Allergiset kullannuput - vol.1

Onhan niitä ruokia vielä maailma pullollaan :hug: Kyllä niistä joku päivä vielä joku sopii. Mä aina huonon hetken tullen tein listoja kaikista maailman kummallisista eväistä, mitä voi kokeilla sitten kun kaikki "normaalit" on kokeiltu. Ikävän tilanteesta teillä tekee kyllä se, että reaktiot ovat noin voimakkaita ja se kyllä verottaa varmasti kaikkien voimia ja toipumiseenkin menee varmasti aikaa.

Yahoon allergialistalla on mukana muutamia, joilla tuo kiinteiden löytyminen on ollut harvinaisen vaikeaa, joten myös sieltä saattaisi löytyä sinulle vertaistukea. Henkinen paine varmasti helpottaa teilläkin sitten, kun saa edes sen yhden sopimaan. Onneksi teillä on sopiva korvike, jonka turvin pärjää vielä pitkään!
 
Sinisen talon hulinat: Onko teillä kokeiltu ottaa allergialääke käyttöön? Jos sen turvin saisi jotain? Tosin vielähän teillä ei ole kiire kun pärjäähän tolla pelkällä NC:llakin aika pitkään vielä. Tietysti nälkäähän se ei pidä samalla tavalla kuin kiinteet. "Hurjin" tapaus, joka mulla on tullut vastaan on ollut 3 v., jolle meni NC, vesimeloni ja pari muuta rotaatiossa.. Oletteko kokeilleet muita kun noita viljoja ja lihoja? Meinaan että jos ne on ne vaikeet ja kasvis/hedelmä/marjapuolelta löytyis helpommin jotain? Kannttaa varmaan ravitsemusterapeutin kanssa suunnitella, mitä testataan, jos ovat testaukset noin hankalia että sais jotain kunnon ruokaa mukaan..tuo vesimeloni esim. ei kovin auta..meilläkin sitä kyllä menee..

Tapaamisesta
: yksi kiinnostunut tähän mennessä, viikonloppuun oottelen, katotaan sitten..

Ja kiitos tsempeistä kaikille.

p.s. Ja viljoista kokeiltu nyt kaura, ruis, maissi, riisi, tattari, hirssi ja quinoa. Kaura sopii kerran viikossa, muut ei ollenkaan tai hirssi, riisi, quinoa saattaa pieninä määrinä mennä, niitä nyt hiljakseen siedätellään.. Ja Zyrtec päällä.
 
Tervehdys kaikille :flower:

Ja Sinisen talon hulinoille tervetuloa munkin puolesta mukaan =) Ja kovasti jaksamista :hug: Nämä meidän allergia/flunssa-ahdistukset tuntuu pieniltä teidän edessä... Toivotaan, että asiat alkavat selviämään!

Krisun vauvalle onnittelut :flower:

Ja kaikille nuhanenille ja niiden äideille jaksuja! Meillä neidin nuha alkaa olla parempi ja kuumekin laskenut pois, mutta... Neiti ei sitten suostu syömään. Menee ehkä kolme neljä teelusikallista kerralla evästä ja mikään ei maistu. Muutamia maissinaksuja se on syönyt ja riisipuuroa mustikalla (siis sen 3-4 tl). Rinnalla onneksi viihtyy aika hyvin, mutta vaipat on aika kuivia... Tänään tullut kuitenkin muutamia pissoja.... Lääkäri sanoi, että nestettä pitäisi mennä 7-8dl, mutta miten sen mittaat... Ei oo keksitty vielä niitä rintoihin asennettavia mittareita :headwall:

Kävin muuten yle areenasta katsomassa sen Tuomelan osion aamutv:stä. Oli muuten paljon hyvää asiaa ja paljon sellaista mikä oli mulle ihan uutta. Me kun ei ole löydetty sitä allergologia yksityistä kautta. Pitäisi kai yrittää sitten tuota kunnallista kautta... Eli siis paljon oon menny ite hankkiman tiedon avulla eteenpäin, mutta ois se paljon kun ois joku joka sanois miten asiat on piste. Nyt kaikki on ollut vähän semmosta hohhoijaa-meininkiä... (Sori vuodatus :ashamed: )
 
Sinisen talon hulinat: meillä pojalla on kerran ollut turvotus allergiareaktiona. Tämä tapahtui valvotussa Almiron Pepti -altistuksessa (NC:n korvattavuutta varten). Silloin pojan jalkapohjiin tuli selvää punaista turvotusta ja altistus päätettiin allergologin toimesta siihen. Hän siis piti oiretta allergiareaktiona ja sanoi sen olevan urtikariaa. Pojalle annettiin heti Zyrtecia, joten en tiedä miten oire olisi jatkunut/levinnyt ilman välitöntä lääkitystä.

Kokeilujärjestyksestä. Meillä on ollut allergologilta ohjeena edetä kiinteiden kokeiluissa ruokakategoriasta toiseen järjestyksessä, esim. vilja - liha - kasvis - hedelmä/marja. Joskus jos joku kategoria on tosi vaikea toisin sanoen siitä on vaikea löytää sopivia, niin samasta kategoriasta kokeileminen heti perään saattaa tehdä sopivan löytymisen yhä vaikeammaksi ja elimistö rasittuu esim. peräkkäisistä lihakokeiluista, jolloin jatkuvaan yritetään ajaa proteiinipitoista ruokaa sisään. Kun edetään kokeiluissa kategoriasta toiseen, niin elimistö saa paremmin levätä. Esim. jos lihakokeilu epäonnistuu, ei seuraavaksi kokeilla toista lihaa vaan jotain jostain muusta kategoriasta.

On totta että ihan pelkästä ravitsemuksellisesta näkökulmasta liha ja vilja ovat tärkeämpiä kuin kasvikset, marjat ja hedelmät. Allergisen lapsen kohdalla saattaa olla parempi vaihtoehto kokeilla väliin muutakin kuin lihaa ja viljaa, vaikka yhtään sopivaa lihaa ja viljaa ei olisikaan.

Tässä siis yksi näkökulma kokeiluihin. Tsemppiä ja voimia sinulle! Kuulostaa ihan oikeasti tosi raskailta nuo altistukset sekä lapsen että koko perheen kannalta. Toivotaan että pian se "eka kiinteä" löytyy.

Luppikselle :hug: vaikeisiin hetkiin!
 
Viikonloppua :)

Täällä on kokeilussa quinoa -ostin noita quinoa-jauhoja ja tein leipä-kakkaroita tattarijauhojen kanssa (+vesi ja rypsiöljy) -melkoisia kengänpohjia niistä tuli ja täytyy sanoa, että maku oli mielenkiintoinen... mutta sormiruoka kiinnosti ja poika muutaman palasen maistelikin. Katsotaan millaisia reaktioita siitä seuraa.

Nuo altistukset Sinisen talon hulinoilla kuulostaa kyllä rankoilta -kovasti jaksamista!!! Itse en oo aikaisemmin kuullut turpoamisesta muutoin kuin huulien, kasvojen ja hengitysteiden kohdalla. Kuulostaa hurjalta reaktiolta!

Ahmuttarella oli mukava näkökulmla tuohon ruoka-aine kokeiluun. :) Meillä allergologi sanoi samaa että eri kategorioista siirryttäessä toiseen ei "keho ja puolustusjärjestelmä välttämättä joudu niin koville"... Meillä lyötiin päätä seinään noiden kasvisten kanssa kun ei saatu mitään sopimaan, mutta hyppy marjojen puolelle auttoi. Sitten myöhemmin saatiin peruna ja porkkana mukaan (keitettynä ja pakastettuna) ja nyt myöhemmin sitten muutama muu..

Omaa napaa hiukan -meillä oli puhelinaika meidän allergialääkärille. Hän kannusti jatkamaan imetysdieetillä vielä tämän 8vkoa kunnes poika on vuoden vanha ja sanoi että meidän kohdalla riittää vesi ja kalkkitabletti yhdessä vit-kiv hivenainevalmisteen kanssa... eli meidän ei nyt sitten tarvitsisikaan hakea vastiketta... Hän näki turhana tätä vajaata 2kk:ta varten enää alkaa etsimään sopivaa kun eka vapaa altistusaikakin olis ollu parin viikon päästä vasta... Voi tosin olla että ravitsemusterapeutti on eri mieltä asiasta kun meillä on se kuukauden päästä. Ja vuoden vanhana tehdään sitten tavallinen maito- ja vehnä testaus, jotta saadaan sitten kelan hoitotukea varten lappunen. Onko teillä muilla käytössä vit-kiv tai kalkkivalmistetta? Mietin vaan että onko niissä ollut ainesosia jotka aiheuttaa oireita?

Jaahans, nyt pitää mennä nukutuspuuhiin!! Mukavaa viikonloppua! :wave:
 
Meille allergialääkäri määräs kans tota VitKiviä ja kalkkia. VitKiv alotetaan, jos ei saada viljaa menemään päivittäin tai korviketta tarpeeks. Oli sitä mieltä, että saattaa suolioireisella laittaa mahan sekasin ja ei siis aloteta vielä sen takia.. Meillähän tilanne on nyt sen verran hankala että viljat ei tunnu sopivan, joku vanhoista kiinteistä mättää eikä ruokavalio ole muutenkaan kovin laaja..ja mistään en tunnu saavan kiinni. Siis mistä nyt oireilee.. Lekuri vähän ehdotteli että josko olis soijalle herkistynyt. En millään jaksais alkaa kokeilemaan Profylacia, muut korvikkeet on jo kokeiltu. Kalkkia aloteltiin siis jo, ostin ihan kilotavarana kalsiumkarbonaattia ja Nutritonista tulleella mittalusikalla mittaan yhden lusikallisen/päivä (=vähän reilu 500 mg siitä tulee päivässä). Toi kilotavara vastaa siis niitä YA:n annospusseja..niissähän on vaan tota kalsiumkarbonaattia tietty määrä punnittuna. Tätä en nyt sitten kenellekään suosittele mutta sovittiin lekurin kanssa näin meillä.
 

Moi! meillä on nyt 1,5 viikkoa ilman rintamaitoa. Pidin diettiä yllä jos olis tullut jotain takapakkia...nuhassa ollaan oltu viikko, nyt hieman helpottaa...eilen sitten söin ekan kerran 8 kk kakkua jne..olihan se hyvää, mutta kyllä se, että löytys jotain ton kukkakaalin rinnalle olis enemmän mieltä ilostuttavampaa...tai selvyys tohon ihoon...liekö sitten allergisoitumassa kukkakaalille tai nc:lle...ajattelin kokeilla hirssiä, kun tuo nuha menee ohi...taidetaan tässä mennä samoilla fiiliksillä luppiksen kanssa näiden ruokalajien suhteen...mukavaa tapaamista!
 
Luppis: Näillä näkymin emme valitettavasti pääse treffeille 15.10. vaikka kovasti tekis mieli. Me ollaan täällä kotona koko porukka kipeänä, joten itseämme parannellessa meneepi tää viikko, tosi harmi.

Omaa napaa: Aloitettiin nyt rotaatioruokailut ja toistaiseks on mennyt hyvin. Peukut pystyyn, että tämä tapa syödä toimis meillä. Meillä vakkariruokana bataatti, jota siis syödään päivittäin ja rotaatiossa tattari, peruna, poro, quinoa, ruusunmarja ja nyt kokeilussa päärynä, sitten joku vilja ja liha.... Mulla on kyllä niin suureet toiveet ja odotukset että huh huh. Toivotaan että tää toimis. Soija-altistus lopetettiin, voimakkaita oireita ei tullut mutta sen verran että lääkäri katsoi parhaaks kahden viikon altistuksen jälkeen lopettaa ja siirtyä takaisin NC:lle, se on kuulemma kuitenkin parasta mitä lapselle voi tarjota, jolla näin suppea ruokavalio. Kelastakin tuli jo uus kelakortti, että 2-vuotiaaksi saadaan nyt NC:a ostaa. Helpottavaa, niin ei tarvitse sellaisia enää jännätä.

Nyt joku päivä pitäis uskaltaa lopettaa tuo Atarax kokonaan, jota on tähän mennessä siis saanut aina iltaisin. Se vähän pelottaa että mitenkä tilanne räjähtää. Toivottavasti päästäis siitäkin eroon. Ja hoitopaikan perään pitäis alkaa soitella, näin se syksykin vaan juoksee omia vauhtejaan ja töihinpaluu häämöttää. Mites te muut muuten, oletteko jo töihin palaamassa vai jatkatteko kotona vielä pitkään? Vähän hirvittää kaikki hoitojutut, mutta kaipa ne siitä sit lähtee rullaamaan. Mukavaa viikkoa!
 
Hei ja anteeksi :ashamed: , että on jäänyt näin myöhälle tuo treffien vahvistus. Oli tosiaan tänään aiemmin jo tarkoitus kirjoitella, mutten ehtinyt. Meillä on H:lla taas nuhaa ja yskää, joten jäin seuraamaan tilannetta. Sen verran kröhäiseltä ja limaiselta tyttö nyt vaikuttaa, jotta pidämme rauhallisemman päivän huomenna, emmekä viitsi tulla tartuttamaan muita pikkuisia. :( Mukavia treffejä teille nyt ja toivottavasti saadaan jossain vaiheessa uusi tapaamisaika sovittua. :|
 
Sinisen talon hulinat: Meillä kaksi maitoallergista lasta 7v ja 1v. Molemmilla ollut kauttaaltaan turvotusta kehossa. Sellaista pöhötystä. Nuoremmalla oli jalat 2kk:n ikäisenä aika pulleat ja mun sisko kiinnitti niihin huomion. Lääkärille näytettiin mutta lääkärin mielestä ok. Nyt nuorimmaisen allergologilta kysyin että voiko olla oireena turvotus, niin hän sanoi että voi olla ja varsinkin kasvoissa. Jos teillä kuitenkin on noin turvonneet että vertaat "hukkuneen jalkoihin" niin ehkä sinuna veisin ihan lääkäriin näytille, kun noinkin rajua turvotusta? Ettei olisi mitään sydänperäistä ongelmaa ja nesteet kertyy elimistöön? Mun keskimmäisellä tytöllä oli sydämen vajaatoimintaa ja hänellä oli ihan nesterajoitus.
Tuleeko pissaa ihan normaalisti kun teidän vauvalla on tuota turvotusta?
Meillä lähti tytöiltä ne pöhötykset kyllä kun maito vaihdettiin sopivaan ja kummallakin sopi vain Neocate.

Tulin tänne teidän ketjuun nyt kommentoimaan kun pistyi silmään tuo turvotusjuttu.
 
Sinisen talon hulinat: Tsemppiä kokeilurintamalle! Ei ole teilläkään helppoa.

Aika monella on tuntunut olevan nuhaa, mutta niinhän se taitaa tähän aikaan vuodesta olla... Kunnes taas tulee seuraava aalto vuodenvaihteessa... :/
Meillä on yskä ja nuha nyt hellittäneet ventolinen ja babyhalerin ansiosta.
Ensi viikolla olisi sitten se soija-altistus. Millaisia oireita teillä Pohjolan neito tuli soijasta? Toivottavasti Luppis teillä ei kuitenkaan olisi soija-allergiasta kysymys.
Meilläkin on nyt taas epäselvyyttä; pylly on taas AIVAN punainen ja vähän arka. Tänään sai lounaalla bataattia, joten se on yksi epäilys. Kaurapuuroa sai iltapäivällä, mutta en usko, että se olisi näin nopeasti aiheuttanut pyllyn punoitusta?... Kommentteja? Eilen sai Hollen hirssipuuroa, mutta siitä ei ole aikaisemmin tullut kyllä yhtään mitään oiretta. Toisaalta söi maanantaina bataattia päiväkodissa lounaaksi, enkä huomannut, että olisi tullut oireita. Ei ymmärrä.....
Mua alkaa tosissaan pelottaa, kun kukkakaalivarasto ehtyy hyvää vauhtia ja uusia ns pääruokia ei ala löytyä. Tai onhan niitä muutama, mutta kun ei niitä voi syödä kovin monesti viikossa.... Meillä ei edelleenkään ole aamu/iltapuuroa, kun noita ruokia on kuitenkin niin vähän. Lounas ja välipala on kuitenkin syötävä, että jaksaa päiväkodissa kun ei siellä suostu juomaan NC:a lainkaan.
Meidän ruoat on muuten tällä hetkellä: Muksu kukkakaalisose :p , Oolannin perunasose 2x/vko, Bataatti 2x/vko (?) , Hollen hirssipuuro 3x/vko, kaurapuuro 1x/vko, banaani 2-3x/vko, NZ lammas 2x/vko, saksanhirvi 2x/vko. Ruusunmarja siis tauolla, samoin oli jätettävä rypsiöljy poskien näppyjen vuoksi. En tiedä, onko lopulta se vai joku muu....
Saa nähdä mitä vitamiinilisiä meille määrätään ens vkolla, täytyy sit tulla taas kyselemään teiltä viisaammilta.
 
Piija: Soijasta ei ekalla viikolla tullut mitään, ilmavaivoja vähän muttei muuta. Ilmavaivat jatkui toisellakin viikolla ja kun toinen viikko oli päättymässä alkoi pylly olla niin ärhäkkä että oli ihan rikki. Kakkaa tuli koko altistuksen ajan usein päivässä, yli viis kertaa ainakin, loppuja en jaksanut enää laskea. :) yleensä meillä suoli toimii kerran päivässä. Ei se ripulia ollut mutta tosi vahvan hajuista ja ilmeisesti vahvaa oli muutenkin kun rikkoi ihon. Enkä itse olis kai vieläkään uskonut sitä allergiaoireeks mutta lääkärin mukaan hän arvas tämän ja oireet tuosta pikkuhiljaa vahvistuis. Meillähän oli päällä allergialääkitys, joten se peitti ehkä iho-oireet ja jouduin turvautumaan tuotosten tarkkailuun. Mites teillä on oireet on olleet?
 
piija: Mä ostin Lahden cittarista isomman erän tota kukkakaalisosetta joku aika sitten..niillä oli aika iso varasto sitä (lava eli satoja purkkeja), oliskohan siellä vielä? Soitin ja varasin ja mummo kävi hakemassa :) Paljonko teillä menee NC:a? Ootko kokeillu parsakaalin? Entä kyssäkaalia?
 
Pk-seutulaisille tiedoksi, että Iso-Omenan Cittari on muuten huippu, sieltä löytyy melkein kaikkea samaa kuin Allermiinastakin. Tähän asti olen tilannut Allermiinasta amarantit, quinoat, siemenet, murot, ruusunmarjasoseet ja tapiocat jne. mutta niitähän löytyykin ompun CM:sta, Sellosta ja Jumbosta en ole löytänyt. Että tiedoksi vain jos tahdotte säästää postikuluissa. Tattarista ja hirssistäkin näytti olevan vaikka mitä siellä hyllyillä. Kaupoissa on tosiaan eroja.
 
Sipulintuoksuiset tervehdykset :snotty:

Täällä saatiin taasen nuhapöpöt viikolla melko yhtäkkiä -ensin mies ja sitten keskiviikkona jo pojulla oli oireet. On tää syksy kyllä sellaista pöpöjen aikakautta. Korvaa on poika vedellyt pari päivää -vielä ollaan saatu olla ilman antibiootteja. Meidän lääkäri oli sitä mieltä, että tuo antibiootti saattais sotkea taasen suoliston aivan alkutekijöihin... eli niin kauan kun tilanne ei ole paha niin yritetään hoitaa kaikilla muilla tavoilla- ja nyt onkin sit ollut sipulisilppua sukkahousussa pojan sängyn vieressä ja extra maitohappobakteerit on menossa. Tsemppiä myös muille nuhien kanssa painiskeleville... Onko teillä muilla mitään hyviä keinoja nuhan hoitoon?

Pohjolan neidolle tsemppiä rotaatio-kokeiluihin -toivotaan että lähtee hyvin rullaamaan!! Ja kiitokset vinkistä, ei ollakkaan isossa omenassa käyty hyllyjä tutkimassa. Mankkaan supermarketissakin on ollut ihan ok valikoimat näitä erikoisempia juttuja ja ovat aina sitten tilanneet, kun on pyytänyt :)

Piija, tuli mieleeni tuosta päiväkotiasiasta, että kuinka tarkkaan siellä pystytään katsomaan, ettei lapsoset syö toisten lautasilta/ lattialle pudonneita juttuja. Meillä vaan kävi sillä tavalla että oltiin joku viikko sitten kavereilla käymässä ja poika löysi lattialta toisten lapsien muroja ja suussahan ne oli samantein. Sitä en osannut ennakoida, niissä oli kyl vehnää -onneksi vaan muutama meni suuhun...Että olisiko ollut mahdollista että olisi joku tällainen juttu, mistä tulee oireita? Toivotaan että teilläkin selviää aiheuttaja...

Salapoliisintyöt täälläkin jatkunee. Käytiin neuvolassa ja kasvua oli 2.5kk aikana kokonaiset 50g. Eli miinukäyrille ollaan tipahdettu... Neuvolantäti nyt ei asiaan kommentoinut juuri yhtään, sanoi vaan että no eipä olla kasvettu juu... "mahtaakohan teillä poika syödä mitään" oli kysymys. No en kyl jaksanut sitten taas kerran kertoilla meidän ruokajutuista mitään -kun ei ne asiat juurikaan ole koneelle tietään löytäneet vaikka niistä olisin kertonutkin. Sanoin vaan että entiseen malliin meillä on selvityksen alla asiat. No joopa joo, ravitsemusterapeutti on sitten kuukauden päästä.

Mietin tuota suolen toimintaa -meillä kun joskus muinoin pojan suoli toimi sen 12x/päivässä, niin oon pitänyt tavallisena tätä, että se toimii sen 3-5x/pv. Mutta en sitten tiedä että mahtaakohan meil olla vielä joku pahis joukossa kun se suoli on niin vikkelä -ei siis ripulia mutta pahalta haisevaa kylläkin. Ja nyt kun ei tuota painoakaan ollut tullut... Ja öitähän meillä ei olla nukuttu edelleenkään. Siis paras unipätkä yössä on se 3-4h ja loput 2h... Ihottumat on kuitenki olleet poissa, viimeks tuli vadelmasta kun raakana annoin mutta sen jälkeen on ollut ok. Toisaalta kun symbioflorissa oli tauko 1vkon ajan niin suoli toimi sen 1x/pvssä -ja siinä symbioflorissa on tietty lääkelaktoosia joka vois ton aiheuttaa... uniin se tauko ei kuitenkaan vaikuttanut... En tiiä, on nää sellaisia että aika usein oon aivan pyörällä päästäni...

Jaahans, poika huutelee ruokaa, mukavaa viikonloppua kaikille! :wave:
 
Tyttö 1v4kk, maitoallergia todettu reilu 1vuotiaana ja nyt myös kotimaiset viljat pois toista viikkoa. Ihottumat on nyt melkein kokonaan parantuneet kun viljat jätettiin pois mut mahavaivoja on ja olen alkanut vähän epäilemään maissia. Melkosen vaikeelta tuntuu nää allergioiden selvittelyt :ashamed: .
 
Tervetuloa vaan joukkoon NallePuh. Ollaan varmaan jossain muussa ketjussa jo keskusteltukin. Teillä tuo maitoallergia onkin todettu aika "myöhään".

Lyyti-mamma: Meillä suoli toimii 1-2x/pv. Aiemmin "pahoina aikoina" saattoi tulla yli 5x päivässä.
Tuo yöunien rikkonaisuus on väsyttävää. Meillä on tällä hetkellä vähän paremmin asiat, kun yskäkin saatiin karkotettua. (koputan puuta pirun kovaa... ) Vielä meillä syödään 1-2x yössä, laitetaan välillä tuttia ja herätään niin hiton aikaisin, mutta on se jo paljon paremmin kun aikasemmin.
Mä uskon kyllä, että päiväkodissa katsovat aika tarkkaan ettei neiti syö muiden ruokia. Siellä on toinenkin allerginen, joten meidän tättähäärä ei ole ainut herkkis.

Luppis: Kiitti vinkistä! Työn puolesta olen menossa Lahteen torstaina, joten taidan kurvata Cittarin kautta (olihan se Launeen cittari, ettei keskustan?) Tai soitan kyllä ensin, etten turhaan kurvaile...
NC:a menee tällä hetkellä ehkä 5-7dl vuorokaudessa. Juo 4-5x vuorokauden aikana, yleensä 120-150ml kerrallaan, joskus harvoin jopa 180ml.
Ei olla kokeiltu parsa- tai kyssäkaalia. Meil oli nyt kokeilukielto, kun piti tuo yskä saada kuriin ja huomenna on se soija-altistus, joten ei varmaankaan saada ihan heti kokeilla mitään muuta.
 
Moi!

Onko kellekkään käynyt niin, että kun menee lääkäriin ja kertoo, että nyt on vaan yksi laji kolmen sijaan, niin lääkäri sanoo, että äkkiä kaikki jo monta kuukautta menneet ruuat takaisin, vaikka kerron, että niistö tuli mun mielestä ihottamaa, joka on nyt hieman helpottunut. lääkärin ohje oli, että heti kaikki takaisin, kortisoonirasvaa ei saa käyttää ja iho pitää tulla näyttämään tällä viikolla, jos vaikka oon tehnyt liian hätäisiä tulkintoja...tais tulla lääkärille paniikki, kun poika on 11 kk ja syö vain kukkakaalia...
 
Tytöllä on ollut ihottumaa muutaman kuukauden ikäisestä jaloissa käsissä ja poskissa. Toinen lastenlääkäri sanoi että on atooppista ihottumaa ja toinen taas oli sitä mieltä että ei ole atooppista ihottumaa. Käytiin kahdella ihotautilääkärillä kun epäilin allergiaa, tyttö oli silloin n.9kk, verikokeissa käytiin ja niissä ei näkynyt mitään. Molemmat ihotautilääkärit oli sitä mieltä että atooppista ihottumaa ja hoidetaan kortisonilla ja perusvoiteilla. Mutta eipä kortisoni juurikaan auttanut. Masuvaivoja on ollut vähäsen pienempänä eli joskus öisin itkeskeli mutta ei kovinkaan paljoa. Täysimetin 5,5kk asti ja sitten aloiteltiin maistelemaan kiinteitä jotka maistui todella huonosti, bataatti oli ainut mikä maistui jotenkuten. 10kk iässä aloiteltiin hapanmaitotuotteilla ja maha meni vähän löysemmäksi. Pikkasen vajaan vuoden iässä aloin antamaan korviketta ja vuoden iässä aloin sekoittamaan tavallista maitoa korvikkeen sekaan ja silloin maha meni täysin vesiripulille. Pariin päivään en antanut maitoa ollenkaan ja maha meni parempaan kuntoon. Sitten jatkettiin korvikkeella ja viikon päästä annoin maitojuomaa. Vesiripulille maha ei enää mennyt mut löysällä oli kokoajan ja useita kertoja päivässä kakkasi. Tilasin ajan lastenlääkärille ja kahden viikon maidottoman dieetin jälkeen maha kunnossa ja ihottumat poissa, altistuksessa ihottuma takasin ja levoton yö. Almiron pepti eikä Nutri-Soija sopineet joten jatkettiin kauramaidolla mitä tyttö oli juonut.
Pari kuukautta oli oireet poissa ja nyt sitte tuli ihottumat takasin eikä masukaan ihan kunnossa ole. Nyt kotimaiset viljat ollu pois reilun viikon ja ihottumat on lähes parantuneet mut kakka ei ole normaalia. Öisin välillä heräilee ja itkeskelee ja paukuttelee. Tänään oltiin kylässä ja itki siellä kokoajan eikä mikään ollut hyvin. Ei yleensä tykkää olla kylässä mut nyt huusi ja sylissäkään ei ollut hyvä. Tajusin tossa päivällä että itku alkoi sen jälkeen kun olin antanut tytölle maissinaksuja ja maissinäkkäriä. Pitäisikö jättää nyt myös maissi pois?
Ens viikolle pitäisi varata se vehnäaltistus, kuinkas se siellä lääkärissä tapahtuu? Annetaanko siellä siis ihan mannapuuroa vai miten?
 
Heips!

Nyt täytyy myöntää,että oon taas ihan pihalla jutuista :ashamed: koitan paremmalla ajalla lukea kaikki,nii pääsen taas kärryille,että missä mennään :D

Onnistuko se tapaaminen? Ens kerralla mekin toivottavasti päästäis mukaan...mä kun en tolla autolla hirveesti uskalla ajaa,niin paikan pitäis olla meille helppo,mutta en tiedä mikä :LOL:

Omaa napaa...
Meillä sairastettiin nyt sitten vauvarokko. Viime torstaina alko kuume joka vaihteli 36.5-39.5 välillä koko viikonlopun. Eilen sitten tuli näppylät. Noh,onpahan sekin sitten sairastettu pois ennen päikkyyn menoo.
Neidin syöminen takkuaa TOSI pahasti :'( tuntee ittensäkin niin epäonnistuneeks,kun kaikkensa yrittää,mutta ei...neidille ei vaan ruoka maistu ja tätä siis vaihtelevasti jatkunut koko vuoden. Täytyy varmaan sirkuspelle tilata 5kertaa päiväs kotiin,jos silleen sais edes vähän syömään. Ollaan koitettu et josko itse haluis syödä,kun tuolla sitä minä itse tahtoa on,mutta ei siitäkään tuu mitään..ruoka vaan lentelee pitkin kämppää :headwall:
Äh,se siitä...
Uudet neukkumitat viime maanantaina oli 9670g ja 77cm. Eli ihan ok kasvu kaikesta huolimatta.

santtu :hug:

Nallepuh jos en ihan väärin muista niin mun mielestä toi vehnäaltistus tehdään just tuolla mannapuurolla.

Nyt pullan tekoon :p :wave:
 
Nopea kysymys: Monellako teistä on lapsella käytössä erikoiskorvikkeen lisäks myös kalkki- tai muita vitamiini yms. aineita? käytetäänkö teillä öljyjä? mä saan jotenkin ristiriitaisia ohjeita tuolta meidän ravintoterapeutilta. meillä siis Neocate juomana ja sitä menee noin 7 desiä päivässä. Rav.terapeutti laski että siitä pitäis riittää d-vitamiinit ja proteiinit mutta kalkkivalmisteita pitäis aloittaa. mites muilla?
 

Yhteistyössä