äitiyspakkauksen vaatteet

Esikoisen kohdalla pesin ja silitin kaikki muut paitsi toppavaatteet, makuupussin ja peiton. Saa nähdä jaksaako sitä olla pikkukakkosen kohdalla yhtä reipas =) Toisaalta esim. Minirisk-huuhteluaineella saa vaatteet pehmeiksi eli vois jättää silityksen väliin.
 
Mä pesin ja silitin kaikki vauvan vaatteet, tai no osa vielä kuivamassa ja odottamassa silitystä, laskettuun aikaan kaksi viikkoa :snotty: Myös äitiyspakkauksessa tulleet, samoin kuin muutkin sekä uudet että käytetyt.
Uusissa vaatteissahan on yleensä käsittelyaineita, ja vauvan iho voi olla niin herkkä, että se sitten aiheuttaa jotain näppyjä jne.
Pesin myös makuupussin, täkin yms. vaikkeivat ehkä paljasta ihoa vasten tulisikaan.

Pesuaineena käytin sellaista herkkäihoiselle tarkoitettua ainetta. Huuhteluaineita toiset suosittelee ja toiset ei, ja joihinki vaatteisiinhan sitä ei saa edes käyttää. Mutta sellaisen vinkin olen kuullut, että sen sijasta voi käyttää etikkaa :)
 
Psen kaikki uudet vauvan vaatteet mutta koskaan en ole niitä silittänyt.
Pesin myös äitiyspakkauksen makuupussin ja toppahaalarin + tykötarpeet.

Ja meillä tosiaan käytetään etikkaa huuhteluaineen tilalla kaikessa pyykissä.
 
Minäkin pesin kaikki pakkauksen tekstiilit. Makuupussi haisi voimakkaalle käsittelyaineelle, joten en sitä käyttöön viitsinyt ottaa ennen pesua. Meillä pestään edelleen kaikki uudet vaatteet ennen käyttöä. Oma iho on herkkä, ja lasten vaatteet pesen ilman muuta. Eräs tuttava nukkui lakanoissa joita ei ollut pessyt ennen käyttöä (en kyllä ymmärrä miksi) Hän on sai aika rajun allergisen reaktion. Herkille ihmisille melko voimakkaita aineita ovat.
 

Yhteistyössä