Aivotutkijat tekivät ikävän löydön ”Hälyttävää” - Aivonäytteissä muovia oli jopa 10-20 kertaa enemmän kuin muissa elimissä

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ihmisen aivot sisältävät odotettua enemmän mikromuovia, todetaan tuoreessa tutkimuksessa. Mikromuovia löydettiin myös muista elimistä, mutta aivonäytteistä muovia oli jopa 10-20 kertaa enemmän. Tutkijoiden löydöstä uutisoi SVT.

Mikromuovia kerääntyy ihmisen elimiin muun muassa ruoan ja juoman kautta.

Muovin terveysvaikutukset ovat kuitenkin yhä hämärän peitossa, vaikka Göteborgin yliopiston ekotoksologian professori Bethanie Carney Almroth toteaa tutkimuksen jatkuvasti edistyvän. Selkeitä merkkejä kielteisistä terveysvaikutuksista kuitenkin on, hän sanoo.

Eläinkokeissa elimiin kerääntyneen mikromuovin on todettu heikentävän hedelmällisyyttä ja muistia. Tuoreiden tutkimustietojen mukaan mikromuovi voi mahdollisesti lisätä ihmisissä solumuutosten ja sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Kuinka pian joudumme suodattamaan kaiken kotitalouksien ja tuotantoeläinten juomaveden sekä maatalouden kasteluveden mikromuovista? Ympäristö on kyllästetty tällä haitta-aineella, joka kerää vielä itseensä muita ympäristömyrkkyjä mm. raskasmetalleja. Muovinen tulevaisuus on täällä.
 
Kommentoin tästä jo yli viikko sitten... :geek:
 
vierailija
Mukavuus tuhoaa ympäristöä ja elimistöämme. Kauhea itku ja poru tuli, kun muovipillikielto nousi esiin. Nyt kitistään, kun pullojen muovikorkit eivät irtoa kokonaisuudessaan. Muovipusseja ei ole saatu vieläkään pois Suomessa. Moni kehittyvä maa on meitä kehittyneempi siinä asiassa.

Nämä kaikki ovat toimia mikromuovien vähentämiseksi.
 
vierailija
Muovien valmistusprosessi tuottaa merkittäviä määriä kasvihuonekaasuja. Muoviteollisuus on yksi suurimmista fossiilisten polttoaineiden kuluttajista, ja sen laajentuminen lisää ilmastonmuutokseen vaikuttavia päästöjä.
 

Yhteistyössä