Atooppinen ihottuma???

  • Viestiketjun aloittaja Huolestunut äiti
  • Ensimmäinen viesti
Huolestunut äiti
Meidän neidillä todettiin atoopinen iho noin puolivuotiaana,kun oli kaula täynä näppyä.Ollaan selvitty tosi helpolla rasvausta ei ole tarvinnut muutakuin kylvyn jälkeen eikä aina silloinkaan kun iho ollut hyvä.Nyt neiti siis puoltoistavuotias eikä atoopinen iho ole vaivannut oikeastaan ollenkaan,kovilla pakkasilla jalta olivat kuivat ja karheat mutta ei muuta.

Nyt neidillä ollu jalassa reiden etupuolella ja takapuolella semmoiset kunnon läiskät ja kutisee ihan kauheasti,ei ole rasvaukset auttanu eikä mikään ja nyt muutaman päivän aikana on näppyjä alkanu ilmantuu ihan jokapaikkaan,jaloissa ja mahassa ja kaulassa on kunnolla semmoiset näppyrykelmät ja muussa vartalossa on ihan pientä ja ihonväristä näppy,oikeassa valaistuksessa näkyy ja kun kädellä kokeilee.

Onkohan tuo atooppista ihottumaa vai jotain muuta?

Huomenna ajattelin soitella lääkärille,kun eivät meinaa millään lähteä ja kutiavat niin kovasti,vaipaakin kun vaihtaa niin heti alkaa hirveä raaputus ja kiukkuaminen.
 
vinkkeli
voisiko olla koivu allergiaa ja sitä kautta reagoi jollain ruoka-aineella : omena, porkkana yms.

meillä poika kans lehahti viime keväänä kauttaaltaan ja testeissä todettiin koivu, omena ja pähkinä. muina vuodenaikoina melko hyvä iho.
 
huolestunut äiti
Juu ajattelinki pyytä jos sais allergia testejä,ku ollaan vähän epäilty että jos olis koiralle allerginen ja just ollaan oltu reilu kaks viikkoa kyläilemässä paikassa missä on koira.Ja yks vois olla myös tuo siitepöly allergia niin ja voihan se olla että ei ole mitään allergiaa,toivotavasti ainakaan.
 
huolestunut äiti
Juu ajattelinki pyytä jos sais allergia testejä,ku ollaan vähän epäilty että jos olis koiralle allerginen ja just ollaan oltu reilu kaks viikkoa kyläilemässä paikassa missä on koira.Ja yks vois olla myös tuo siitepöly allergia niin ja voihan se olla että ei ole mitään allergiaa,toivotavasti ainakaan.
 
huolestunut äiti
Käytettiin lääkärissä neitiä ja saatiin lisää eri rasvoja kokeiluun ja kutinaan ataraxia.Käyttääkö kukaan muu tuota ataraxia pienellä?
Ite annoin nyt eka kerran ja nukahti jonku ajan kuluttua ja nyt hirvittää että tuleeko siittä mitään haittavaikutuksia ku se lista oli aika pitkä,saa nähä saako sitä koko yönä unta ku pitää käydä vahtimassa että nukkuuko rauhallisesti vai ei.
Kortisoonia pistin nyt ihottuma aluelle,toivottavasti se helppais edes vähän.
 
Annan ataraxia pahimpaan kutinaan yötä vasten, tosin kortisoonikin rauhoitus monesti riittää ihottumaan meillä. (pari kertaa kuussa arvioisin)

Lääkärin mukaan ainut haittavaikutus on väsymys, sen olen huomannut itsekkin. Tsemppiä iho-oireiden selvitykseen :hug:
 
Meilä myös ollut Atarax käytössä jo 4-5 kk ikäisellä pahan allergian takia (reagoi ihollaan). Me myös annettiin vain yötä vasten, jotta yöunet saataisiin rauhotettua. Käytetään vieläkin silloin kun allergiat lehahtaa päälle. Kyllähän se hieman hirvitti antaa kolmiolääkettä pienelle, mutta iho sai yön aikana rauhottua, kun pieni ei sitä koko ajan hangannut ja rapsuttanut.

Tietääkseni tuo Atarax on ihan yleinen lääke näihin ihoreagointeihin jo pienilläkin. Ei sitä tietysti turhaan kannata antaa, vain kun iho on pahemmillaan.
 
Hei mustikka mansikka, joko teillä on lähtenyt iho-oireet helpottamaan ja minkä ikäisenä, kun kerroit niiden alkavan n. 4 kk:den iässä. Muutenkin olis mukava kuulla minkälaisella ruokavaliolla olitte/olette ja mihin kaikkeen iho reagoi ?
Meillä ihottumat näyttäytyivät kolmen kuun iässä, sitten oli parempi jakso välissä ja 6 kk:den iässä pahenivat paljon. Tällä hetkellä ikää 8 kk:tta, muna ja maitoallergia todettuina ja tänään otettiin verikokeet, joista katsotaan eläin että siitepölyt. Niukalla ruokavaliolla mennään, iho pitkästäaikaa paranemaan päin, kutiavat/punoittavat lehahdukset kiusanneet viimeaikoina.
 
Hei kaikki!
Muutamia varteenotettavia apukeinoja olen kirjottanu tuonne äitien terveyspuolelle..keskusteluun apukeinoja sairauksiin.
Meillä ainakin auttanut paremmin kuin hyvin atopiaan, ilman apteekin voiteita (kortisonia) tai muita..

-Anselmiina2-
 

Yhteistyössä