Anteeksi jankutus(sokerit)

Taas oli tosi alhainen mielestäni 4.1 näytti mittari äsken. Enteileekö nuo nyt insuliinihoitoa minulle vai,,? :/
Kohta laitan aamupalan ja pakkohan se on senkin jälkeen mitata ihan uteliaisuudesta, eilen se tosiaankin pomppasi yli 8 puuron jälkeen. :/

Minen tykkää tästä nyt yhtään, tulee väistämättäkin vähän stressiä.
Päässä pyörii vain syömiset ja verensokeri. :'(
 
kaalis harmaana
Mulla oli usein aamuisin tuo 4.1 mutta mä en missään tapauksessa voinut syödä puuroa tai arvot oli pilvissä, söin palan tai 2 ruispalaa niin arvot ei noussut yli rajojen
 
EH
Täällä moni jo sanonutkin että tuo vähän päälle neljän on ihan normaali, älä siitä huoli :) (luin myös sun eilisen aloituksen ) Tuo 4-5 pitäisi terveellä ihmisellä ollakin kun on ollut yön syömättä.
Ja tuosta puurosta niin monella diabeetikolla puuro nostaa voimakkaasti sokeriarvoa. Jos laittaa voisilmän tai syö lisäksi leipää jossa rasvaa päällä niin se voi tasata sokerin nousua.
 
Alkuperäinen kirjoittaja EH:
Täällä moni jo sanonutkin että tuo vähän päälle neljän on ihan normaali, älä siitä huoli :) (luin myös sun eilisen aloituksen ) Tuo 4-5 pitäisi terveellä ihmisellä ollakin kun on ollut yön syömättä.
Ja tuosta puurosta niin monella diabeetikolla puuro nostaa voimakkaasti sokeriarvoa. Jos laittaa voisilmän tai syö lisäksi leipää jossa rasvaa päällä niin se voi tasata sokerin nousua.
Oukidouki, stressaan vaan tietysti kun vauvan parasta ajattelen. =)
 
Tuo puuro on tosiaan hieman kinkkinen aamupala. Kokeileppa niin, että syöt ensin ihan vähän jotain muuta, vaikka pienen ruisleipäpalan tai vähän marjoja tmv. Ja syöt puuron vasta puolen tunnin tunnin päästä. Joillakin tuo auttaa. Ja sit kannattaa muistaa, että ei syö puuron kanssa leipää, tulee kerralla paljon hiilareita ja ne nostaa sitä sokeria paljon. Jos tahdot jutskata aiheesta ennemmän niin laita yv:tä - jouduin paljon seuraileen raskausaikana sitä mitä suuhuni laitoin ja jotain vinkkei löytyy sullekin.
Ai niin tuo paasto on hyvä, siitä ei tarvi olla huolissaan.
 
vieras
Jospa selvittäisit ihan viralliset ohjearvot, minkä sisällä niiden pitäisi pysyä, niin ei tarvitsisi turhaan stressailla. Ja insuliinit annetaan laskemaan niitä liian korkeita arvoja.
 
Alkuperäinen kirjoittaja EH:
Täällä moni jo sanonutkin että tuo vähän päälle neljän on ihan normaali, älä siitä huoli :) (luin myös sun eilisen aloituksen ) Tuo 4-5 pitäisi terveellä ihmisellä ollakin kun on ollut yön syömättä.
Ja tuosta puurosta niin monella diabeetikolla puuro nostaa voimakkaasti sokeriarvoa. Jos laittaa voisilmän tai syö lisäksi leipää jossa rasvaa päällä niin se voi tasata sokerin nousua.
Lienet sitten diabeetikko kun tuon tiedät? Jokaisessa ravintoaineessa on tietty määrä hiilihydraatteja, toiset nopeampia kuin toiset ja puuro nyt sattuu olemaan huomattavasti parempi vaihtoehto kuin murot.. Ylimääräisiä rasva-annoksia en suosittelisi kenellekään olipahan diabeetikko tai ei -verensokeriin niillä ei ole vaikutusta mutta esim. kolesteroliarvoihin kyllä. Ja energiaahan rasva sisältää reilusti -ellei sitä kuluta niin painohan nousee. Leivän energiamääräkin riippuu siitä mikä leipä on kyseessä...

Ja ap:lle: tuo arvo on täysin normaaliarvo. Jos sokereita mittaa niin eniten hyötyä siitä on kun mittaa arvon ennen ruokailua ja n.1,5h ruokailun jälkeen.
 
vieras
hyvä ihminen koita nyt ymmärtää että että paaston raja on 5.5 ja tunti siitä ateriasta raja on 7.8 eli toi 4.1 on hyvä.kun paasto arvo menee yli ton 5.5 niin voit ruveta olemaan huolissasi mutta kun on sen alle ei tarvi murehtia.koita nyt ymmärtää näin yksinkertanen asia:)
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja huppaloora:
Alkuperäinen kirjoittaja EH:
Täällä moni jo sanonutkin että tuo vähän päälle neljän on ihan normaali, älä siitä huoli :) (luin myös sun eilisen aloituksen ) Tuo 4-5 pitäisi terveellä ihmisellä ollakin kun on ollut yön syömättä.
Ja tuosta puurosta niin monella diabeetikolla puuro nostaa voimakkaasti sokeriarvoa. Jos laittaa voisilmän tai syö lisäksi leipää jossa rasvaa päällä niin se voi tasata sokerin nousua.
Lienet sitten diabeetikko kun tuon tiedät? Jokaisessa ravintoaineessa on tietty määrä hiilihydraatteja, toiset nopeampia kuin toiset ja puuro nyt sattuu olemaan huomattavasti parempi vaihtoehto kuin murot.. Ylimääräisiä rasva-annoksia en suosittelisi kenellekään olipahan diabeetikko tai ei -verensokeriin niillä ei ole vaikutusta mutta esim. kolesteroliarvoihin kyllä. Ja energiaahan rasva sisältää reilusti -ellei sitä kuluta niin painohan nousee. Leivän energiamääräkin riippuu siitä mikä leipä on kyseessä...

Ja ap:lle: tuo arvo on täysin normaaliarvo. Jos sokereita mittaa niin eniten hyötyä siitä on kun mittaa arvon ennen ruokailua ja n.1,5h ruokailun jälkeen.
se on kyllä tunti aterian jälkeen ainakin meillä näin kun on raskausajan diabetes
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja huppaloora:
Alkuperäinen kirjoittaja EH:
Täällä moni jo sanonutkin että tuo vähän päälle neljän on ihan normaali, älä siitä huoli :) (luin myös sun eilisen aloituksen ) Tuo 4-5 pitäisi terveellä ihmisellä ollakin kun on ollut yön syömättä.
Ja tuosta puurosta niin monella diabeetikolla puuro nostaa voimakkaasti sokeriarvoa. Jos laittaa voisilmän tai syö lisäksi leipää jossa rasvaa päällä niin se voi tasata sokerin nousua.
Lienet sitten diabeetikko kun tuon tiedät? Jokaisessa ravintoaineessa on tietty määrä hiilihydraatteja, toiset nopeampia kuin toiset ja puuro nyt sattuu olemaan huomattavasti parempi vaihtoehto kuin murot.. Ylimääräisiä rasva-annoksia en suosittelisi kenellekään olipahan diabeetikko tai ei -verensokeriin niillä ei ole vaikutusta mutta esim. kolesteroliarvoihin kyllä. Ja energiaahan rasva sisältää reilusti -ellei sitä kuluta niin painohan nousee. Leivän energiamääräkin riippuu siitä mikä leipä on kyseessä...

Ja ap:lle: tuo arvo on täysin normaaliarvo. Jos sokereita mittaa niin eniten hyötyä siitä on kun mittaa arvon ennen ruokailua ja n.1,5h ruokailun jälkeen.
se on kyllä tunti aterian jälkeen ainakin meillä näin kun on raskausajan diabetes

Riippuu paikkakunnasta, jossakin mittauksilla seurataan jo puolen tunnin arvoja tai tunnin tai sit puolentoista tunnin. Riippuu paikkakunnasta ja siitä kuka on vastaava diabeteslääkäri synnytyssairaalassa... Tätä hommaa ihmettelin kovasti oman raskauden aikana, mut niin se vaan menee.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja huppaloora:
Alkuperäinen kirjoittaja EH:
Täällä moni jo sanonutkin että tuo vähän päälle neljän on ihan normaali, älä siitä huoli :) (luin myös sun eilisen aloituksen ) Tuo 4-5 pitäisi terveellä ihmisellä ollakin kun on ollut yön syömättä.
Ja tuosta puurosta niin monella diabeetikolla puuro nostaa voimakkaasti sokeriarvoa. Jos laittaa voisilmän tai syö lisäksi leipää jossa rasvaa päällä niin se voi tasata sokerin nousua.
Lienet sitten diabeetikko kun tuon tiedät? Jokaisessa ravintoaineessa on tietty määrä hiilihydraatteja, toiset nopeampia kuin toiset ja puuro nyt sattuu olemaan huomattavasti parempi vaihtoehto kuin murot.. Ylimääräisiä rasva-annoksia en suosittelisi kenellekään olipahan diabeetikko tai ei -verensokeriin niillä ei ole vaikutusta mutta esim. kolesteroliarvoihin kyllä. Ja energiaahan rasva sisältää reilusti -ellei sitä kuluta niin painohan nousee. Leivän energiamääräkin riippuu siitä mikä leipä on kyseessä...

Ja ap:lle: tuo arvo on täysin normaaliarvo. Jos sokereita mittaa niin eniten hyötyä siitä on kun mittaa arvon ennen ruokailua ja n.1,5h ruokailun jälkeen.
se on kyllä tunti aterian jälkeen ainakin meillä näin kun on raskausajan diabetes
Riippuu neuvolan ohjeesta, jos halutaan nähdä miten nopeasti insuliinintuotanto reagoi niin senhän voi mitata vaikka puolen tunnin välein aterian jälkeen. Meillä on ohjeena 1-1,5 tuntia aterian jälkeen -tunti voi olla niin lyhyt aika että varsinkin reilumman aterian jälkeen ne arvot ei ole vielä tasaantuneet vaan tulee helpommin vähän korkeampia arvoja. Mutta tietenkin neuvolan ja mieluusti diabeteshoitajan ohjeiden mukaan. (voi olla vähän paermmin tietämystä asiasta diabeteshoitajalla
=) )
 
hoitaja
Alkuperäinen kirjoittaja Jätkä:
Taas oli tosi alhainen mielestäni 4.1 näytti mittari äsken. Enteileekö nuo nyt insuliinihoitoa minulle vai,,? :/
Kohta laitan aamupalan ja pakkohan se on senkin jälkeen mitata ihan uteliaisuudesta, eilen se tosiaankin pomppasi yli 8 puuron jälkeen. :/

Minen tykkää tästä nyt yhtään, tulee väistämättäkin vähän stressiä.
Päässä pyörii vain syömiset ja verensokeri. :'(
No normaali arvot on 3,5-5,5. eli eihän toi mikään matala arvo ole.
 
vieras
no meillä se nyt on kuitenkin tunti aterian jälkeen:) mutta kun ap näitä sokeita miettii niin ehkä hänen kannattaisi soitella neuvolaan tai diabeteshoitajalle niin sais selvyyden tähän asiaan eikä pohtia niitä täällä.:)
 
EH
Alkuperäinen kirjoittaja huppaloora:
Alkuperäinen kirjoittaja EH:
Täällä moni jo sanonutkin että tuo vähän päälle neljän on ihan normaali, älä siitä huoli :) (luin myös sun eilisen aloituksen ) Tuo 4-5 pitäisi terveellä ihmisellä ollakin kun on ollut yön syömättä.
Ja tuosta puurosta niin monella diabeetikolla puuro nostaa voimakkaasti sokeriarvoa. Jos laittaa voisilmän tai syö lisäksi leipää jossa rasvaa päällä niin se voi tasata sokerin nousua.
Lienet sitten diabeetikko kun tuon tiedät? Jokaisessa ravintoaineessa on tietty määrä hiilihydraatteja, toiset nopeampia kuin toiset ja puuro nyt sattuu olemaan huomattavasti parempi vaihtoehto kuin murot.. Ylimääräisiä rasva-annoksia en suosittelisi kenellekään olipahan diabeetikko tai ei -verensokeriin niillä ei ole vaikutusta mutta esim. kolesteroliarvoihin kyllä. Ja energiaahan rasva sisältää reilusti -ellei sitä kuluta niin painohan nousee. Leivän energiamääräkin riippuu siitä mikä leipä on kyseessä...

Lapseni on diabeetikko. Eikä sitä rasvaa pidä kilokaupalla lisäillä. Ja kasvimargariini sisältää hyviä rasvoja joita jokaisen pitääkin saada, juuri jossain oli että margariinit on suomessa se mistä moni saa tarvitsemansa omega3-rasvat mm. Rasva sinänsä ei vaukuta sokeriin mutta vaikkapa puuroon lisättynä hidastaa hiilarien imeytymistä yleensä. Esimerkiksi pizzasta tai hampurilaisateriasta hiilarit imeytyy hitaammin koska niissä on niin paljon rasvaa. Siinä määrin ei tietenkään omaan ruokaan kannata lisäillä :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja huppaloora:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja huppaloora:
Alkuperäinen kirjoittaja EH:
Täällä moni jo sanonutkin että tuo vähän päälle neljän on ihan normaali, älä siitä huoli :) (luin myös sun eilisen aloituksen ) Tuo 4-5 pitäisi terveellä ihmisellä ollakin kun on ollut yön syömättä.
Ja tuosta puurosta niin monella diabeetikolla puuro nostaa voimakkaasti sokeriarvoa. Jos laittaa voisilmän tai syö lisäksi leipää jossa rasvaa päällä niin se voi tasata sokerin nousua.
Lienet sitten diabeetikko kun tuon tiedät? Jokaisessa ravintoaineessa on tietty määrä hiilihydraatteja, toiset nopeampia kuin toiset ja puuro nyt sattuu olemaan huomattavasti parempi vaihtoehto kuin murot.. Ylimääräisiä rasva-annoksia en suosittelisi kenellekään olipahan diabeetikko tai ei -verensokeriin niillä ei ole vaikutusta mutta esim. kolesteroliarvoihin kyllä. Ja energiaahan rasva sisältää reilusti -ellei sitä kuluta niin painohan nousee. Leivän energiamääräkin riippuu siitä mikä leipä on kyseessä...

Ja ap:lle: tuo arvo on täysin normaaliarvo. Jos sokereita mittaa niin eniten hyötyä siitä on kun mittaa arvon ennen ruokailua ja n.1,5h ruokailun jälkeen.
se on kyllä tunti aterian jälkeen ainakin meillä näin kun on raskausajan diabetes
Riippuu neuvolan ohjeesta, jos halutaan nähdä miten nopeasti insuliinintuotanto reagoi niin senhän voi mitata vaikka puolen tunnin välein aterian jälkeen. Meillä on ohjeena 1-1,5 tuntia aterian jälkeen -tunti voi olla niin lyhyt aika että varsinkin reilumman aterian jälkeen ne arvot ei ole vielä tasaantuneet vaan tulee helpommin vähän korkeampia arvoja. Mutta tietenkin neuvolan ja mieluusti diabeteshoitajan ohjeiden mukaan. (voi olla vähän paermmin tietämystä asiasta diabeteshoitajalla
=) )
Täällä on diabeteslääkäri tehnyt jotain tutkimusta, et jos ne sokerit nousee jyrkästi heti syönnin päälle eli ovat yli 7,8 puoli tuntia syömisestä niin sillä on vaikutusta sydän- ja verisuonisairauksien puhkeamiseen aikuisiällä sillä lapsella. Siis et helpommin tulis noita sairauksia. Ja siksi täällä mitattiin puolen tunnin ja tunnin arvoja, ei ollu merkitystä vaikka sokerit laski siihen puoleentoista tuntiin mennessä, joka on rajana monella paikkakunnalla. Eli mulla oli sokerit korkeat noilla puolen tunnin mittauksilla mut sit puolentoista tunnin päästä ne oli jo alle ton 7,8 eli jos olisin asunut jossain muualla niin sokerit olisivat olleet normaalit, mutta täällä mulla oli raskausajandiabetes. ja sokerirasitusta täällä ei tehdä ollenkaan.
Pointtina siis, että eri puolilla suomea on ihan erilaiset noi raja-arvot yms.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
no meillä se nyt on kuitenkin tunti aterian jälkeen:) mutta kun ap näitä sokeita miettii niin ehkä hänen kannattaisi soitella neuvolaan tai diabeteshoitajalle niin sais selvyyden tähän asiaan eikä pohtia niitä täällä.:)
Satun olemaan raskaana aika hormoonihiiviö, joten stressaan aika pienestäkin. Varsinkin, kun vauva on kyseessä. Täältä saa vertaistukea ja jopa käytännön neuvoja ehkäpä paremminkin kuin neuvolastani.

Ja kyllä, joudut kestämään pohdiskelujani vähintäänkin tuonne lokakuun alkuun saakka. =)
Ensi viikolla ne pohdiskelut saattavat koskea jalkakramppeja/suonenvetoja ja magnesiumin imeytymistä, joiden kanssa olen jo yöt painiskellut. Tai ihan vaan pinnasängyn kokoamisen vaikeutta. =)
 

Yhteistyössä