annatteko te lasten avata joulukalenterin luukkuja etukäteen?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
Tipu Topakka
En. Olin laittanut kalenterin piiloon, mutta toi poika löysi sen. nyt on kuin kuumilla kivillä, kun haluaisi avata. Mutta odottakoonsa joulukuuta. Minusta on hyvä, että lapsilla on jotain mitä odottaa, eikä hetinytmulle tänne.
 
En anna, mutta tiedän, että tuo 16v syö suklaansa heti kun annan kalenterin sille, ja sit se valittaa joka päivä, että ei oo sitä kamalaa suklaata enää yhtään jäljellä. Mutta en ala noin ison kalenteria enää vahtimaan kyllä siltikään :kieh:
 
no en todellakaan anna.. tosin ei olla tän vuoden kalentereita ostettukaan, mutta joku roti se pitää olla.
muista ite ku olin pieni, ja maltoin ottaa aina yhden luukun kerrallaan, niin veljet kävi sit aina ryöväämässä kun olivat oman kalenterinsa syöneet (äidiltä salaa). |O (ikuiset traumat :LOL: )
 
Pakko kysyä myäs tätä
No entä jos lapsi syö salaa kalenterista kaikki suklaat, ostetteko hälle uuden vai sanotteko, että se siitä, nyt on tän vuoden joulukalenterinamuset sit syöty?
 
Alkuperäinen kirjoittaja Pakko kysyä myäs tätä:
No entä jos lapsi syö salaa kalenterista kaikki suklaat, ostetteko hälle uuden vai sanotteko, että se siitä, nyt on tän vuoden joulukalenterinamuset sit syöty?
En osta uutta, ja kerran kävi niin ikävästi, että yks napero oli syönyt pikkuveljensä kalenterista suklaat, ja sit joutui antamaan omansa veljelle.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Pakko kysyä myäs tätä:
No entä jos lapsi syö salaa kalenterista kaikki suklaat, ostetteko hälle uuden vai sanotteko, että se siitä, nyt on tän vuoden joulukalenterinamuset sit syöty?
ei ole tuota ongelmaa kun meillä on aina kauniit kuvakalenterit joista sitten mietitään tarina kullekkin päivälle. En ymmärrä ylenpalttista pikkukrääsää jota niissä kalentereissa on saatika sitä ei minkään makuista suklaata.
 
vieras
En anna, mutta saa nähdä miten menee. Tuo iso koululainen on se ensimmäisenä avaava, saivat joku vuosi sitten jostain suklaakalenterit ja hän söi ne heti ensimmäisinä päivinä. Tänä vuonna on ensimmäisen kerran oikeat kalenterit, tätä ennen olen täytellyt joka päivä uuden yllätyksen joulusukkaan, mutta viime vuonna unohtelin sen muutaman kerran, kun muksut eivät illalla tahtoneet mennä nukkumaan, niin siinä hässäkässä se sitten jäi muutaman kerran. Veikkaan, että nuorimmainen on se tarkin, että availee aina juuri oikeana päivänä, keskimmäinen ainakin käy kurkkimassa, mitä tulee.
 
Siis oikeasti onko näin, että vanhemmat eivät kykene opettamaan lapsilleen mitään eivätkä tuottamaan pettymyksiä (=sanomaan, että ei saa avata tänään kuin tämän päivän luukun) koska pikku Iida-Onnille tulisi paha mieli eikä saisikaan tahtoaan läpi. Sitten ihmetellään, miksi lapset eivät ole oppineet kärsivällisyyttä, odottamaan vuoroaan, ymmärtämään, ettei kaikkea saada mulle heti ekaks.

Jos vanhempien kärsivällisyys ei riitä edes siihen, että selitetään joulukalenterin idea ja ajatus ja pystytään "tuottamaan se pettymys" vaan annetaan ruikutukselle periksi, en sitten varmaan ostaisi lainkaan sitä joulukalenteria (ja ensinkään en olisi hankkinut lapsia vai eivätkö ihmiset lainkaan ajattele, että ne täytyy myös KASVATTAA)...

Käsittämätöntä.
 
Pakko kysyä myös tätä
Onneksi täällä on järkevästi ajattelevia aikuisia paikalla! Tuli mieleen kysyä tätä kun parissa tuttavaperheessä on tuota uuden kalenterin ostoa harrastettu. Eihän lapselle voi tuottaa pettymystä ettei sillä olis kalenteria, näin ne äidit ovat asiaa perustelleet. Kummallinen näkökanta, mutta minkäs teet.
 
en anna avata,,,

olin kerran lapsen kanssa päivystyksestä ja sinne tuli äiti kahden lapsen kanssa ja molemmilla oli suklaakalenterit mukana joita sitten availi siinä odotellessa,ja ei ollut edes joulukuu,vaan marraskuu,,omani kysy että eikö noi tiedä ettei noita saa avata kuin yhden päivässä,,se äiti kuuli sen ja oli mukavan punainen naama :)
 
meillä avataan luukku kerrallaan ja keittiön työ tasolla kököttävät kahvin keittimen vieressä ni ei ainakaan ennen aikojaan tuu avatuksi. ja siis meillä muksut vielä pieneiä 1v ja kohta 5v

5v:n kalenterin nannat taisi viime jouluna syödä äiti. jemmaili niitä jääkaappiin purkkiin ylähyllylle. ei siis syönyt ainakaan haribo kalenterista kuin ne sokerirakeilla koristellut sukalaat.
 

Yhteistyössä