Äitejä Joensuusta

miitu, oli myös leluja ja polkupyörää ja vaikka mitä. ja sain viel jättää ostokset odottamaan että kävin nostamassa rahaa, mulla kun ei yleensä ole kuin parkkihilut pussissa..

eilen päätettiin että reissuun tie vie jo nyt, ihan kiva päästä joskus pois kotoa :D
 
mii-tu ei päästäkään perjantaina. Mies oli jo sopinut mummon kanssa tytön yökyläilystä. Tehdään kotona vähän seinien maalailuhommia perjantai-ilta ja lauantai-aamu, romanttista tämä meidän kahdenkeskinen aika. ;)

Ehdottomasti tullaan synttäreille. Minä päivänä ja mihin kellonaikaan kemut on?
 
tepastin Meinaatteko maalata koko asunnon seinät, siinä on kyllä hommaa. Ja sitä ei taida keritä ihan parissa päivässä tehdäkään. Hyvä ajatus laittaa lapsi yökylään niin voi rauhassa maalailla. meillä kaikki tuollainen on yritetty tehdä pojan päiväunien aikaan tai sitten niin että mie oon lähteny lasten kanssa ulos. Tietysti maali kuivuu aika hitaasti niin onhan siinä ollut vahtiminen ettei poika pääse seiniä hankaamaan.
Kiva, että pääsette synttäreille. Mitenkäs te pääsisitte tulemaan, sopiiko to tai pe iltapäivä/ilta vai la aamu parhaiten?

koivunkäpy Tulehan kertomaan miten teidän perheen kesälomareissu sujui? Teillä se etu, että isommat lapset varmasti viihdyttävät pienintä. Meillä kun tuo viihdyttäminen on yleensä minun tehtävä. Hauskaa matkaa!
 
mii-tu Nyt urakoidaan keittiö ja eteinen. Viime viikonloppuna maalattiin jo makuuhuone, se hoidettiin niin että mies maalasi ja minä viihdytin tyttöä, mutta on siinä aika homma, tyttö on vähän turhankin innokas apuri näissä hommissa. :D

Meille sopisi parhaiten ensi viikolla perjantai-iltapäivä tai lauantaiaamu. Perjantaina on töitä merkitty viiteen, mutta saan varmasti sovittua, että lähden jo vaikka neljältä.

koivunkäpy Hauskaa reissua! Ja kiitos kirpparivinkistä, pitää meidänkin käydä joku päivä katsomassa uusi paikka.
 
tepastin Kävisikö sitten, että tulette tulevana perjantaina pojan synttäreitä viettämään. Ja jos tosiaan pääset töistä jo neljän aikaan lähtemään niin varmaan kello viisi voisi olla sopiva aika.
 
Hei vaan jälleen! Lomat pidetty ja joutaa taas täälläkin käymään :) Meillä tyttö koko heinäkuun nyt kotona kun päiväkoti kiinni, pari viikkoa joudutaan mummoja ja ukkeja hoitoavuksi pyytämään kun ei ihan saa näillä lomilla kotona hoidettua. Meillä alkaa jonkin sortin uhmaa olla ilmassa ja ei on aika yleinen sana niin vanhempien kuin tytönkin suusta! Pihalla tykkää puuhailla, mutta yksin ei leiki juuri ollenkaan. Täällä ei myöskään nuo lastenohjelmat oikein kiinnosta, tai ei ole vielä mieluista löydetty! Käytiin Kalajoella reissussa, Hyvin sujui muutaman päivän karavaanari elämä vaikka on se aika hankalaa tollaisen pienen kanssa, Jukujukumaassa myös poikettiin mut siellä oli niin kylmä vesi ettei tyttö ( eikä vanhemmatkaan) tarenneet uida! Kiva lukea kuulumisia ja olisi mukava päästä joihinkin tapaamisiin mukaan!
 
pimmeepulla Kiva kuulla teidänkin kuulumisia ja kiva olisi nähdäkin joku kerta. :)

mii-tu perjantai ja kello viisi sopii hyvin. Ilmoitan jos en saakaan töissä sovittua, mutta ei siinä pitäisi ongelmaa olla.

Meillä on mies ja tyttö nyt kaksi seuraavaa viikkoa lomalla. Itselle kun ei lomia ennättänyt tälle kesälle kertyä niin lomailevat kahdestaan.
 
tepastin Kiva, että pääsette perjantaina tulemaan. Ja jos ette kerkiä ihan viideksi niin voi tulla myöhemminkin.

pimmeepulla Miten teillä tyttö jaksoi istua autossa noin pitkän matkan? On siinä vaadittu viihdyttäjältä hyviä hermoja ja kekseliäisyyttä, että keksii koko ajan uutta mielenkiintoista katseltavaa. Mukava olisi nähdä teitä. Jos pääsette tämän viikon perjantaina meidän pojan synttäreille niin ehdottomasti tervetuloa!!
 
mii-tu Mentiin asuntoautolla ja menomatkalla oltiin puolessa välissä yks yö, hyvin meni kun tyttö etupenkiltä tuijotteli maisemia ja sit sai istuimen kiinne takan oleviin penkkeihin niin piirreltiin ja luettiin kirjaa ja nukutiin. Ruokailu ehkä suurin haaste (aamu- ja iltapala). Ihan ois tulla, mut menoa jo sovittu, voidaanko tulla joskun myöhemmin juhlimaan, eikä todella tarvitse mitään järkkäillä? Tosi hankala tää heinäkuun aika, kun joudutaan mummolaan viemään aina pariksi päivää kun ei sitä hoitopaikkaa ole, hirveä ikävä kun kaksikin yötä erossa, mutta ei voi mitään :/
 
Reissu tehty ja meni paremmin kuin hyvin, mennen tullen yksi tauko, tai no tullessa pysähdyttiin prismaan..
Meillä oli kannettavat dvd:t mitä poju katteli minkä katteli ja lopun aikaa nukku (n.1h) ja ajeli autoillaan.
tykkimäellä poika nukahti portilla, isompien kanssa ehdittiin käydä monessa laitteessa, sit ku heräs niin kävin muutamassa härvelissä, pari oli semmosta missä sit siskon/veljen kans kävi kun mä olin liian iso.
eipä voi kun suositella valjaita jos johonkin tuomoiseen lähtee, meillä kun ei oikein viihdy rattaissa ja sitten kädestä ei jaksa pitää.. valjaat ja 2m talutushihna on oikeen hyvä yhdistelmä :xmas:

pitäs soitella prismalle jahka se aukee, lauantaina ostin fillarin, oon ajanu sillä ehkä 10m ja eilen illalla huomasin että on takakumi pjaskana, pumppasin ilmaa ni suhina vaan kävi, liekkö halennu saumasta sisäkumi -.-
 
koivunkäpy Hyvin teillä on sujunut kesälomareissu. Mekin ollaan lähdössä reissuun, ollaan viisi päivää reissussa. Puolessa välissä matkaa ollaan yötä niin ajomatkat päivää kohden jäävät lyhyiksi. Ajateltiin, että näin matka sujuu kaikkien kannalta mukavimmin ja jopa me vanhemmat nautitaan lomasta. Mitäs prismassa sanoivat pyörästä, saitko uuden tilalle? Harmittaa varmasti tuollainen, varsinkin jos joutuu sitten ihan asiakseen lähtemään uudestaan kauppaan asiaa selvittämään.

tepastin Kiitos, kun kävitte pojan synttäreillä. Lahja on ollut mieleinen. Nyt tuota rojua on jo niin paljon, että osa leluista täytyy kyllä laittaa jemmaan talvea odottamaan. Nyt meillä ainakin poika viihtyy niin paljon ulkona ettei sisällä käydä muuta kuin syömässä ja nukkumassa, joten lelut ovat päiväkausia koskematta. Mutta talvi onkin sitten pitkä ja silloin on mukava kaivaa kaapista vanhoja, unohdettuja leluja.

pimmeepulla Onpas teillä hankala hoitojärjestely. Mummo kyllä varmasti hoitaa tyttöä mielellään, mutta eihän se omaa ikävää poista. Mitenkäs tyttö ikävöi teitä ja miten ikävänsä ilmaisee, kun menette hakemaan? Kyllä meille saa tietysti tulla käymään ja mekin kyllä pystytään kyläilemään.
 
mii-tu Mekin laitettiin osa leluista jemmaan, jotta jaksaisivat myöhemmin kiinnostaa. Tytön kanssa yhdessä valittiin jemmattavat lelut, tosin tyttö ei tainnut ihan homman ideaa hoksata, kun olisi tyhjentänyt vaikka koko lelulaatikon. :D

Onko muilla jo ohjelmaa torstaille? Meillä on yllättäen vapaapäivä, niin olisi voinut treffata. Meillä ei tosin ole autoa silloin käytössä, joten pyöräilymatkan päässä pitäisi tapaamispaikan olla.
 
tepastin Me ainakin tultais mielellään treffeille torstaina. Aamupäivä ei kyllä käy, kun molemmilla pojilla on neuvola, mut iltapäivästä meillä ei ole mitään suunnitelmia. Meille kävis kello kolmen maissa. Tai myöhemmin. Olisiko muita tulossa tapaamiseen? Nähdäänkö keskustan puistossa vai täällä meidän lähikentällä? Me päästään kyllä tulemaan muuallekin, millainen on teidän lähipuisto? En varmaan ota pienintä mukaan, kun saa aamulla rokotteen niin saattaa olla siitä vähän kiukkuinen, ainakin jos isoveljeensä tulee.
 
Kello kolme sopii ainakin meille. Meidän lähipuisto on muuten kiva ja siellä on monesti saman ikäisiä lapsia, mutta jos on niin lämmin kuin on luvattu, niin sitä ei voi käyttää. Sinne ei tule varjoa mistään, joten ainakin liukumäki kuumenee ihan polttavan kuumaksi. Olisiko paikkana siis keskustan puisto tai mii-tu se teidän lähipuisto? Meille käy kumpi vain.
 
tepastin Huomiseksi on tosiaan luvannut aikamoista hellettä ja auringonpaistetta. Puisto saisi olla varjoinen, joten jos nähdään meidän lähipuistossa. Siellä on varjopaikkoja. Keskustan puistokin on aika aurinkoisella paikalla. Joten tuletteko meille kolmen maissa niin mennään yhdessä pustoon vai nähdäänkö puistossa?
 
Oltiinpas tiputtu alas ketjussa, tulin nostamaan. Mitäs teille kuuluu? Me oltiin viime viikko reissussa. Oli taas erittäin helteiset päivät matkustaa. Muuten reissu sujui hyvin, mutta automatkat ovat edelleen isommalle pojalle myrkkyä. Nyt viihdykkeenä toimi lastenlaulu cd-levy mikä tietysti kiinnosti vaan, jos äiti lauloi mukana. Sitten matkassa oli muutama kirja, joita tuli "muutamaan" kertaan luettua. Pysähdyimme myös paljon ja sen verran pitkäksi ajaksi, että kerkisi kunnolla purkamaan energiaa levähdyspaikoilla.
tepastin Joko teillä tyttö aloitti päiväkodissa, miten on lähtenyt sujumaan? Tai tänäänkö oli eka päivä?
 
Maanantaina oli tytön eka päivä päiväkodissa. Melko kivuttomasti on vaihto sujunut. Vähän on huuli väpisten aamuisin jäänyt, mutta iltapäivisin ei meinaa malttaa isänsä mukaan lähteä. Pelkäsin miten käy pottailun ja muiden edistysten kun ryhmänkoko suurenee, mutta taitaa vain auttaa oppimisessa. Tällä viikolla ei ole mennyt kuin yksi vaippa hoidossa. :)

mii-tu Meilläkin on automatkat välillä tämän uhmailijan kanssa tuskaisia. Mietittiin jo auto-dvd-soittimen hankkimista, kotona ainakin jaksaa jonkun aikaa dvd:tä seurata. Nyt on toisen pakko olla takana viihdyttämässä, kahdestaan tytön kanssa on kauppaeissutkin vaikeita.
 
tepastin Kiva, että teillä lähti hoito sujumaan paikan vaihdosta huolimatta. Kyllä teidän tyttö varhain oppii kuivaksi. Meillä kun pottahommat edelleen takkuaa, ei poika suostu vapaaehtoisesti potalle istumaan. Ja pakottamaankaan ei olla ruvettu. Me kanssa mietittiin kannettavan dvd-laitteen ostoa, jos se saisi pojan edes hetkeksi autossa viihtymään. Meillä kun ei takana oikein voi aikuinen istua, kun kahden tuolin väliin ei mahdu. No vähän aikaa minä siinä voin istua oikein hätätilanteessa. Me muuten ostettiin isommalle pojalle uusi tuoli. Päivänsäteessä suosittelivat ostamaan sellaisen minkä saa vain kasvot menosuuntaan. On kevyempi kuin versio missä kasvot saa molempiin menosuuntiin. Ostettiin saman merkkinen kuin aikaisempi on. Nyt vanha tuoli on vielä odottamassa pikkuveljen kasvua. Oliskos teillä mahdollisuutta tapaamiseen lähiaikoina?
 
mii-tu Meille sopii tapaaminen arkisin mikä päivä vaan klo 17 jälkeen tai sitten viikonloppuna. Työkaveri lähti opiskelemaan, mikä tarkoittaa etten pääse yhtä joustavasti lähtemään aiemmin töistä, uusi työntekijä aloittaa vasta parin viikon päästä.
 
tepastin Nähtäiskö ensi viikolla joku ilta? Meille käy ti, ke ja to. Pitää tietysti katsoa kelien mukaan, jos puistossa nähdään. Oletteko käyneet areenan/uimahallin vieressä olevalla leikkikentällä? Me ollaan käyty siellä muutamia kertoja ja poika on tykännyt valtavasti, joten mitä jos nähtäis seuraavan kerran siellä.
 
mii-tu Sopisiko tapaamispäiväksi vaikka torstai? Ollaan oltu tytön kanssa mahataudissa, nyt tosin jo paranemassa, mutta torstaihin mennessä on varmasti jo viimeisetkin pöpöt ennättäneet kadota ettei tartuteta teitäkin.
 

Yhteistyössä