Allerginen oksentelu

Ilmeneekö kenelläkään muulla allergia oksenteluna? Meidän kakkosneidillä ilmenee :| Oksentelu alkoi meillä 11kk iässä, kun oli jo kuukauden verran ehtinyt maitoa ruoassa samaan (raejuustona tms. muodossa). Myöhemmin alkoi oksennella myös soijaa.

Allergologilla olen käynyt ja prickeissä ei näy mitään, epikutaanitesteissä näkyi jotain. Allergologi sanoi että kysessä on viivästynyt allerginen reaktio, ja tämän tyyppinen allergia menee usein ohi noin 1,5v-2v iässä. Meillä ei ikäväkyllä mennyt ohi 1,5v iässä :( Tyttö siis nyt 1v7,5kk.

Mielestäni tälläisen allergian kanssa pärjää ihan helposti kotioloissa kun vain jättää maito- ja soijatuotteet pois, mutta olemme nyt toukokuussa lähdössä risteilylle ja sitten heinäkuun lopulla etelään. Risteitylle on vielä helppo ottaa omat sapuskat mukaan, mutta entä etelään :$ hirveä raahaaminen ja purkkiruokaa (niitä muutamia jotka niistäkään sopii) tytölle koko viikko :eek: :'( Hirveältä tuntuu :'( Itse vielä imetän tyttöä, joten dieettaan maitoa ja soijaa itsekkin, ei taida olla oikein helppo etelässä yrittää selvittää missä ruoassa mahtaa olla maitoproteiinia... Onnekis tyttö ei itseasiassa reagoi minun kautta tulleeseen maito- tai soijaproteiiniin, mutta allergologi oli sitä mieltä että munkin kannattaa dieetata, sillä toivolla että allergia menisi nopeammin ohi. No eipä tarvii raahata maitoja laukussa kun meijeri on mukana :LOL:

Eli onko kellään muulla tälläistä? Milloin oireet teillä ovat mahdollisesti helpottaneet? Mites teillä on etelänmatkalla toimittu?
 
Meillä oli vauva-aikana (alle 6 kk iässä) oksentelua, joka oli siis yksi allergiaoireista. Onko teillä antihistamiineista apua? Niitä voisi ennakkoon kokeilla, siis että on joku sopiva ja sen turvin sitten mennä reissussa. Maitoa ja soijaa on toki vältettävä mutta allergialääke voisi auttaa vahinkoaltistuksiin.
Tuosta etelänlomasta: jos muita allergioita ei ole, niin eiköhän se suju. Jos lapsi vielä suostu syömään valmisjauhepuuroja, ota niitä mukaan. Samoin muutama vararuoka vaikka se yksi per päivä kannattaa ottaa. Sitten vaan runsaasti tuoreita hedelmiä ja kaupasta esim. leipää niin eiköhän se suju. Mihinpäin olette menossa? :p
 
Kiitos vastauksesta Luppis. Olemme menossa Bulgariaan (Albenaan), Meidän tyttö syö ihan mitä vain ja ihan mite paljon vain :D Ajattelin että meidän täytyy ottaa kaikki ruoka kakkoselle mukaan (ja se on suuri määrä...) koska ravintolassa tilatessa ei mitenkään voi mennä takuuseen siitä että tarjoilija ymmärtää missä kaikkialla voi olla maito-/soijaproteiinia, ja osaa sen vielä tarkistaa (maitoproteiini voi olla niin monella nimellä, ja sitä kun voi olla leivässäkin yms. tuotteissa, joista sitä ei näe).

Itseäni koskee sama että varmaan tulen syöneeksi maitoa tai soijaa sisältäviä tuotteita, koska en tosiaan usko että tarjoilija ymmärtää vieraalla kielellä mitä sanon, kun suomessakaan ei aina ymmärretä :eek: Kerran kysyin (suomessa, suomalaiselta kaveriltani) onko heidän lihapullissaan maitoa, ja hän alkaa lukemaan valmistusohjetta: "ei ole maitoa, tässä on vain kermaa..." doh :whistle: Jos suomessakaan ei tajuta niin kuinka sitten ulkomailla tarjoilija parka mitenkään tajuaisi että maito tarkoittaa, kermaa, juustoa , heraproteiinia ja ties mitä (saati että soija voi olla nimellä soijalesitiini tai ainesosana proteiinihydrolysaatissa).

Puurot pitää ottaa joo mukaan, ja täytyy yrittää katsella olisiko jossain jotain maidotonta perunamuussiainesta vaikka (siihen voisi vaikka marinoimatonta lihaa yhdistää). Hankalaa!!!
 
Tuosta raahaamisesta vielä: onhan siinä se positiivinen puoli että tuliaisia mahtuu sitten hyvin :whistle:

Laitahan tänne sitten viestiä, jos löydät maidotonta perunamuussiainesta (en ole löytänyt). Jos syö riisiä, pikariisi voisi olla kätevää? Nopea keittää jne. Sitä saattaa saada kyllä periltäkin. Kannattaa varmaan ottaa matkavedenkeitin mukaan ellei sitten ole kyseessä huoneistohotelli.

Semmonen ajatus tuli mieleeni myös että jos joku paikan päällä asuva voisi auttaa? Matkailupalstojen kautta (jos nettisurffaukseen on aikaa käytettävissä) voi löytää avuliaan ihmisen (jopa suomalaisen), joka voi auttaa esim. katsastamalla paikallisen marketin valikoimaa ruokien suhteen.
 
Hei, minä löysin eilen S-marketista AIDOT MIELIHYVÄ PERUNAHIUTALEET jotka on maidottomat (maidoton, laktoositon, kolesteroliton). Maksoi jotain reilun 1 euroa ja ohjeen mukaan yhdestä pussista tulee 3 annosta (myydään pusseittain). Mieheni löysi kerran Lidlistä maidotonta perunamuusipyreetä/jauhetta, mutta nimeä sille tuotteelle en muista.

Pärjäät varmasti hyvin reissussa ilman omiakin ruokia Suomesta, koska vajaa 2 vuotias onneksi syö jo "normaalia" ruokaa. Eli maidottomia on varmasti ravintolassakin : spagettia tomaattikastikkeella/kasviksilla, kalaa, kanaa pyydät riisillä/kasviksilla, ota pakkaus pikapuuroa mukaan ja osta paikallisesta marketista mehukeittoa sen kanssa. Tai jos teette itse omat ruuat niin marketeista löydät takuulla maidottomia tuotteita. Itse raahasin piltit + bonat ulkomaille kun matkustettiin 7-kuisen lapsemme kanssa, mutta turhaan otin koska sieltä löytyi tosi hyviä+maukkaita paikallisia "pilttejä" ;) jotka oli siis ihan samalla tavalla maidottomia (pakkauksessa lukee no dairy).
 
Kiitos perunamuussi vihjeestä (täytyykin piipahtaa S-markettiin), 4kk vanhojen maissisose on kanssa ihan käyttökelpoinen lisuke ruokaan sotkettavaksi. Sitä vain mietin että uskallanko syöttää tytölle mitään ravintolaruokaa kun maitoproteiinia voi olla mitä ihmeellisimmissäkin paikoissa ja tarjoilijoilta ei luultavasti pysty luotettavaa tietoa saamaan. Siksi siis purkkiruoat olisin ottamassa mukaan. Voin toki ostaa paikanpäältäkin purkkiruokaa kuhan tuoteseloste on englanniksi. Bulgarialaisessa ruoassa vissiin vielä käytetään aika paljon maitoa (/jogurttia) Meillä ei ole huoneistohotellia, mutta vedenkeitin ja mikro siellä taisi olla. Toivon kyllä tosiaan että allergia kuin taikaiskusta häviäisi matkaan mennessä.

Uskallatteko muut allergisten lasten äidit syöttää ravintolassa ruokaa lapsellenne josta ei satavarmasti tiedä sisältääkö se allergeenia? Ajattelin vain että on aika kurjaa jos toinen oksuttaa hotellihuoneessa/uima-altaalla sitten. Onneksi meillä ei mitään pitkäkestoisempaa vaivaa siitä tule, oksentaa vain tosi rajusti koko mahan tyhjäksi ja on ihan kuitti sen jälkeen.
 

Yhteistyössä