Alkuperäinen kirjoittaja EH:
Täällä moni jo sanonutkin että tuo vähän päälle neljän on ihan normaali, älä siitä huoli
(luin myös sun eilisen aloituksen ) Tuo 4-5 pitäisi terveellä ihmisellä ollakin kun on ollut yön syömättä.
Ja tuosta puurosta niin monella diabeetikolla puuro nostaa voimakkaasti sokeriarvoa. Jos laittaa voisilmän tai syö lisäksi leipää jossa rasvaa päällä niin se voi tasata sokerin nousua.
Lienet sitten diabeetikko kun tuon tiedät? Jokaisessa ravintoaineessa on tietty määrä hiilihydraatteja, toiset nopeampia kuin toiset ja puuro nyt sattuu olemaan huomattavasti parempi vaihtoehto kuin murot.. Ylimääräisiä rasva-annoksia en suosittelisi kenellekään olipahan diabeetikko tai ei -verensokeriin niillä ei ole vaikutusta mutta esim. kolesteroliarvoihin kyllä. Ja energiaahan rasva sisältää reilusti -ellei sitä kuluta niin painohan nousee. Leivän energiamääräkin riippuu siitä mikä leipä on kyseessä...
Lapseni on diabeetikko. Eikä sitä rasvaa pidä kilokaupalla lisäillä. Ja kasvimargariini sisältää hyviä rasvoja joita jokaisen pitääkin saada, juuri jossain oli että margariinit on suomessa se mistä moni saa tarvitsemansa omega3-rasvat mm. Rasva sinänsä ei vaukuta sokeriin mutta vaikkapa puuroon lisättynä hidastaa hiilarien imeytymistä yleensä. Esimerkiksi pizzasta tai hampurilaisateriasta hiilarit imeytyy hitaammin koska niissä on niin paljon rasvaa. Siinä määrin ei tietenkään omaan ruokaan kannata lisäillä