autoilu hirveää piinaa

Toivoisin hyviä vinkkejä. Tyttö 1v, autoilu aina ollut kamalaa. Vaihdettiin turvakaukalosta istuimeen, näkee paremmin ulos mutta ei auta. Kasvot edelleen kohti penkkiä, selkä menosuuntaan (istuin hyvä ja leveä Britax two way elite). Ei ole koskaan nukkunut autossa paitsi hetken pitkillä (150km) matkoilla. On ilmastointia, musiikkia, leluja ja vieressä äiti leikkijänä. Yleensä matkat on silti yhtä huutoa ja äiti hikisenä yrittää keksiä viihdykettä.
Ilmeisesti suurin ongelma on että ei halua istua paikallaan!
Taas olisi matkoja edessä joten toivottavasti keksitte neuvoja.
:headwall:
 
meillä sama ongelma kuin ap:llä paitsi ettei äiti ole vieressä viihdyttämässä koska kärsii matkapahoinvoinnista takana... ideoita kehiin!! mekin niitä kesälomaa varten kaipaillaan ja pillimehuja ja naposteltavia ei voi mussutella koko aikaa esim. 300-400km reissuilla....
 
Hei! Jos turvaistuimenne antaa mahdollisuuden niin voisitte kokeilla laittaa lapsen istumaan naama menosuuntaan. Ehkä lapsenne kärsii matkapahoinvoinnista ja on siksi levoton!!
(Selkä menosuuntaanhan on vain pohjoismainen tapa kuljettaa lasta, ei siis mitenkään pakollista. Muualla maailmassa missä ajetaan paljon lujempaa kuin meillä Suomessa lapset istuvat naama menosuuntaan). Meillä lapsi istuu kokoajan naama menosuuntaan ja nauttii matkanteosta. Meillä istuimena Maxi-Cosi Prior XP, erittäin ihana turvaistuin, suosittelen :)
 
Tuli mieleen, että miten lapsenne on puettu automatkalle? Liika vaatetus saa aikaan tuskan. Meillä tyttö huuteli myös automatkoilla ennen kunnes tajuttiin, että neiti on hiestä märkänä liian vaatetuksen kanssa. Nyt matkustellaan normaaleissa sisävaatteissa ilman hattuja ym tamineita ilman huutoja.
 
Meillä myös Britax two way elite ja tyttö hikoilee (ei ilmastointia). Ollaan laitettu froteepyyhe istuimeen ja se auttoi. Matkaa tehdäänkin aamusella tai iltaisin, ei kuumaan päiväsaikaan. Meillä myös istuimessa tarrakiinnityksellä pöytä, johon leluja laitettu kiinni.
 
Kiirinminna
Minulle tuli myös mieleen tuo matkapahoinvoinnin mahdollisuus, mutta en kyllä silti kääntäisi niin pienen istuinta kasvot menosuuntaan. Kolaritilanteessa pienen niskat eivät kestä, jos lapsi istuu kasvot eteenpäin. Meillä viihtymiseen on auttanut nuo välipalat, ei makeaa koko ajan vaan porkkana, kurkku ym. ihan hyviä matkoilla ja juomana mieluummin vettä kuin makeaa mehua. Ja äidin lompakon inventaarion aikana pääsee jo aika monta kilometriä eteenpäin.
 
äiti82 ja poika03
Meillä autoilu on ollut kanssa yhtä piinaa mutta nyt on onneksi helpottanu huomattavasti. Poika on täyttänyt huhtikuussa 2 vuotta.
Matkustamme pitkiä matkoja koska mummoloihin on 400km.
Olen sitä mieltä että kyllä ne matkat rauhoittuu kun lapsi kasvaa ja tulee vanhemmaksi.
Me kokeiltiin silloin aikanaan kaikkea mahdollista mutta yritettiin pitää karkit poissa viihdytyslistoilta.
Voisiko isä olla teillä joskus viihdytysjoukoissa? Koska itse olen yleensä aina ollut se viihdyttäjä ja ei sitä todellakaan aina jaksaisi. Parhaiten mennyt viihdytysmatka oli semmoinen kun sovittiin jo matkan alussa että vaihdetaan viihdyttäjää 80km välein. Sen 80 jaksaa viihdyttää ja sitten on taas ihana ajella kun toinen saa viihdytellä :LOL: :LOL: :LOL:
Mies ei kyllä oikein pitänyt siitä mut :LOL: :LOL: :LOL:
 
meillä auttoi kun vaihtoi penkin toistepäin, eli kasvot menosuuntaan. jos mä istun takana niin kitisee syliin, jos istun edessä poikakin tyytyväisenä takana..
meillä onneks tottuneet kuitenki aika hyvin autoiluun kun paljon reissataan..
 
Eipä minullakaan ole mitään poppakonstia tuohon tarjota, mut yhdyn edellisiin siinä määrin, että vaatetta vähemmäksi, olo vilpoisaksi ja ikkunoihin kunnon suojat ettei aurinko paista päälle, esim. pyyhe. Tietysti ne lelut ja naposteltavat... meillä poika alkoi viihtymään tuossa 1,5v. jälkeen huomattavasti paremmin automatkoilla. Sitä ennen oli kans melkoista kitinää. Luulisin, että se autossa viihtyminen helpottaa iän myötä, kun huomaa miten rattoisaa autossa matkustaminen on :) meillä viihtyvyyttä vielä lisäsi se, että käänsimme kasvot menosuuntaan n 1v 8kk iässä. Poika ei yksinkertaisesti mahtunut enää toisinpäin istuimeen. On niin pitkä poika... meillä myös autoilun ajankohta ratkaisee monesti vielä, jos kotona sisällä kamalasti virtaa ja leikit rajuja ja energiaa näyttää olevan. Silloin jos lähtee ajelemaan niin voi olla, että rauhoittuu autossa tai sitten levottomasti liikehtii ja kaipaisi menoa, mutta onneksi tuo kitinä/itku ei nykyään enää korvia vaivaa...sanoisinko taas tähänkin vaivaan, että lapsilla tiettyjä kausia ja helpottavat iän myötä! Tiedän että ei lohduta siihen tilanteeseen, mutta...
 
Autoilija
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.06.2005 klo 14:10 Kiirinminna kirjoitti:
Minulle tuli myös mieleen tuo matkapahoinvoinnin mahdollisuus, mutta en kyllä silti kääntäisi niin pienen istuinta kasvot menosuuntaan. Kolaritilanteessa pienen niskat eivät kestä, jos lapsi istuu kasvot eteenpäin. Meillä viihtymiseen on auttanut nuo välipalat, ei makeaa koko ajan vaan porkkana, kurkku ym. ihan hyviä matkoilla ja juomana mieluummin vettä kuin makeaa mehua. Ja äidin lompakon inventaarion aikana pääsee jo aika monta kilometriä eteenpäin.
Sinulle Kiirinminna ja muille!
Kirjoitit, että et laittaisi lastasi istumaan kasvot menosuuntaan, kun kolaritilanteessa pienen niskat eivät kestä. Oletko ajatellut, että kun lapsi istuu selkämenosuuntaan ja tulee peräkolari. Homma on ihan sama eli lapsen niskat ovat koetuksella. Suomessa vain törmäystestit tehdään nokkakolaritesteillä ja annetaan ymmärtää, että on turvallisempaa istuttaa lapsi selkämenosuuntaan. (Olen tutkinut muiden maiden kolaritestejä) Myönnän, että nokkakolari voi olla tuhoisampi kuin peräkolari mutta kolaritapahtuma itsessään on lähinnä Herran haltuun, että miten siinä käy ja missä kohtaa pelti rytisee. Toivotan kaikille tielläliikkujille turvallista ja kolaritonta matkantekoa.
 

Yhteistyössä