APUA rikkonaisiin päikkäreihin!

  • Viestiketjun aloittaja Päivi79
  • Ensimmäinen viesti
Päivi79
Meillä neiti on ollut aina kehno nukkumaan päivällä. Nykyään herätään aamulla 7-8 ja ekat nokoset ottaa yhdeksän aikaan. Nukahtaa tissille tai sitteriin ja nukkuu puolituntia-tunnin.
Päikkäreille mennään 11.30-12 ja yleensä vaunuihin. Oli vaunut sitten liikkeessä tai ei niin nykyän unet on puolisen tuntia. Tänäänkin heräs heti puolentunnin jälkeen ja kun annoin tissiä niin nukahti uudestaan ja nyt kohta nukkunut jo lisää tunnin tuossa sohvalla.
Iltasella nukahtaa viiden aikoihin taas puoleksi tunniksi ja yö unille laitetaan yhdeksältä ja omaan sänkyyn nukahtaa hienosti.

Miten saisi päkkärit (siis nuo vaunupäikkärit) pidemmiksi?

Kiitos jos joku neuvoo.

Päivi ja neiti kohta 7kk :heart:
 
Äitsyliini
Eli nukkuuko lapsesi siis 3 päikkärit? Meillä siirryttiin kaksiin päikkäreihin puolen iässä juuri sen takia, että unet olivat lyhyitä ja tuntui että jaksoi jo valvoakin pitempiä pätkiä. Monet vauvathan alkavat siirtyä kaksiin päikkäreihin 6 kk iässä. Kokeile, olisiko tästä apua teillä? Meillä se ainakin auttoi unien pitenemiseen, kunnes nyt kun typymme on 10,5 kk niin alkaa olla taas taistelua siirtyä kaksista yksiin...
 
Eli tyttäresi on 7kk...
Jos tyttäresi herää 7.00 voi hän ottaa max 45min nokoset aamulla 9 ja sitten lounas unet 12.30-2.30, jos haluat hänen menevän nukkumaan 19, ei kannata antaa nukkua enään iltapäivällä, mutta jos haluat pitää häntä hereillä niinkin myöhään kun 21 niin hänen on pakko nukkua päikkärit sillon iltapäivällä.
Jos 7kk on 7-19 rytmissä on maximi unentarve 3 tuntia. Jos huomaat kuitenkin että heräilee vielä päikkäreiltä, tässäkin rytmissä, lopeta aamupäikkärit kokonaan, annan lounas pikkasen aikasemmin ja laita aikasemmin lounas unille.

:wave:
 
...vielä tosta tissille nukahtamisesta. Se ei ole niin hirvee hyvä idea koska syy heräämiseen voi olla että hänellä on vielä nälkä ja tyydyttää tarpeensa pikku tirsojen jälkeen...Yritä pitää vaavi hereillä koko syötön tai alota syöttö sillon kun hän on pirteä.
 
hei
Minäkin suosittelen kaksia päikkäreitä ja aina suunnilleen samoihin kellonaikoihin. Meilläkin vauva ennen veteli 40min tirsoja kolmet/neljät. Nyt nukkuu kahdesti 1,5h-2h eli noin 10-11.30/12 ja 15-16.30/17. Tai sitten toiset on vain tunnin unet ja toiset taas hieman pitemmät. kuitenkin yhteensä jotain kolmen tunnin luokkaa. herää 6-7 maissa ja meneen nukkumaan noin 20.00.
Ja minäkin suosittelen jo säännöllistä syömisrytmiä eikä nukahtamisen liitteenä syömistä/tissiä.
 

Yhteistyössä