Asuminen rakentamisen aikana

MANMTELI
\
Alkuperäinen kirjoittaja 27.08.2005 klo 21:49 poutapilvi81 kirjoitti:
Vuokralla asutaan. Tällä hetkellä maksellaan korkoja siitä lainasummasta joka on nostettu. Varsinainen lainanmaksu alkaa kun muutetaan uuteen kotiin.
näin meilläkin, ja monilla muillakin!!!!
 
Mekin asutaan vuokralla. Meillä on kaks lainaa rakentamiseen, jotenkin pankin järkkäilyjen takia tälleen. Pienemmästä maksetaan ihan lyhennyseriä, mut isommasta, jota ei olla vielä kokonaan nostettu, korkoja. Just laskeskelin, et tällä hetkellä maksetaan vuokran ja lainan kans, lisäks tulee sähköt yms., asumisesta enemmän kuin uuden talon lainanmaksusta.
 
me asumme ok-talossa vuokralla mutta uuteen taloon ei tarvinnut ottaa lainaa eli sitten kun päästään muuttamaan pois tästä vuokra-asunnosta omaan taloon niin tämä summa joka nyt menee vuokraan siirtyy vain oman talon asumiskustannuksiin. :D
 
Me asutaan rakentamisen ajan äitini luona. Lainan lyhentäminen aloitetaan myös vähän myöhemmin ja alkuun maksetaan pelkkiä korkoja. Tietysti jonkin verran asumiskuluja tulee näinkin asuttaessa(ei ihan ilmaiseksi viitsi "toisten nurkissa pyöriä"), mutta parempi vaihtoehto silti kuin vuokralla asuminen, kun kuitenkin tälläinen mahdollisuus on.
 
Jana77
Me asutaan tontilla olevassa 30 neliön mummonmökissa, jolle tehtiin pieni remppa, hih! =) Ei tartte maksaa vuokraa, ainoastaan lainan korkoja, kunnes uusi talo on valmis. Ollaan myös lähellä työmaata (lue: työmaalla), joten ei tartte matkustella kodin ja raksan väliä. Siinä on omat hyvät ja huonot puolensa.

terv. Jana77 rv 23+1
 
triinu
\
Alkuperäinen kirjoittaja 08.09.2005 klo 10:55 Jana77 kirjoitti:
Me asutaan tontilla olevassa 30 neliön mummonmökissa, jolle tehtiin pieni remppa, hih! =) Ei tartte maksaa vuokraa, ainoastaan lainan korkoja, kunnes uusi talo on valmis. Ollaan myös lähellä työmaata (lue: työmaalla), joten ei tartte matkustella kodin ja raksan väliä. Siinä on omat hyvät ja huonot puolensa.

terv. Jana77 rv 23+1
meillä sama juttu :wave: :wave: ostamalla tontilla oli vanha kesämökki, joka laitetiin pienellä rempalla talviasuttavaksi. mukavuuksista ei ole tietoakaan, mutta hyvin ollaan jo reilut kaksi vuotta pärjätty (meillä talo pitkästä hartiapankilla, vie vähän enemmän aikaa). lainosta maksamme korkoja, eikä muita asumiskuluja jätemaksuille lisäksi ole ollut. ja ei tosiaan tarvitse raksan ja kotin välia ajella! nyt kyllä jo muuttopäivä häämöttää ensi kuussaa =) =) tuli muuton kanssa vähän hoppu, kun esikoinen ilmoiti tulosta ja LA 3.11 :heart:

terv. triinu 32+0
 
Jana77
Heips Triinu! :wave:

Hauska kuulla, että teilläkin on sama tilanne. Me luovuttiin vuokra-asunnosta ja majottauduttiin mökkiin tämän vuoden helmikuussa. Sitä ennen oltiin kuukauden verran laitettu sitä kuntoon; lattiaeristys, laminaatti, joka paikka maalattiin jne. Mukavuuksista ei tosiaan ole tietoakaan. Sisävessa löytyy ja sisälle tulee lämmin vesi (kiitos uuden vesiboilerin), mutta pesulla käydään ulkosaunassa, joka lämpiää aina kun jaksaa pökätä puita pesään...siis yleensä joka päivä. :) Sinne viritettiin myös pesukone/kuivausrumpu ja astianpesukone, joten kodinhoito sujuu ihan hyvin.

Joku on sanonut, että me ollaan hulluja, mutta ihan miten vaan. :D Hyvin on viihdytty ja vielä "joudutaan" viihtymään. Uusi talo kun ei ole muuttovalmis vielä ainakaan vuoteen, joten asustelemme sitten esikoisen kanssa omassa pienessä mökissämme. Kaupungin vuokra-asuntoa ei ole ollut ikävä.

terv. Jana77
 
me asutaan vuokrarivarissa, vieläpä aika tilavasti, mut kahen lapsen ja koiran kanssa en ois pienempään voinu ees kuvitella. lainaa ei olla vielä tarvittu ottaa mut raksatilin pohja alkaa jo häämöttää. runko on kattoa vaille valmis eli sisätöihin päästään kuukauden sisällä. eli muutto olis joskus ens kesänä hope so. mut en tiedä miten pystytään maksamaan sitten kun pitää kohta lainaa ottaa, kun mies on sitä mieltä et on liian kallista maksaa ensin vaan korkoja..
ärsyttää kyllä tää vuokranmaksu, mut minkäs teet, anopin nurkat kun ei oikein napannu :whistle:
 
Asuttiin rakennusaika omassa kerrostalokolmiossa, ei muutettu rakennusajaksi vuokralle, kun ajateltiin että siitäkin koituu vain ylimääräisiä kuluja. Vanhaa ja uutta lainaa maksettiin koko rakennusaika, siinä oltiin hölmöjä. Tietoinen riski otettiin, mutta onneksi vanha asunto meni kaupaksi viikossa, ja uudet asukkaat suostuivat odottamaan asunnon vapautumista kolme kuukautta.
 

Yhteistyössä