Ärsyttävä tuo "Olet mitä syöt"-ohjelman nainen...

  • Viestiketjun aloittaja leijona
  • Ensimmäinen viesti
Tarhakäärme
Alkoholin energiamäärä on 7 kcal/g ja rasvan 9 kcal/g (hh ja prot 4 kcal/g). Alkoholi on yleensä lisäenergiaa jo syödyn ruoan lisäksi, joten se valitettavan usein varastoituu kehoon rasvana. Vertaus ihraan ei siis ole ihan tuulesta temmattua. ;)
 
vieras
Ravinnon kolesteroli on puhuttanut
tutkijoita, sillä mittavaan yhdysvaltalaiseen
aineistoon perustuvassa
tutkimuksessa kananmunien syönti
lisäsi aivohalvauksia vain tyypin 2
diabeetikoilla (24). Toisaalta ravinnon
kolesterolin tiedetään suurentavan
seerumin kolesterolipitoisuutta,
joskin vaikutus on pienempi kuin
tyydyttyneiden rasvojen (25,26), ja
kolesterolin imeytymisessä on huomattavia
yksilöllisiä eroja (27). Tuore
meta-analyysi osoittaa, että ravinnon
kolesteroli huonontaa seerumin
kokonaiskolesterolin ja HDL-kolesterolin
välistä suhdetta ja vaikuttaa
näin ollen epäedullisesti sydän- ja
verisuoniterveyteen .

omaista
runsaammin hedelmiä ja
kasviksia sekä rasvattomia tai vähärasvaisia
maitovalmisteita, mutta
niukasti tyydyttynyttä rasvaa ja on
muiltakin osin terveellinen (DASHruokavalio),
on saatu aikaan huomattava
verenpaineen aleneminen HUOM. kohonnut verenpaine on riski juuri sydänsairauksille!!!

sairastua aivohalvaukseen (35,36).
Tyydyttyneen rasvan käytön vähentäminen
vaikuttaa siten, että se
pienentää sekä sepelvaltimotaudin
että tyypin 2 diabeteksen vaaraa ja
tyydyttymättömillä rasvoilla, erityisesti
omega-3-rasvahapoilla, on näiltä
sairauksilta suojaava vaikutus
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja leijona:
Alkuperäinen kirjoittaja himokas joulumuari:
Asiat pitää sanoa niin että ne menee perille,minä tykkään kyseisestä tädistä.Ei mitään lässytystä ja päänsilitystä vaan kylmää faktaa.


Mutta kaikkien mielestä hän ei ole oikeassa ruokavaliosuosituksissaan ja paasatessaan tyydyttyneestä rasvasta.

Ei ole olemassa yhtään tutkimusta, jossa voitaisiin osoittaa tyydyttyneen rasvan tai eläinrasvan aiheuttaneen sydänkohtauksia.

Päinvastoin on todettu, että lapset jotka juovat täysmaitoa ovat hoikempia kuin rasvatonta maitoa juovat lapset. Ruotsissa tutkittiin maanviljelijämiehiä, ja heillä jotka käyttivät täysrasvaisia maitotuotteita oli vähemmän sydänkohtauksia.

Tää kasvirasvan ihannointi johtuu lääke- ja elintarviketeollisuuden omista intresseistä.

Mieti, miten kävisi, jos eläinrasvat päästettäisiin pannasta ja viljat todettaisiin ihmisille haitallisiksi (ainakin isompina määrinä). Miten paljon turhaa lisäineilla tupattua hiilarimoskaa jäisi pois kaupan hyllyiltä...
Mitäs se Kellogg's ja muut aamiaismurokonsernit meille sitten myisi?
Kyllä muuten on, googlaappa!!!
 
Alkuperäinen kirjoittaja feger:
Alkuperäinen kirjoittaja Piipa:
Jos syö samaa kuin sika, alkaa näyttää sialta. Jos syö kuin leijona, pysyy sulavalinjaisena.

:LOL: :LOL: mutta eikös se ihmisen elimistö ollu lähempänä sian elimistöä kuin leijonan.. :whistle:
:D
Näinhän se valitettavasti taitaa olla.
Mutta ei ihmisten kuitenkaan tarttee syödä samaa kuin siat, siathan syötetään lihavaksi rasvakasoiksi...
 
kohtuus
Alkuperäinen kirjoittaja leijona:
Alkuperäinen kirjoittaja kohtuus:
Karppaajat näyttää kokonaan unohtaneen semmosen pienen ongelman, että lihansyönti vanhentaa. Vapaat radikaalit pääsevät valloilleen tekemään tuhojaan. Johtanee aika nopsakkaa syöpään...

Mä kannatan hieman erilaista linjaa. En pidä siitä, että vaakakupissa ovat viljat ja liha. Mielestäni molempia voi syödä vähän, kohtuudella. Ruokavalion pitäis kuitenkin perustua kasviksiin ja vihanneksiin, ei viljaan tai lihaan. Eli en kannata mitään "leipää joka aterialla, pastaa, perunaa tai riisiä lisukkeena"-linjaa, oli täysjyvää tai ei, mutta en todellakaan kannata mitään "kilo lihaa päivässä" linjaa.

Suurin osa karppaajista ei syö lihaa/proteiineja juuri enempää kuin virallisterveellisellä ruokavaliollakaan.

Proteiinia 1-2 g/painokilo, riippuen siitä minkä verran urheilee. Liika proteiini lihottaa ja aiheuttaa ongelmia.

Pääosa energiasta on tarkoitus ottaa rasvasta.
Kasviksissa energiaa on vähän, ja proteiiniakaan ei syödä määräänsä enempää, joten rasva on polttoainetta :)

Minä syön paljon, paljon enemmän kasviksia nykyisin, noin 500- 1000 g/pvä. Koska turhat tärkkelykset ja hiilarit ei vie tilaa mun lautaselta :D
Njaa, ne ihmiset ketä minä tunnen jotka karppaavat niin syövät paljon lihaa :) Itse olen lähes vegetaristi. Se ei kuitenkaan tarkoita, että ahtaisin napani täyteen "turhaa tärkkelystä" . Syön esimerkiksi paljon palkokasveja. Mielestäni proteiinisuositukset nykyään ovat hieman yläkanttiin.

Rasva on tärkeää, siitäkin olen karppaajien kanssa samaa mieltä, mutta laatueroista olen eri mieltä. En mitenkään suostu uskomaan, että maitorasva olisi jotenkin erityisen terveellistä. Karppaajathan perustelevat usein ruokavaliotaan sillä, että "niin ihminen söi ennen", siis luolamiesteorialla. Maitorasva ei kuulu siihen kategoriaan ollenkaan!

Minä kuulun tämmöisiin oikean luolamiesteorian kannattajiin - paitsi että syön enemmän kypsennettyä ruokaa kun pitäisi :D Suurin moka nykyisissä oloiss on se, että kalorisuositukset ovat selkeästi liian korkeita. Korkeakaloriset ruoat ovat ihmisen historiassa olleet aina pienessä (mutta toki tärkeässä) roolissa. Suurin osa ruoasta on ollut vähäkalorista mutta korkeatasoista vitamiini- ja hivenainepitoisuuksiltaan. Nykyään tilalla on paljon ravinneköyhää mutta korkeakalorista (oli sitten kyse proteiinista, rasvasta tai hiilareista) ruokaa.

Eli liha, pähkinät, siemenet, viljat jne... Pitäisi olla määrällisesti hyvin pienessä roolissa päivittäisessä ruoassa. Tuoreet kasvikset ja hedelmät ovat terveen ruokavalion perusta. Virallisterveelliset suositukset hehkuttavat viljoja ja jopa perunaa, karppaajat lihaa ja rasvaa. Pieleen menee molemminpäin.

Jos haluamme elää pitempään ja terveempinä, pitää syödä vähemmän proteiinia, hieman enemmän rasvaa ja vähemmän tyhjiä hiilareita, jos siis verrataan virallisiin suosituksiin. Karppaajille sanoisin, että vähemmän proteiinia, hyvänlaatuisia rasvoja ja ei tarvitse pelätä hiilareita jos ne tulevat esim hedelmistä.
 
karpin mielipide
Karppaajille sanoisin, että vähemmän proteiinia, hyvänlaatuisia rasvoja ja ei tarvitse pelätä hiilareita jos ne tulevat esim hedelmistä.[/quote]

Musta hyvänlaatuinen rasva on juuri maito- ja eläinrasvaa, ei teollista margariinia jossa kasa lisäaineita, eikä varsinkaan rypsiöljyä. Öljyistä oliivi- ja kookosöljy hyviä.

Hedelmien hiilareita on syytä pelata, ainut ero sokeriin on että sisältää myös vitamiineja ja vettä, mutta jos syöt niitä paljon lihot. Mielummin vihanneksia: paljon vitamiineja ja vähän sokeria! Ja ne vihannesten vitamiinit ei imeydy ilman rasvaa!
 
karpin mielipide
Karppaajille sanoisin, että vähemmän proteiinia, hyvänlaatuisia rasvoja ja ei tarvitse pelätä hiilareita jos ne tulevat esim hedelmistä.[/quote]

Musta hyvänlaatuinen rasva on juuri maito- ja eläinrasvaa, ei teollista margariinia jossa kasa lisäaineita, eikä varsinkaan rypsiöljyä. Öljyistä oliivi- ja kookosöljy hyviä.

Hedelmien hiilareita on syytä pelata, ainut ero sokeriin on että sisältää myös vitamiineja ja vettä, mutta jos syöt niitä paljon lihot. Mielummin vihanneksia: paljon vitamiineja ja vähän sokeria! Ja ne vihannesten vitamiinit ei imeydy ilman rasvaa!
 
kohtuus
Alkuperäinen kirjoittaja karpin mielipide:
Alkuperäinen kirjoittaja kohtuus:
Karppaajille sanoisin, että vähemmän proteiinia, hyvänlaatuisia rasvoja ja ei tarvitse pelätä hiilareita jos ne tulevat esim hedelmistä.
Musta hyvänlaatuinen rasva on juuri maito- ja eläinrasvaa, ei teollista margariinia jossa kasa lisäaineita, eikä varsinkaan rypsiöljyä. Öljyistä oliivi- ja kookosöljy hyviä.

Hedelmien hiilareita on syytä pelata, ainut ero sokeriin on että sisältää myös vitamiineja ja vettä, mutta jos syöt niitä paljon lihot. Mielummin vihanneksia: paljon vitamiineja ja vähän sokeria! Ja ne vihannesten vitamiinit ei imeydy ilman rasvaa!
Miksi ihmeessä maitorasva lasketaan hyviin rasvoihin? Kalarasvat ovat selkeästi hyviä rasvoja enkä pelkäisi lihan rasvoja mitenkään erityisesti (lihassa huonompi homma ovat suuri ja raskas proteiinimäärä ja miten vapaat radikaalit tuhoavat kehoa) Teollisesti kovetetut rasvat ovat niitä pahimpia, siitäkin olen samaa mieltä. Kannatan mm avokadon, saksanpähkinöiden ja manteleiden rasvaa. Kookosrasvaa käytän myös, ja oliiviöljyäkin. Sen sisältämä oleiinihappo on ilmeisesti sen "salaisuus".

Rypsiöljystä sen verran, että en ole mikään rypsiöljyuskovainen, mutta mm Heikkilä on möläyttänyt ihan potaskaa siitä... Väittänyt, että omega-3/omega-6 suhde on ihan nenällään. Kylmäpuristetussa rypsiöljyssä kuitenkin suhteet ovat 1:2, joka on verrattain hyvä numero. Oliiviöljyllähän on paljon "huonompi" numero tuossa, muistaakseni n 1:13. Voin suhteet ovat paljon huonommat kuin kylmäpuristetun rypsiöljyn. Tämmöiseenkö "auktoriteettiin" pitäisi luottaa?

Hedelmät eivät sisällä vain vettä, vitamiineja ja hiilareita. Ne sisältävät paljon sellaisia suoja-aineita joita saa vain tuoreista hedelmistä/vihanneksista. Tuo rajahan on hieman häilyvä... Oikeastihan suuri osa syömistämme "kasviksista" ovat hedelmiä. Tomaatti esimerkiksi on hedelmä. Miksi tomaatti on jotenkin uberhyvä mutta omena pelkkää sokeria? Flavonoidit, flavonolit, antioksidantit... Kuulostaako tutulta? Hedelmissä ei ole mitään vikaa.

Ei hiilareitakaan siis tarvitse pelätä, kuten karppaajat jaksavat hokea, että rasvaa ei tarvitse pelätä. Ei niitä toki kannata erikseen ruveta lautaselleen keräämään tyhjien kalorien muodossa, mutta kyllä jokainen voi syödä omenan, päärynän ja vesimelonia päivittäin pelkäämättä lihoamista ;) Viinirypäleiden kanssa olisin varovainen, mutta muutoin on hyvin hankala saada liikää kaloreita hedelmiä syömällä.
 
kohtuu
Piti tulla lisäämään, että kun kerta rasvassa puhdas ja luonnollinen on parasta, niin miksi ihmeessä karpit hehkuttavat keinomakeuttajia sokerin sijaan? Sokeri sokerina, rasva rasvana. Ei kaikille ihmeellisille dieettikikoille jne. Enemmän tuoretta ruokaa, vähemmän proteiinia. Ei maitotuotteita. Ei lisäaineita.

Sillä saa hyvän kropan, hyvän mielen ja hyvän terveyden :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja :
Alkuperäinen kirjoittaja feger:
Alkuperäinen kirjoittaja Piipa:
Jos syö samaa kuin sika, alkaa näyttää sialta. Jos syö kuin leijona, pysyy sulavalinjaisena.

:LOL: :LOL: mutta eikös se ihmisen elimistö ollu lähempänä sian elimistöä kuin leijonan.. :whistle:
:D
Näinhän se valitettavasti taitaa olla.
Mutta ei ihmisten kuitenkaan tarttee syödä samaa kuin siat, siathan syötetään lihavaksi rasvakasoiksi...

no aika harva varmaan teollisesti tuotetulla rehulla elää, eli aika surkea tuo sikavertaus.
mä olen kohtuuden kannalla, kaikkea saa syödä kunhan syö kohtuudella ja liikkuu päälle.

valitettavasti useimmiten lampaat (tämä on nyt sitten vertauskuvana massoille) tarvitsevat tiukasti määritellyn dieetin ettei vahingossakaan joudu uhmaamaan omia sisäisiä rakenteitaan. ohjeet otetaan mieluummin ulkoa kuin työskenneltäisiin sisäisten toimintamallien kanssa- ne kun ovat työläämpiä käsitellä.
 

Yhteistyössä