Auttakaa! Miten mä otan hintaa parista kakusta?

pypylleröinen

Aktiivinen jäsen
05.07.2010
1 890
0
36
Tuttu siis tilasi täytekakun ja juustokakun. Nyt mun pitäis keksiä niille hinta. Aina ennen oon ottanut vaan perjaatteessa raaka-aineitten hinnan, en oo kehdannut enempää ottaa, vaikka niitä on aina kauheesti kehuttu, ja oon todella tehnyt työtä niitten eteen, koristellut, jne. Mutta kaikki aina sanoo, että "ota nyt kunnon hinta, miks sä noin halvalla teet, jne..." Joten; mitä mä niistä otan hintaa?

Täytekakku 6 munan pohja. Aineisiin yhteensä molempiin kakkuihin mennyt kermoihin n.10e, juusto 7e, marjat omasta pakkasesta, suklaata 3levyä, plus pohjien aineet, sokerit, liivatteet, jne.
Mitä te ootte ottanut, ketkä ootte tilauksesta tehnyt?
 
Sä maksat äkkiseltään väh.50-60 euroa täytekakusta kun tilaat sen jostain pullamaakarilta jos nyt edes riittää (en tiedä todellakaan hintoja, mutta tilauksesta kun tehty millaisia halunnut niin maksaa kyllä ihan kiitettävästi)
Ei nyt kannata pilkkahintaan tehdä. Juustokakusta voisin ottaa vähemmän, se kun on minusta vähemmän työtä vaativa.
 
Juustotortun hinnat 20 eurosta ylöspäin , ja 6 munan täytekakun hinnat 30 eurosta ylöspäin , riippuen täytteistä & koristelusta.

Eli jos pyydät 50 euroa , on vielä sen hintainen että tilaavat uudestaankin. 80 eurolla saattaa olla
viimeinen kerta kun tilaavat.
 
Riippuu ihan siitä miten halvalla olet valmis omaa aikaasi ja osaamistasi myymään.

Leipomossa peruskakku maksaa monta kymppiä, siis ihan sellainen missä ei ole mitään kovin erikoisia raaka-aineita, koristelut on yksinkertaiset ja ammattilaiselta ei sellaisen tekemiseen mene kauaa. Koristeetkin on usein tehdasvalmisteisia jne.

Jos teet erikoisempia täytteitä alusta asti itse ja muotoilet massasta koristeita, maalaat käsin jne. niin et sä tuntipalkoille pääse, mutta ei toisaalta harrastuksesta tarviikaan :) Mä ottaisin raaka-aineiden hinnan ja 15-35e "palkkaa" per kakku riippuen siitä, miten monimutkainen ja aikaavievä juttu on ollut kyseessä.
 
Laskin Gastronautin kautta, aineet ois sen mukaan inan vaajaa 40e.

Mä aattelin, kun noita leivoin, että ottaisin 70e. Mut jotenki se tuntuu tosi isolta summalta. Mut sit taas, leipomosta joutuu maksamaan tollaset hakiessaan vielä paljon enemmän, ja saa mauttomia, kuivia, kaameen makusia ja rumia kakkuja, jotka ei yleensä oo tehty ees omien toiveiden mukaan... Hmm...
Juustokakkua mä en oo ennen tilauksesta tehnyt, täytekakkuja kyllä, paljonki. Oon ottanut 30e, ja siitä on työn osuudeks jäänyt n.5e. Aina niissä on ollut päällä joko reilut pursotukset ja joku hahmo, tms. koristeita, tai päälinen marsipaania, sellasenaan tai maalattuna.
 
50e kuulostas minustakin suht kohtuulliselle.
Sen verran kuitenkin että kannattaa tehdä, mutta ei leipomon hintoja, koska tuskin maksanet veroja sunmuita siitä.

Siis joo, ei oo tarkotus ottaa mitään kiskurihontoja :) Tää on ihan vaan harrastus, joten tällä ei oo tarkotus lyödä rahoiksi :) Mutten kuitenkaan haluu mitään hyväntekeväisyyttä alkaa tehdä...
 
Mä maksoin muistaakseni 50 euroa systerille, kun hän teki täytekakun ja juustokakun juhliimme..(Oiskohan ollut niin, että aineisiin meni n.30 euroa)..Niin, ja on tehnyt uudestaankin, että kaitpa tuo ollut tyytyväinen "palkkaansa".
 

Yhteistyössä