apua öihin!

  • Viestiketjun aloittaja pikku myyn äiti
  • Ensimmäinen viesti
pikku myyn äiti
Tyttömme kohta 8kk ja yöt edelleen tosi levottomia :( Nukahtaa kyllä suht helposti, mutta herättelee pahimmillaan n.15min. välein... :'(

Antaisin huutaa niin kauan että nukahtaa, mutta pakko nousta kun hän PYÖRII JA LIIKKUU IHAN MAHOTTOMASTI \|O Jalat on pinnojen välissä tai sitten on ilman peittoa jne.

Jollain vinkkejä saada hänet nukkumaan yönsä jo kokonaan ilman heräämisiä :/
Olo alkaa olemaan tosi väsy, ja kaikenlisäks sain juuri tietää olevani raskaana (ihanaa :heart: )
Mutta siis olisi ihanaa saada nukkua jo yöt kunnolla kun tyttökin on jo kuitenkin tosiaan kohta sen 8kk...

Kiitos kaunis :hug: :flower:
 
Saman ongelman kanssa painitaan. Meillä poika on jo 10 kk. Syö 1-2 kertaa yössä ja heräilee muutenkin niin usein, etten ole enää jaksanut edes laskea heräilyjen määrää. :'(

En siis osaa sanoa mitään keinoa öiden rauhoittamiseksi. Koita kestää ja tiedä, että meitä on muitakin :) Itse koitan jaksaa ajatuksella, että jospa viimeistään 1,5-vuotiaana nukkuis ees parilla heräyksellä. Niin juu ja nukun usein päiväunet pojan kanssa, nytkin vois mennä kohta petiin.
 
Peittoon auttaa unipussi, mutta siinäkin osataan meillä nousta jopa seisomaan. Heräilyihin auttaa unikoulu. Meillä on nukuttu 6kk yöt putkeen (yhtä flunssaa lukuunottamatta). Tarkat iltarutiinit, oma sänky ja oma huone on. Meillä saattaa nukkumaan laittaessa mönkiä ja pyöriä, mutta annan tehdä, niinja nukahtaa muutaman minuutin jälkeen,mutta se kaikki on unikoulun ansiota.
 
Äiti-81
Meillä auttoi yöheräilyihin "tassu-hoito". Kysy vaikka neuvolasta siitä tarkempia tietoja tai netistäkin varmaan löytyy siihen ohjeet (jos kiinnostaa). Meidän tyttö tosin herää edelleen aamuyöstä eikä meinaa nukahtaa omaan sänkyyn, joten otan neidin siinä vaiheessa viereen nukkumaan.
 
syökö yöllä? yösyötöt pois ja tutti pois jos on käytössä. toiseen huoneeseeen nukkumaan ja annat vähän huutaa ja menet sitten laitat uudelleen nukkumaan ja toistelet tätä muutaman kerran. joskus annat huutaa pitempään. eihän se siihen kuole.
 
meillä auttoi yösyöttöjen pois jättäminen.Ostimme myös ison matkasängyn jossa ei ole vaaraa että jää kiinni pinnoihin tai lyö päätänsä kun nousee jo seisomaan (7,5kk)sielä sitten annoin pari yötä peuhata ja huutaa ihan rauhassa niin johan yöt rauhottu.nyt herää ehkä kerran kaksi yössä jos sitäkään joka todellakin on meillä hyvä juttu kun aikasemmin heräili puolen tunnin välein.oli kai tottunut hyvään palveluun kun aina toin ruokaa,korjasin peittoa tai muuta.Tassuttelu auttaa nyt niihin pariin heräämiseen nopeasti.
 
Miettikää itse mitä haluatte ja mikä teille tärkeää. Eli huudatatteko yksin jolla mahdollisesti oppii ettei yöllä tule kukaan auttamaan ja oppii nukahtamaan yksin vai haluatteko auttaa oppimaan nukahtamaan yksin esim. tassu-menetelmällä (hakusanalla löytyy tassu-unikoulun ohjeita netistä ja neuvolasta kanssa saa tietoa).

Meillä vauva 9kk ja viikko sitten yövieroitettiin. Pari yötä meni hieman rauhattomammin (tai siis yhtä rauhattomasti kuin ennen vieroitusta mutta siis silloin "lääkkeenä" ruoka eli maito) kuin enne vieroitusta, mutta huomattavasti paremmin kuin ennen sitä ja nyt jo viikossa tapahtunut ihan hurja ero siihen että söi jopa 4 kertaa yössä (kesti noin 1kk) ja nyt ei siis yö mutta herää ja tutti ja pullosta annettu vesi riittää nukuttamaan heti. Ainoana erona nyt se että herää jo klo 6 mutta tämä toivottavasti vain väliaikaista! Ja siis herätessä nimenomaan kontattiin pitkin sänkyä ja noustiin seisomaan ja heti ekana vieroitusyönä heräsi "vain" kaksi kertaa (oli hereillä pitkään, mutta ei herännyt useita kertoja yössä). Ja viikko tästä herää kerran yössä ja talttuu tutilla ja vedellä heti.

Eli jos teillä syödään yöllä niin kehoitan lopettamaan. Onko mahdollisesti allergioita jotka vaikuttavat uneen....? Päivärytmi, ruokailu, rutiinit jne kaikki tarvitaan että tämä toimisi ja siis tuo ruoattomuus öisin -ainakin meillä:)

Toivotaan että onnistuu!
 
Kannattaa varmuuden vuoksi käväistä lääkärissäkin aiheesta... Voi siis olla mahdollista allergiaa esim. viljatuotteet (puuro tms.), joka aiheuttaa masuvaivoja ja ähinää tai sitten yksinkertaisesti korvatulehdus, jolloin ainakin meidän lapsilla on yöt olleet juuri kuvailemiasi levottomia ja katkonaisia.
 

Yhteistyössä