Apua pienen vauvan ilmavaivoihin?

Olen vähän ulalla kuukauden ikäisen vauvan ilmavaivojen kanssa, esikoisella ei ollut ongelmia tässä mittakaavassa. Vauva valvoo ja itkeskelee öisin paljon, syö myös parin tunnin välein. Itku johtuu selvästi ilmavaivoista, kouristaa ja venkoilee rutisten kunnes tulee pieru tai kakka. Näin siitäkin huolimatta, että yleensä röyhtäisee hyvin. Tosin nieleekin aika paljon ilmaa kun maitoa tulee suihkuamalla :( Imetyksen suhteen kaikki konstit tuli kokeiltua jo esikoisen kohdalla tässä suihkuamisasiassa, ei oikein apua mistään. On siis täysimetyksellä.

Peruskonstit on jo käytössä. En itse syö sipulia, ruisleipää, kahvia, kaalia, papuja jne. Vauva on pari viikkoa saanut Disflatyl-tippoja. Jekovit on aloitettu yhdellä tipalla, en huomannut merkittävää eroa aiempaan. Vaivat alkoi kahden viikon iässä aika tarkkaan. Ajoittain nukutan vauvaa mahallaan jos niin suostuu asettumaan, koska siinä nukkuu rauhaisammin.

Relaa en vielä ole kokeillut, mietin auttaneeko kun kerran kyse on selvästi ilmavaivoista? Muita ideoita? Vauva kakkaa tosi usein, joka vaipassa on tavaraa ja aina 30 min - 2h syönnin jälkeen pitää oman ähinäaikansa, jolloin tekee työllä ja vaivalla kakkaa. Usein joudun vaihtamaan yölläkin vaipan kerran tai kaksikin, koska on aivan täynnä ja märkänä ja vaatteet ja sänky likaisina. Monesti herää yöllä nimenomaan itkeskelemään mahaansa eikä niinkään nälkään.

 
Niin ja tietty usein syöminen tekee myös osansa: mahaan sattuu, syö siksi vaan vähän kun samalla ilma kiertää ja lopettaa imemisen itkeäkseen mahaansa, ei tule täyteen ja syö taas pian uudestaan.. Maha ei oikein pääse rauhoittumaan välissä.
 
Joo Reloja en kyllä suosittele yhtään. Ne yleensä ärsyttävät herkkään masua entisestään.
Mutta muita maitohappobakteereja kyllä suosittelen esim. Probiootti Baby, DDS Junior tai Biolatte Baby. Saa luontaistuote kaupoista.
Ne meillä auttoi tosi hyvin ilmavaivoihin ja rauhoitti vatsan toimintaa. Jos apua ei ala tulemaan niin kannattaa jättää maito tauolle omasta ruokavaliosta ja katsoa onko siitä apua.
 
meillä oli hurjat masuvaivat ja ainoa todellinen iso apu oli OSTEOPAATTI.
tyttö oli lastenklinikan ylilääkärin mielestä rankin koliikkivauva mies muistiin ja viettikin 6ekaa viikkoansa pelkästään sylissä tai liinassa jonka jälkeen oireet loppui seinään kahden käynnin jälkeen osteopaatilla.

käytiin myös vyöhyketerapiassa joka kyllä sai ilmoja liikkeelle mutta ei auttanut kunnolla. disflatyl ja cuplaton auttoivat nekin muttei tarpeeksi. meillä myös edelleenkin käytössä mam:in ultivent koliikkipullot jotka ovat tosi hyvät!
rela-tipat meillä pahensi huutoja.

kannattaa myös nukuttaa pidempiäkin aikoja esim liinassa masu masua vasten, sekin usein rauhottaa mahaa.

voimia sinne :hug:
 
Teen listaa, me on kokeiltu vaikka mitä, mut ei vielä oo ollut apua(osa siis rauhoituskeinoja):

-Vyöhyketerapia/ Osteopaatti
-disflatyl/cuplaton
-relat/Baby biolatte ym. maitohappobakteerit
-kantoliina/ kantoreppu
-Vatsallaan kantaminen/nukuttaminen
-Vauvahieronta/pierujumppa (jalkojen pumppaaminen)
-Riippukeinu (saa kantoliinasta, myödään myös esim. babyidea)
-tärisevä sitteri
-Yhtäaikaa taputellaan voimakkaasti pepulle ja sihistään korvaan, saa vauvan rauhoittumaan (jonkun tutkimuksen mukaan vauva ei voi keskittyä yhtäaikaa moneen asiaan, siksi tämä jeesaa)
-Kauratyyny (lämmitetään ja pyyhkeitä ympärille, sitten se oman masun päälle ja vauva sen päälle, lämpö rentouttaa)
- Vatsanhieronta (aluksi vauvan vasen puoli masusta, sitten navan yläpuoli ja lopuksi oikea puoli, eli annetaan tilaa kaasuille sen sijaan että tukittaisiin ne suoleen...)
- vauvaa kannattaa röyhtäyttää usein
- oma ruokavalio syyniin, mikäli imettää (ilmaa aiheuttavat pois, kenties maidoton/munaton)
- kakkaa voi joskus auttaa kuumemittarilla. apua myös mallasuutteesta tän asian suhteen ja isommalla vauvalla luumusose...

siinä joitain....kaikki nyt ei suoranaisesti ilmavaivoihin mut...
 
Meillä ei oikeestaan auttanut kuin aika. Vyöhyketerapiasta oli eniten iloo,kun saatiin masunhieronta ohjeet...niillä sai oloa helpotettua. Vaunulenkillä sai nukutuks. Tipat ja maitohappobakteerit ei auttaneet...
Söi tissistä hotkimalla,koitin kans kaikenlaisia kikkoja,mut eipä nekään tuottaneet tulosta...

4kk iässä oli selkeesti parempi,päivisin tyytyväinen mut nukutuks ei saanu päikkyjä kunnolla kun vasta 9kk iässä ja yöt ovat alkaneet nyt 11kk jälkeen sujumaan,jopa 5-6h putkeen nukkuu välillä =) 10kk iässä päästiin noista yöpieruista melko hyvin,eli kesti todella kauan.

Meillä testattiin kaikki maito ja viljat yms. mikään ei auttanut... maito on yleinen allergian aiheuttaja ja se on helppo kokeilla nyt kun ei saa muuta kuin rintaa.

Tsemppiä ja jaksuja :hug:
 
Vaikka noi d-vitamiinit ei ehkä aiheuta teidän vauvan ilmavaivoja, niin suosittelisin silti vaihtamaan tipat johonkin valmisteeseen jossa on D3 vitamiinia tuon D2:n sijaan. D3 on eläinperäinen ja D2 kasviperäinen. Eläinperäinen soveltuu ihmiselle paremmin, imeytyykin siis paremmin ja ehkäpä aiheuttaa vähemmän mm. ilmavaivoja. Meillä ainakin vauva tykkää dee-tipoista vaikka niitä joutuukin antamaan sen 20 tippaa, lusikalla on nautittu alusta saakka :p välillä tietenkin menee pöristelyksi mutta suurin osa masuun saakka!

Näin olen ymmärtänyt, mutta en ole aiheesta väitellyt eli ei tarvii kenenkään ottaa nokkiinsa jos meni ihan harakoille toi D2/D3 erittely :attn:
 

Yhteistyössä