Höyrymehun perusohje
Ainekset
Höyrymehustimen marjakehikkoon yhdellä kertaa sopiva määrä marjoja tai hedelmiä
1. Käytä marjakiloa kohti 300 - 500 g Dansukker Taloussokeria.
2. Huuhdo marjat tarvittaessa ja kaada ne sekä sokeri kerroksittain höyrymehustimen marjakehikkoon niin, että alimmainen ja päällimmäinen kerros on marjoja tai hedelmiä.
3. Sulje höyrymehustimen kansi tiiviisti. Anna veden kiehua pohjakattilassa voimakkaasti 1 - 1,5 tuntia eli kunnes marjat ovat vaalentuneet.
4. Ota ensimmäinen mehuerä n. 20 minuutin kiehumisen jälkeen kannuun ja kaada se takaisin marjojen päälle.
5. Pullota mehu suoraan pulloihin tai jos haluat tasalaatuista mehua, valuta kaikki mehu ensin kattilaan. Kuumenna mehu uudelleen kiehuvaksi ja pullota.
- Käytä höyrymehun valmistuksessa täysin kypsiä marjoja.
- Käytä marjat terttuineen ja huuhtele tarvittaessa.
- Voit myös sekoittaa useampia marjalaatuja keskenään.
- Sokerin avulla mehu irtoaa marjoista paremmin ja saat enemmän mehua.
- Yhdestä marjakilosta saadaan noin 1 litra höyrymehua.
http://web.dansukker.com/default.aspx?ID=247&ProductPage=1&ProductID=9030&GroupID=516