Atooppiseen ihottumaan lapselle aloe vera -geeliä tai jotain muuta

Olen kokeillut lapsen ollessa 1–4v monia apteekin rasvoja ja voiteita atooppiseen ihottumaan. Oireina inhottavaa kutinaa ympäri kehoa ja aina muutaman viikon välein pahempia punoittavia alueita siellä täällä. Talvella aina muutama paikka vähintään hieman punoittaa. Kesällä ei paljoakaan oireita.

Mikään rasva tai voide ei ole toistaiseksi auttanut merkittävästi enempää kuin tavallinen perusrasva. Myöskään syötävässä muodossa olevat aineet eivät ole merkittävästi auttaneet, tosin joitakin pitäisi mahdollisesti syödä viikkoja (ei ole niin pitkiä aikoja kokeiltu).

Aloe vera -geeli on yksi mikä on vielä kokeilematta. Onko kenelläkään kokemusta mikä olisi sopiva tuote? https://www.s-kaupat.fi/tuote/hth-aloe-vera-body-lotion-for-normal-to-dry-skin-vartalovoide-400ml/7310610018191 olisi ainakin yksi mahdollinen. Saa suositella myös muita aineita.
 
vierailija
Se on totta, kortisoni poistaa esim. 50% punoituksesta päivässä korkealla todennäköisyydellä. Mutta kaksi ongelmaa: 1) ei saa käyttää pitkään (ja kova kutina sen kuin jatkuu syksystä kevääseen), 2) sitä ei ymmärtääkseni saa käyttää kuin perusrasvaa eli niin, että koko kehon rasvaisi "lumiukoksi" – kutinaa kuitenkin on melkein koko iholla pahimmillaan eli paikallinen hoito ei ratkaise kutinaongelmaa.

Perusrasva vähentää kutinaa sanotaan max. 10% eli parempi rasvata kuin olla rasvaamatta, mutta lapsen pitää kuitenkin raapia jatkuvasti ihoaan, perusrasva ei ratkaise sitä. Tämä kutiseminen ja raapiminen häiritsee keskittymistä, oppimista, huonontaa unen laatua ym. Jotain pitäisi kutinaan keksiä. Esim. antihistamiini ei auta siihen lainkaan.
 
vierailija
Kokeilemisen arvoinen tuote on Xyliderm.

Voin suositella, joko yksistään tai perusvoiteen kaverina. Eka Xyliderm ja kun on imeytynyt (imeytyy nopsaan!) päälle ohuelti perusrasva.

Kotimainen tuote, valmistetaan Kuopiossa. Löytyy tuubissa ja 500 ml pumppupullossa, et jos sopii niin saa kätevästi isommassakin pakkauksessa. Meillä myös pieni puuhakas poika malttaa tämän kanssa rasvata kun ei kirvele tai haise pahalta.

 
Kiitos, menee testiin Xyliderm. Tuo mainitsemani HTH Aloe Vera ei nyt ainakaan massiivista parannusta sekään tehnyt, mutta en ole kokeillut suuren pitoisuuden aloe veraa, pitäisi ehkä ostaa joku muu aloe vera -rasva myös (en tiedä mikä).
 
vierailija
Bebanthen rasvoja on monenlaisia ja tuotteet tehoavat kokemukseni mukaan parhaiten. Ruotsissa on vielä laajempi kattaus Bebanthenin tuotteita, jos mahdollista sieltä hakea. Löytyy myös pesuneste, joka hellii ihoa eikä kuivata.
 
Meillä on tärkeänä osana voidevalikoimaa Bepanthen Voide. Tosi hyvä ihon vaurioihin ja esim. nenän limakalvon kuivuuteen aikuiselle. Atooppiseen se ei ole meillä auttanut perusrasvaan verrattuna. Bepanthen SensiCalm samoin ei ole auttanut perusrasvaa paremmin. Toimivuus riippuu ilmeisesti siitä mikä atooppisen ihottuman aiheuttaa, ja ilmeisesti syitä voi olla monia.

Xyliderm muutaman viikon satunnaisen testailun jälkeen on ehkä saattanut vähentää kutinaa enemmän kuin perusrasva. Punaisuutta se ei ole välttämättä vähentänyt sen enempää kuin mustaherukansiemenöljy (jonka teho on ollut korkeintaan vähän parempi kuin perusrasvan, ja se on kyllä varsin sotkeva keltainen aine).

Täytyy testailla tosi pitkään, muuten voi olla vain satunnaisesta vaihtelusta kyse.

Aloe verasta vielä kiinnostaisi muiden kokemukset, mikä on ollut hyvä tuote lapselle ja onko aloe verasta tullut haitallisia sivuvaikutuksia?
 

Yhteistyössä