Apua!! Sikiöllä liian suuri päänympärysmitta?

Kävin ultrassa rv 36 ja sikiön muut mitat vastasivat kohtuu hyvin tuota viikkoa, mutta päänympärys oli jo liki 39vkoa! Siis melkein 3 viikkoa edellä. Pään halkaisija taas oli "vain" 5 päivää pidemmällä kuin viikot. Nyt huolestuttaa kovasti. Onko teillä vastaavanlaisia kokemuksia?

Laskeskelin, että jos vauvan päänympärysmitta jatkaa suht samaa kasvutahtiaan kuin tähän asti, pää tulee olemaan laskettuna aikana noin 38cm, mahdollisesti enemmänkin, ja sehän on epätavallisen iso, miten lienee punnerretaan se ulos. Sitten mielessäni alkoi jo pyöriä vesipää ja vaikka mikä vamma.. :(( Voisikohan olla sellaisesta kyse? Aiemmin mitta on vastannut hyvin viikkoja, paitsi vkolla 29 oli 4pv edellä, eli ihan normaalisti. Ei kai tuollainen yhtäkkinen päänympäryksen pyrähdys voi tosiaan merkata että vauvalle on tullut vesipää tai jokin muu vamma ilmenee nyt vasta raskauden lopulla? Minut on ultrattu useasti ja joka kerta sanottu että kaikki on kunnossa, aivot ja selkäranka jne pitäisi olla normaalit.

Onko jollain muulla ollu tällainen tilanne ja normaali vauva syntyntyt? tai vastaavasti kurjempia kokemuksia? Kaikki tieto ja kokemus on tervetullutta..
 
Oletko varma, että lääkäri mittasi oikein. Monet ovat hermoilleet ihan vain mittausvirheiden takia.
Ja jos mittaus ok, niin luulisi, että lääkäri olisi sanonut jotain, jos huolestuttava muutos. Vai oliko lääkäri joku pimiö, jonka tekemisiin vaikea luottaa?
 
Lääkäri oli minulle uusi tällä kertaa, aika näpsäkkä tapaus, ei paljon selitelly eikä huolestunu mistään mitä kyselin. Runsaista supistuksistakin kun mainitsin ni hän vaan tokas että "loistavaa, keho siis harjoittelee! Vauvahan saakin syntyä koska vaan, ei sitä enää estellä. Parempi vaan mitä enemmän kroppa valmistautuu synnytykseen." Ei minusta vielä 36 viikolla tarttis vauvan syntyä, vaikka varmasti pärjäiskin :/

Ja mittausvirhe.. on mahdollinen kai. Mittas kyllä useamman kerran, mutta mun mielestä pää ei näkyny kokonaan kuvassa vaan jäi päistä pois. Vaikea sanoa miten tarkka mitta sit oli.. en nähny oikeen kunnolla ruudulle ku se oli niin kaukana..
 
Ei kai se mittaaminen ultrasta ihan millilleen aina onnistu. Ja lapsilla on tosi erikokoisia päitä muutenkin. Esikoisen päänympärykseksi mitattiin 37,5 kun oli syntynyt ja isosta päästä huolimatta syntyi ongelmitta - kesti kyllä kauan.
 
vierailija
Ihan normaalimittahan tuo on. Minun lapsellani oli 38cm vai olikohan peräti 38,5. No, pari vuorokautta häntä kyllä pukersin ja sektiolääkäri jo ehti käydä esittäytymässä, kun jo näytti etten saakaan, mutta kyllä lopulta ihan omin voimin ulos sain.
 
vierailija
Kuopuksen päänympärys oli 38,5 cm syntyessään. Ultratessa gyne selitti, että isosta päästä on hyötyäkin, se raivaa helposti tilaa synnyttäessä. Esikoisen pää oli huomattavasti pienempi (syntyi 4 vkoa "nuorempana") ja hänen kohdallaan hartioiden tulo oli synnytyksen pahin vaihe.

Jos olet hieman ympärillesi katsellut, niin ihmisillä on eri mallisia ja kokoisia päitä. Yksi tuttu ravasi taaperonsa kanssa kaikenmaailman tutkimuksissa lapsen ison pään takia, mutta ei siitä mitään erityistä löytynyt, lapsen isäkin oli isopäinen eli taisi olla pelkkä sukupiirre.

Kyllä ne yleensä puuttuvat ultrissa, jos jokin on oikeasti huolestuttavaa. Esikoisen kohdalla ihmettelivät, kun kaikki mitat eivät olleet ihan samassa suhteessa, mutta kaikillahan mittasuhteet eivät ole samat.
 

Yhteistyössä