Auttakaa! Lapsen korkea kuume!

  • Viestiketjun aloittaja "huolissaan"
  • Ensimmäinen viesti
"huolissaan"
Eli lapsella 3v nousi kuume viiden maissa. Kuumetta tuolloin 39,2. Kuudelta sai pronaxenia ja pamol f:ää. Milloin voi antaa pronaxenia lisää? Pamolia annoin äsken. Äsken oli kuumetta 39,2. Ei yskää, nuhaa tms. Huomenna mennään kyllä heti lääkäriin. Tämä on kolmas ilta, kun nostaa korkean kuumeen.
 
"mansikka"
Pronaxenia muistaakseni saa antaa 12 tunnin välein eli siis jos olet illalla antanut sitä klo 18, niin aamulla klo 6 seuraavan kerran voit antaa. Lääkäri neuvoi, että tehokkaasti saa kuumeen laskemaan Burana/Panadol-yhdistelmällä, jolloin siis annetaan neljän tunnin välein Panadolia ja Buranaa aina vuorotellen. Tällä meillä on korkeakin kuume saatu hyvin laskemaan. Mutta Buranaa ja Pronaxeniahan ei saa antaa samanaikaisesti eli Panadolin kanssa vain jompaakumpaa.
Paljon voimia ja pienelle pikaista paranemista!
 
sh
Pronaxenia saa antaa vasta klo 6, hätätapauksessa klo 4. Buranaa ei voi antaa koska on pronaxenia annettu joten nyt kannattaa antaa vaan sitä pamol f:ää siihen asti, että saa pronaxenia antaa. Tai sitte annat buranaa sillon klo 4 etkä käytä pronaxenia. Onhan pamol f varmasti riittävän vahva lapsellesi? Paljonko lapsi painaa?
 
"aloittaja"
Pitäisi olla riittävän vahvaa. Paketissa lukee,että 9-16 kg ja lapsi painaa n. 13kg.

Kauanko tässä nyt odottelen, että Pamol vaikuttaa? Ja jos ei kuume laske sillä, niin lähdetäänkö yöllä päivystykseen?
 
Pronaxenia saa antaa vasta klo 6, hätätapauksessa klo 4. Buranaa ei voi antaa koska on pronaxenia annettu joten nyt kannattaa antaa vaan sitä pamol f:ää siihen asti, että saa pronaxenia antaa. Tai sitte annat buranaa sillon klo 4 etkä käytä pronaxenia. Onhan pamol f varmasti riittävän vahva lapsellesi? Paljonko lapsi painaa?
samoin olisin ohjeistanut, juuri ton kaiken kokeneena. sairaalassa annetaan isompia annoksi kuin mitä reseptivapaissa särky/kuumelääkkeissä pakkausselosteessa lukee. mäkin suosittelen että neljältä annat buranaa ja pamol f, JOS kuume on vieläkin noin korkea.

tuo sh osaa varmaan kertoa oikean annostuksen lapsesi painon mukaan?
 
neytiri harmaana
Kuudelta aamulla.. siis pronaxenia.
Oletko annosta tarkistanut viimeksi milloin?
viilennä mekaanisesti jos ei muuten lähde laskuun lämpö.
Ikkunaa auki vaan.
 
[QUOTE="aloittaja";22549738]Pitäisi olla riittävän vahvaa. Paketissa lukee,että 9-16 kg ja lapsi painaa n. 13kg.

Kauanko tässä nyt odottelen, että Pamol vaikuttaa? Ja jos ei kuume laske sillä, niin lähdetäänkö yöllä päivystykseen?[/QUOTE]

me jouduttiin menemään, jo ekana kuumeyönä. lopulta jouduttiin kyllä kolmantena yönä ihan osastohoitoon. onko lapsellasi ollut aiemmin kuumekouristuksia? jollei ole ollut niin en lähtisi yöllä sairaalaan. odottele, että se pamol f vaikuttaa kohta. meillä oli kaikista lääkkeistä huolimatta kuume koko ajan 39,6 ylöspäin.
 
niin ja lisään vielä, että tuollainen ei kuume ei sinänsä ole vaarallista jos lapsi hengittää ihan normaalisti (tietysti kuumeesta johtuen hengitys voi olla tihentynyt), lapsi on jounut päivän aikana normaalisti ja jos lapsella tosiaan ei ole sitä kuumekouristustaipumusta. meillä se oli se syy, miksi kuume on pakko saada alas.
 
"jos"
Kyllä huolestuisin jo kun ei kuume laske. Sairaalassa saatiin laskemaan justiin panadol ja pronaxen yhdistelmällä, meillä nousi kuume nopeasti aina tuonne melkein 40. Lähde päivystykseen, jos huolestuttaa. Siellä saa vähän itsekin lepoa, kun tietää että apu on lähellä.
 
"aloittaja"
125mg on tuo Pamol. Ei ole ollut kuumekouristuksia. On juonut ja syönyt päivällä ihan normaalisti. Leikki koko alkuillan ihan normaalisti. Nyt yhtäkkiä taas nousi tuo kuume.

Niin ja buranaa meillä ei ole.
 
"aloittaja"
[QUOTE="jos";22549784]Kyllä huolestuisin jo kun ei kuume laske. Sairaalassa saatiin laskemaan justiin panadol ja pronaxen yhdistelmällä, meillä nousi kuume nopeasti aina tuonne melkein 40. Lähde päivystykseen, jos huolestuttaa. Siellä saa vähän itsekin lepoa, kun tietää että apu on lähellä.[/QUOTE]

Kuume laski kyllä välillä, mutta nousi nyt uudestaan.
 
sh
[QUOTE="aloittaja";22549786]125mg on tuo Pamol. Ei ole ollut kuumekouristuksia. On juonut ja syönyt päivällä ihan normaalisti. Leikki koko alkuillan ihan normaalisti. Nyt yhtäkkiä taas nousi tuo kuume.

Niin ja buranaa meillä ei ole.[/QUOTE]

Tuo 125mg on silti melko pieni annos vaikka pakkauksessa niin lukeekin. En oikeesti voi käsittää, miten sama annos muka kävis sekä 9 että 16 kiloiselle. Sun lapselle, jos painaa 13 kg voi antaa 195mg (laske vielä ite varmuuden vuoksi 15mg jokaiselle painokilolle, mulla alkaa aivot tekemään jo tepposia kun väsyttää niin kauheesti). 1½ pamolia ois sopiva.
 
[QUOTE="aloittaja";22549786]125mg on tuo Pamol. Ei ole ollut kuumekouristuksia. On juonut ja syönyt päivällä ihan normaalisti. Leikki koko alkuillan ihan normaalisti. Nyt yhtäkkiä taas nousi tuo kuume.

Niin ja buranaa meillä ei ole.[/QUOTE]

okei noilla tiedoilla pysyisin kotona ja antaisin siis kuudelta pronaxenia ja uudestaan myös sitä pamol f. kuume on varmaan nyt laskemassa kun annoit sen pamolin? jos ei laske niin neljältä voit antaa pronaxenia uudestaan vaikka oikeasti väli pitäisi olla 12 tuntia, sairaalassa antoivat mun pojalle vaikka oli mennyt vasta 9 tuntia. sanoivat, että niin voi tehdä tällaisessa tapauksessa ja lääke on niin vanha ja turvallinen ja annostukset pieniä eli ei mitään hätää.

en kuitenkaan tietenkään suosittele tätä nyt kellekään vaan noudattakaa niitä ohjeita! mutta kerroin, että ap tietää että hätätilassa voi noin tehdä.
 
Olisin kyllä sitä mieltä, että jos ei ole muita oireita kun korkea kuume, niin pitäis kyllä käydä päivystyksessä. Ja jos on vielä ollut useampana päivänä jo. Koska jostainhan tuo korkea kuume johtuu ja ei ole sitten ainakaan tod.näk. mitään influenssaa tai vastaavaa kun ei kerran ole yskää, nuhaa tai vastaavaa. Onko ollut päänsärkyä? Mikset muuten soita päivystykseen ja kysy noita lääkeasioita sieltä ja sitä että kannattaisiko tulla käymään.
 
ottaisin kovasti kuumeisen lapsen viereen nukkumaan- siitä on hyvä valvoa tilannetta koska ainakin itse herään silloin pieneenkin "poikkeamaan".

meillä oli juuri vuoden täyttäneellä kova kuume 3pvä, ei oikein muita oireita. käytiin lääkärissä ja mentiin kotiin katselemaan tilannetta. parin päivän päästä vaihtui alilämpöön ja poika oli niin heikossa kunnossa että käytiin lastenpolilla. sieltä sai lääkekuurin ja parani heti. jaksamisia!
 
häh
Olemme lähteneet päivystykseen korkean kuumeen vuoksi pari kertaa ja aina on selvitelty mistä tuo johtuu. Kerran oli virtsatientulehdus mennyt jo munuaisiin ( verenmyrkytys). En pystyisi nukkumaan, soitto ensiapuun.
 

Yhteistyössä