VIHANNESPIHVIT
2-3 porkkanaa,
1 sipuli,
3 kupillista kauraryynejä,
vehnäjauhoja,
kasvislientä
Raasta porkkanat ja sipuli. Sekoita raasteseos kauraryyneihin ja vehnäjauhoihin, sekä lisää hiukan kasvislientä. Muotoile taikinasta pieniä kakkuja, jotka paistat paistinpannulla pihveiksi.
Tarjotaan puolukkasurvoksen ja kuoriperunoiden kanssa.
POTTUKEITTO
5 perunaa,
maitoa ja vettä
Kuori perunat ja keitä pehmeiksi. Ota keitinvesi talteen ja survo perunat muusiksi. Lisää maitoa ja keitinvettä niin paljon, että saat notkean keiton.
Nautitaan mustan leivän kera. Perunakeiton herkullisuus kasvaa kun siihen lisätään voinokare.
KAALILAATIKKO
1 pieni kaali,
1/2 l maitoa,
1 dl jauhoja,
suolaa ja sokeria
Hienonnettu kaali laitetaan voideltuun vuokaan. Maitoon sekoitetaan jauhot ja suola. Seos kaadetaan kaalien päälle vuokaan. Pinnalle ripotellaan hiukan sokeria. Kypsennetään uunissa miedossa lämmössä.
PORKKANAPANNARI
1 l maitoa,
3 kupillista ohrajauhoja,
3 kupillista porkkanaraastetta,
suolaa,
sokeria,
rasvaa
Kiehauta maito, vispilöi siihen ohrajauhot, anna kiehua vähän aikaa ja anna jäähtyä. Lisää raaka raastettu porkkana ja mausteet. Kaada seos voidellulle pannulle ja laita uuniin kypsymään.
3 rkl kaura- tai ohrahiutaleita,
1 rkl rasvaa,
2 porkkanaa,
1/2 lanttu,
2 l vettä,
6 maustepippuria,
suolaa.
Raasta porkkanat ja lanttu raasteeksi ja kuullota rasvassa padan pohjalla. Lisää hiutaleet, mausteet ja vesi. Anna kiehua hiljaisella tulella kypsäksi ja lisää suola.