaalituista, kun taas pienituloisille tukia maksetaan kitsaasti, kertoo OECD:n tilasto
"Kreikkalaisten rikkain viidennes nostaa kolmasosan kaikista Kreikan sosiaalituista. Kreikkalaisten köyhin viidennes puolestaan saa samoista tuista vain noin kahdeksan prosenttia.
Tilaston on julkaissut EU-politiikkaa seuraava Politico.eu.

Saman tilaston mukaan Suomessa rikkain viidennes saa noin 17 prosenttia sosiaalituista ja köyhin viidennes noin 25 prosenttia.

Australiassa pienituloisin viidennes saa yli 40 prosenttia tuista, kun taas hyvätuloisimmille niitä ei makseta juuri lainkaan. Turkissa puolestaan köyhimmille ei makseta juuri mitään, kun taas varakkaimmat nostavat 40 prosenttia tuista.

Tilasto on vuodelta 2011. Se ei kerro kuinka suuria eromääräisiä sosiaalitukia eri maissa maksetaan, vaan ainoastaan sen, millä tavalla tukisumma jakautuu eri kansanosien kesken.

Kreikka on luvannut leikata julkisia menoja vastineeksi siitä, että euromaat ja Kansainvälinen valuuttarahasto lainaavat sille lisää rahaa. Kreikka on pyytänyt euromailta 50 miljardin euron lainapakettia. Kreikka on saanut tukilainaa viiden vuoden aikana jo yli 200 miljardia euroa."



78 miljardin euron sosiaalimenoista menee siis melkoinen potti kermapersluokan paapomiseen Suomessa. Ei ihme ettei rahaa riitä huono-osaisille mm. köyhille ja OrpoPurra ottaa ennätykselliset 60,2 mrd euroa lisää velkaa ja vääristää sossutukemista Kreikan ja Turkin suuntaan.

Oiskohan aika ottaa Australian malli tännekin?
Oikeistohan huutaa kurkku kateudesta suorana, että sosiaalituilla ei pidä rikastua, eikä kai vaurastuakaan. Jos sosiaalitukien tarkoitus on estää köyhtymistä, niin silloinhan niitä pitääkin maksaa tulojaan menettävillä hyväosaisille, eikä köyhille, jotka edelleen ovat yhtä köyhiä kuin ennenkin.

Jos sen sijaan sosiaalitukia maksettaisiin köyhille, he eivät enää olisi niin köyhiä, vaan rikastuisivat sosiaalituilla, kun taas rikkaiden annettaisiin köyhtyä lähemmäs heidän tasoaan.

Oikeiston luulisi iloitsevan Kreikan toiminnasta. Martti Hetemäkikin saarnasi koko ikänsä, että tuloerojen pitää antaa kasvaa, ainakaan niitä ei pidä päästää kapenemaan. Tuloerojen kasvu on kuulema hyväksi taloudelle ja erityisesti työllisyydelle, joka tosin oli paljon parempi solidaarisen palkkapolitiikan aikana, jolloin tuloerot supistuivat. Mutta nuo toimethan vaikuttavat viiveellä. Tuloeroja on kasvatettu vasta 30 vuotta, ehkä vielä on liian aikaista odottaa sen positiivisia tuloksia.

Sen sijaan solidaarista palkkapolitiikkaa ja tulontasauspolitiikkaa harjoitettiin jopa vajaat 20 vuotta, ja talous ei supistunut edes öljykriisin aikana. Mutta hyvä, että siitä YYA-ajan häpeästä ja kaikesta siitä kommunismista päästiin, kyllä nyt kurjinkin työtön kiittää, kun ei tarvitse kuunnella YYA-sopimuksen kehumista radiosta. Ei haittaa, vaikka olisi vähän nälkä, kunhan on moraali- ja isänmaallisuusasiat kunnossa!
 
vierailija
Näin on:

Hätkähdyttävä tilasto: Varakkaat nostavat Kreikan ja Suomen sosiaalituet

Tämä tilasto on vuodelta 2011, mutta kermapersluokan paapominen ei Suomessa ole ainakaan vähentynyt, itse asiassa reippaasti lisääntynyt OrpoPurran oikeistohallituskaudella, kun taas köyhällistön tukeminen on entisestään vähentynyt.

Verkkouutiset: Hyvätuloiset nostavat valtaosan Kreikan sosiaalituista, kun taas pienituloisille tukia maksetaan kitsaasti, kertoo OECD:n tilasto
"Kreikkalaisten rikkain viidennes nostaa kolmasosan kaikista Kreikan sosiaalituista. Kreikkalaisten köyhin viidennes puolestaan saa samoista tuista vain noin kahdeksan prosenttia.
Tilaston on julkaissut EU-politiikkaa seuraava Politico.eu.

Saman tilaston mukaan Suomessa rikkain viidennes saa noin 17 prosenttia sosiaalituista ja köyhin viidennes noin 25 prosenttia.

Australiassa pienituloisin viidennes saa yli 40 prosenttia tuista, kun taas hyvätuloisimmille niitä ei makseta juuri lainkaan. Turkissa puolestaan köyhimmille ei makseta juuri mitään, kun taas varakkaimmat nostavat 40 prosenttia tuista.

Tilasto on vuodelta 2011. Se ei kerro kuinka suuria eromääräisiä sosiaalitukia eri maissa maksetaan, vaan ainoastaan sen, millä tavalla tukisumma jakautuu eri kansanosien kesken.

Kreikka on luvannut leikata julkisia menoja vastineeksi siitä, että euromaat ja Kansainvälinen valuuttarahasto lainaavat sille lisää rahaa. Kreikka on pyytänyt euromailta 50 miljardin euron lainapakettia. Kreikka on saanut tukilainaa viiden vuoden aikana jo yli 200 miljardia euroa."



78 miljardin euron sosiaalimenoista menee siis melkoinen potti kermapersluokan paapomiseen Suomessa. Ei ihme ettei rahaa riitä huono-osaisille mm. köyhille ja OrpoPurra ottaa ennätykselliset 60,2 mrd euroa lisää velkaa ja vääristää sossutukemista Kreikan ja Turkin suuntaan.

Oiskohan aika ottaa Australian malli tännekin?
Uutinen jota oikeisto-omisteinen kaupallinen media piilottelee:

Päivän OrpoPurra- Hätkähdyttävä tilasto: Varakkaat nostavat Suomen sosiaalituet
 
vierailija
"Suomessa on aina ollut vahvempi oikeisto ja se on todennäköisin syy ongelmiimme."

Voi hyvä järjen jättiläinen - asia on aivan täsmälleen päinvastoin. 😂

Demarit ja kommunistit ei hyvinvointia, teollisuutta, pääomaa ja Nokioita rakentele. Ei täällä eikä missään päin maailmaa. Vasemmisto lähinnä jakaa niukkuutta ja huutaa hokemia sen erinomaisuudesta.

Itse asiassa, Suomen tie olisi vasemmiston ansiosta ollut neuvostoliiton kurjuus ja venäjän korruptio.

Onneksi oli siis oikeistoa Suomessa - kiitos itseni ja lasteni puolesta siitä.
Voit koska tahansa katsoa wikipediasta tai muista lähteistä, mitä äänestystulokset eri Pohjoismaissa ovat olleet.

Otetaan nyt vaikka esimerkiksi uusimmat tulokset. Ruotsin valtiopäivävaalit 2022, sosiaalidemokraatit saivat 30,03% äänistä. Edellisen kerran Suomessa edes lähelle ylsi Lipponen 1990-luvulla. Ruotsissa hallituksen perustaneet Moderaatit saivat 19,10% äänistä.

Suomen vuoden 2023 eduskuntavaaleissa SDP sai 19,9% äänistä. Oikeistopuolue Kokoomus sai 20,8&
Suomalaiset sosiaalidemokraatit eivät ole jakaneet mitään niukkaatta, vaan rakensivat yhdessä Keskustan kanssa hyvinvointivaltion, jota Kokoomus nyt innokkaasti yhdessä persujen kanssa purkaa. Oikeisto on jakanut niukkuutta eniten, kuten tekee nytkin ja ottanut myös ylivoimaisesti eniten velkaa.

Kuinka paljon ruplia muuten saat siitä, että yrität levittää valheitasi?
 
vierailija
Myöskään pääomaverotuksessa yrittäjien paapominen ei ole tuonut maahan sitä kaivattua pääomaa.

Maailmalla ainoalaatuinen kummajainen listaamattomien yritysten verohuojennuskin on vain vienyt investointirahat omistajien taskuihin, ja samaa tehdään holdingyhtiöjärjestelyillä.

Pienyrityksiä meillä jo on pitkään ollutkin suhteessa enemmän kuin muissa Pohjoismaissa jopa enemmän suhteessa väestöön kuin USA:ssa. Ihan oikeasti maahan rahaatuovia suuryrityksiä taas niukasti ja Nokian matkapuhelinten kaaduttua taas yksi vähemmän.

Kekkosen aikana tuotannonalojen kehittäminen vielä ymmärrettiin ja siksi meillä oli Nokia edes sen ajan kuin se ehti olla. Ja siksi meillä on Kone, onneksi vieläkin.

Sen jälkeen kaikki muuttui. Tyhjä läpinä "yritteliäisyyteen kannustamisesta" tai "työttömien kannustamisesta", eli todellisuudessa ihmisten kurjistamisesta ja heidän luomansa kysynnän vähenemisestä, joka taas johtaa vain työttömyyden lisääntymisestään entisestään, ei ole tuottanut yhtään mitään, vaan suistanut maan valtiollisen konkurssin partaalle.

Tyhjänpäiväinen läpätys "markkinataloudesta" ei sekään ole tuottanut muuta kuin köyhyytä ja konkursseja. Suomi on AINA ollut markkinatalouteen perustuva maa, joten me emme ole koskaan tarvinneet lisää markkinataloutta, mutta toisaalta meillä ei ole ollut sitä liikaakaan, vaan on ollut myös tasapainottavia tekijöitä, joista syistä myös markkinatalouden haitat ovat olleet pieniä, kuten muissakin Pohjoismaissa.

En ymmärrä, miksi Martti Hetemäen kaltaiset ideologiset hörhöt päästettiin sorkkimaan asioita, jotka eivät koskaan ennen niiden "korjaamista" olleet rikki.

Kokoomus on ollut tuhoisin poliittinen voima koskaan tässä maassa, se on rapauttanut talouden ja aiheuttanut järjetöntä kärsimystä ihmisille. Jotkut sanovat jopa: "Olisi täysin paikallaan tuomita kokoomusaktiivit kuolemaan ja ampua heidät paikalla. Täysin mitättömiä ja hyvin haitallisia ihmisiä". Mutta ihmisarvoa kunnioittavat hyvinvointivaltion kannattajat eivät lopeta luonnevikaisiakaan, vaikka heistä on populaatiossa pelkkää haittaa.
 
vierailija
No ysärillä tämä maa perusteellisesti tuhottiin ja sieltä ei koskaan noustu jaloilleen, nyt 30 vuoden jälkeen tulee se totaalinen kuolinisku missä maasta tulee ainut Pohjoismaa joka on itäeurooppalaisella tasolla jokaisella mittarilla mitattuna.

Kirjaimellisesti pikku Venäjä.
 

Yhteistyössä