Äitejä Joensuusta

desa74 Olipas mukava lukea pitkästä aikaa teidän kuulumisia. Käyhän useamminkin kertoilemassa miten voitte. Taitaa nämä meidän pikkuiset olla edelleen temperamenteiltaan varsin samanlaiset niin kuin jo silloin "vaativina" vauvoina. Meilläkin vauhtia riittää ja pahanteossa ollaan koko ajan. Lelut ei jaksa kiinnostaa kuin puolen minuutin verran, kun jo taas on jotain muuta mielessä. Mutta on tuo meidänkin "touhottaja" poika aivan mahtavan ihana tapaus, oikea vaahteranmäen eemeli. Osaa olla myös hurmaava pikku mies, jonka edessä sydän sulaa.

Meillä on tänään edessä kitarisaleikkaus ja korvien putkitus. Päätettiin sitten tehdä toimenpide Itellä, ainakin päästiin nopeasti eikä tarvinnut jonottaa. Harmi vaan, kun leikkaus on vasta puoliltapäivin ja sitä ennen pitää olla kuusi tuntia syömättä ja juomatta. No tänään on sitten herätty jo puoli kuudelta syömään ja onneksi poika nyt nukahti uudestaan. Nukkuisi vaan nyt pari tuntia niin sitten jo voimmekin valmistautua lähtemään. Pakkasessa on jätskiä, joten illalla saamme sitten herkutella. Sitä kai ne suosittelee leikkauksen jälkeen syömään.
 
Tsemppiä mii-tu leikkauksiin! Tai ohihan ne taitaa jo tähän aikaan olla. Kuinka operaatiot sujui?

Meillä on huomenna edessä arkeen paluu kun loma loppuu. Hiukan hirvittää kuinka tyttö suhtautuu hoitoon paluuseen 1,5 viikon tauon jälkeen. Onneksi mies vie tytön aamulla.
 
tepastin Miten teillä onnistui hoitoon jääminen pitkän tauon jälkeen?

Meillä pojan leikkaus sujui hyvin. Tosin oli ollut vähän hankaluuksia nukutuksen kanssa, kun poika oli vähän nuhainen. Leikkaus kestikin odotettua kauemmin, mutta onnistui hyvin. Itselle oli kovin paikka jättää poika leikkaussaliin. Sain siis mennä saliin asti mukaan ja olla sielläkin niin kauan, että poika nukahti. Mutta itkuhan siinä pääsi, kun nukutusmaski naamalle laitettiin ja lapsi tietenkin sitä vastusti. Nukahti kuitenkin nopeasti. Odotusaika oli pitkä, mutta onneksi mies oli mukana. Mahtoivat muut aulassa odottajat jo ajatella, että jotain pahempaakin oli sattunut, kun minä siinä silmät punaisina vetistelin. Tuli vain mieleen ne perheet, joissa koetaan jotain paljon vakavampaa, syöpää yms. On se kova paikka vanhemmille. Leikkauksen oltua ohi, meidät haettiin heti heräämöön pojan luokse ja saatiin ottaa poika syliin. Tokkurainen lapsi vielä oli ja huonovointinen. Nukkui sitten vielä pari tuntia minun sylissä, vähän väliä kyllä sai rauhoitella, kun heräsi pahaan oloon. Mutta parin tunnin kuluttua alkoi heräillä ja sitten pystyi jo syömään jätskiä. Sen jälkeen olikin entinen itsensä ja saatiin lähteä kotiin. Eli yhteensä koko hommaan meni aikaa n. neljä tuntia. Loppuillan oli kyllä poika hieman tokkurassa ja yhden kuhmun saikin otsaansa, kun tasapaino petti ja kaatui kaapin kulmaan. Onneksi uni maittoi hyvin ja nukahti yöunille kuudelta ja nukkui aamu yhdeksään. Kipulääkettä ei ole tarvittu antaa, mutta sai antibiootit, kun oli niin nuhainen. Eli kaikki meni lopulta hyvin. Yllättävää vain oli se, että lääkärin mielestä lapsi olisi voinut mennä hoitoon jo tänään!! Kirjoitti siis todistuksen sairaan lapsen hoidosta vain leikkauspäivälle. No minä sain kuitenkin järjestettyä tämän ja huomisen päivän töistä vapaata. Ei olisi tullut mieleenkään viedä lasta vielä tänään hoitoon.
 
Moikka kaikille! Hitsi miten pitkä tauko on ollu kirjoittamiseen, kuulumisia oon yrittäny lukee ja nyt sain aikaseksi rauhoittuu koneen eteen :)! Meillä ollu kaikenlaista hässäkkää, ostettiin Lehmosta omakotitalo, jee vihdoinkin tilaa :D! Tai siis muutetaan vasta maaliskuulla, onneksi saatiin tämäkin jo myytyä joten hyvältä tuntuu! Töissä on ollu kiirettä ja paljon opeteltavaa, mutta kyllä tämä elo taitaa tästä rauhoittua..
Tyttö voi hyvin, muutamia hassuja sanoa lisää ja omaa tahtoa taitaa täältäkin löytyä ;)! Jännittää kun pitää sit hoitopaikkaa muuttaa, meillä kun ollut nii-in ihana hoitotäti että!
mii-tuHyvä että sujui pojan leikkaus/toimenpide hyvin, mä oli kans paljon leikkurissa harjoittelussa lasten putkitus ja nielu-kitarisa leikkauksissa ja muakin välillä itketti se kun toisia äitejä huoletti :/, ymmärrän täysin sen tilanteen!
Tyttö oli myös tänään ja huomenna kans, varahoitopaikassa ryhmiksessä, jännitti kyllä miten onnistuu, mutta hyvin oli mennyt! Oli jo nukkunut "isojen" sänkyssä, liekkö pysynyt siellä, meillä kun vielä pinnis käytössä!
Kiva ois yrittää nähdä tässä lähiaikoina, ennenkuin pakkailu vie taas kaiken ajan!
 
mii-tu Hyvä, että pojan leikkaus sujui hyvin! Toivottavasti teilläkin nyt sairastelut vähenee.

Pelkäsin ihan turhaan tytön reagointia hoitoon paluuseen, taisi olla ikävä sekä hoitajalla että hoidettavalla toisiaan. :D Nyt on sitten vain entistä huonompi omatunto kun edes harkitsen hakevani syksyksi uutta hoitopaikkaa, jotta hoitomatka lyhenisi.

pimmeepulla Mukava kuulla teidänkin kuulumisia! Tunnistinkin etuovessa tutun näköisen asunnon ja arvasin teillä olevan asuntokaupat meneillään. ;) Jospa järjestettäisiin lähiviikoille tapaamista, niin pääsisitte tekin pitkästä aikaa mukaan?
 
pimmeepulla Kiva kuulla teistä pitkästä aikaa. Ja onnea uuden kodin löytymisestä. Lehmo on varmasti tosi kiva asuinpaikka, ainakin lapsiperheitä siellä tuntuu olevan runsaasti. Nyt teillä taitaa olla edessä toisen auton hankinta, kun työmatkat pitenee. Ei ole mukavaa vaihtaa hoitopaikkaa, kun jo hyvän on löytänyt. Mutta varmasti saatte tytölle taas kivan hoitajan. Vieläkö laitatte perhepäivähoitoon vai vaihdatteko päiväkotiin?

tepastin Hyvä, että teillä reilun viikon loma ei vieraannuttanut tyttöä hoitopaikasta vaan oli mukava sinne palata. Meilläkin tulee olemaan taas puolentoista viikon tauko ettei poika mene hoitoon niin saa nähdä millaista sitten on hoitoon paluu. Pojan hoitaja pitää talvilomaa ensi viikolla to ja pe ja koko seuraavan viikon. Minä olen kotona sitten seur. viikon, mies on vapaalla to ja pe tulevalla viikolla. Silloin meillä olisi hyvä mahdollisuus tapaamiseen vaikka jo aamupäivästä, jos muille sopii. Toki päästään päivälläkin sitten kolmen aikoihin, unien jälkeen.
 
Mii-tu[/B]Haettiin jo päiväkotipaikkaa, saa nähdä mitenkä saadaan, kun täyttä näyttää joka paikassa olevan. Toinen autokin jo onneksi hommattu, vielä kun huonekalukauppaan ja remonttitarvikkeita pääsee valkkaa niin hyvä tulee :)! Tosiaan alue vaikuttaa siltä että siellä lapsiperheitä asuu, mukava vaan!
tepastiHyvin pongattu, siellähän se kämppä komeili hetken, kuvia kun ottivat kannettiin miehen kanssa kilpaa tytön leluja alta pois, että näyttäs edes asuttavammalle :D

Täällä viikonloppu oltu vatsataudissa, ei kivaa, muistelin että nämä oli omassa lapsuudessa laimeempia, huh huh. Tyttö onneksi vähällä päässyt, mutta minä ja mies ei niinkään. No jospa tämä kohta ohi ois jo koko poppoolta...
 
Meille sopivia tapaamisaikoja ensi viikolla olisi keskiviikkoa lukuunottamatta kaikki aamupäivät klo 11 asti sekä maanantai ja torstai iltapäivät (tytön hoito on sovittu klo 16 asti, mutta saan varmaan hoitajan kanssa sovittua että hakisin jo tuntia aikaisemmin).

Tällä viikolla alkoi tytön kokopäivähoito, tähän astihan tyttö on ollut maksimissaan sen 13 päivää kuukaudessa hoidossa. Sattui vielä sellainen viikko, että olen koko viikonlopun töissä joten viikolle osuu 3 vapaapäivää, kyllä on kummallista olla kotona ilman tyttöä.
 
Meille sopii tapaaminen ensi viikolla muulloin paitsi tiistaina iltapäivästä ja torstaina aamupäivästä. Mitenkäs pimmeepulla pääsisit mukaan ensi viikolla, olisi mukavaa nähdä.

tepastin Miten on lähtenyt sujumaan tytöltä jokapäiväinen hoidossa olo? Varmaan illalla on saattanut olla kiukkuisempi, protestina vanhemmille hoitoon jättämisestä. Onhan se outoa olla kotona, jos lapsi kuitenkin on hoidossa. Mutta nauti vaan niistä hetkistä (tai yritä ainakin, vaikeaa se on, tiedän), kun on vähän omaa aikaa. Sillä tavalla jaksamme olla taas paremmin mukana lapsen touhuissa ja kestämme ne kiukuttelut, joiden kohteena me äidit yleensä olemme. Tuo onkin jännää, kun meillä ainakin poika kiukuttelee vain minulle. Mutta kai se pitää ajatella niin, että pojalla on vahva tunneside minuun ja sitä kautta kokee turvallisemmaksi näyttää tunteensa minulle.

Me haetaan kanssa pojalle päiväkotipaikkaa. Ollaan jonossa, mutta todennäköisesti paikka vapautuu vasta syksyllä. Toisaalta ei sillä niin kiire olekaan, kun hyvä hoitaja on jo olemassa. Päiväkotia puoltaa se, että on tuossa puolen kilometrin päässä, kun nyt hoitomatkaa on melkein kolme kilometriä. Ja päiväkodissa ei ainakaan tule varahoitaja-järjestelyjä.
 
tervedys pyryn keskeltä!

Täällä onkin ollut viikko hulabaloota, ensin keskimmäinen piti semmoisen vuorokauden mahataudin että paino tippui n.6% tosin lääkärin mukaan lapsi ei ollut kuiva(kaikkien muiden mielestä oli), onneksi meni ohi.
nyt sitten J on kovassa kuumeessa eikä laske lääkkeellä, äsken herätessä oli 39,4. no vanhat kikat käyttöön niin jos se siitä.

Pimmepullalle onnea uudesta kodista!

Eilen alkoi operaatio tissin vieroitus, no sepä kaatui alkumetreillä tuon taudin takia..
 
mii-tu Ihmeen vähän tyttö on kiukutellut ja vähät mitä on ollut olen laittanut enemmän hampaiden kuin hoidon syyksi (nyt on lyhyen ajan sisällä tullut taas kolme uutta hammasta, kohta alkaa olla hammasluku täynnä). Meillä vain tyttö ei edelleenkään syö kotona juuri mitään, joten se on varmaan hänen tapansa protestoida hoitoon jättämisestä.

Pitäisi tosiaan opetella nauttimaan tästä omasta ajasta, jos työkuviot menevät suunnitellusti niin viimeistään kesällä siirrynkin tekemään vain 9-17 työtä, joten sitten taas "oma aika" vähenee (mutta arki helpottuu :)). Ei tämä vuorotyö kyllä pienen lapsen kanssa herkkua ole (tai onko se muutenkaan), varmaan elimistö protestoi, kun olen taas flunssassa. Aika tarkalleen kuukauden välein olen talven ajan onnistunut flunssan itselleni hankkimaan, mies ja tyttö ovat lähes joka kerta säästyneet ja niin nytkin.
 
Meille sopii tapaaminen tällä viikolla ke tai pe iltapäivä. Sopii myös ke ja pe aamupäivä. Huomenna meillä on kansalaisopiston jumppa iltapäivästä. Ensi viikolla sopii kaikki muut iltapäivät paitsi tiistai.

tepastin Onnea uudesta työpaikasta, ilmeisesti siis vaihdat työpaikkaa. Ei taida jäädä harmittamaan nykyisestä työstä lähtö. Aiotteko hakea tytölle toista hoitopaikkaa lähempää kotia?

Mulla on tämä viikko lomaa ja senkin jälkeen enää (vielä) kolme viikkoa töitä ennen äitiyslomaa. Nopeasti on kyllä nyt sujunut raskausaika. Ei ole kerinnyt paljon miettimään millä viikoilla ollaan ja mitä vauvan kehityksessä milloinkin tapahtuu. Pitää tuo poika elämän sen verran vauhdikkaana. Meillä on nyt vihdoinkin aikomus siirtää poika omaan huoneeseen nukkumaan. Aloitettiin pehmeä lasku ja siirrettiin sänky ensin meidän huoneessa irralleen meidän sängystä. Se onkin osoittanut, että ei se poika sieltä ainakaan tipu (käytössä on siis jo lastensänky, ei enää pinnasänky) vaan osaa hienosti laskeutua alas. Ainoa ongelma on, että kun yöllä jostain syystä herää niin luulee että on aamu ja on heti nousemassa sängystä pois ja lähdössä huoneesta harhailemaan. Viimekin yönä kolmen aikaan havahduin kun poika oli jo ovella menossa. Aikaisemmin kun yöllä heräsi niin rupesi karjumaan äitiä, mutta nyt on niin omatoiminen, että lähtee ominpäin hiipparoimaan.
 
mii-tu Työsopimusta ei ole vielä kirjoitettu, enkä uskalla ennen sitä juhlia, mutta suhteellisen varmaltahan se työpaikan vaihto alkaa näyttää. Ja ei kyllä tosiaan tule ikävä entiseen :D Vielä ei olla tehty päätöstä tytön hoitopaikasta, odottellaan että nuo työkuviot varmistuu.

Tapaamisesta Meille sopii tällä viikolla keskiviikko iltapäivä sillä varauksella että flunssa ei tästä enää pahene (voiton puolella tuntuisi olevan, mutta jos pahenee niin en viiti tulla muita tartuttamaan). Ensi viikolla sopii maanantai tai tiistai iltapäivä.
 
Meille olisi oikein hyvin sopinut tällä viikolla treffata perjantaina aamupäivällä, mutta ei taida kovin monelle muulle sopia : /
Olisi kiva nähdä mii-tua ja pimmeepullaa pitkästä aikaa ja tutustua sinuun tepastin, mutta ehken sitten toisen kerran, jos ei saada aikatauluja tällä kertaa sopimaan yhteen :)
 
Meille kyllä sopii tapaaminen myös pe aamupäivästä. Mukava olisi pitkästä aikaa nähdä desa74.

tepastin ja pimmeepulla Sopiiko teille pe aamupäivä vai nähdäänkö huomenna klo 15 jälkeen? Tuletteko meille? Mekin kyllä päästään liikkumaan, kun auto on tarvittaessa käytössä.
 
Nähdäänkö siis huomenna meillä kolmelta, jos pimmeepullakin pääsee tulemaan? Mitenkäs on tepastin sinun flunssan laita, onko paranemaan päin?

Me voidaan kyllä pojan kanssa tulla tapaamiseen / tai meille voi tulla myös perjantaina, ei meillä ole aamupäivälle mitään suunnitelmia. Siis voidaan olla tapaamisessa mukana sekä huomenna että perjantaina. Ja jos loppuviikoksi taas pakastuu niin eipä sitä ulkoilemaankaan pääse.
 
Mekin voidaan tulla vaikka molempiin tapaamisiin! Muuten voisin kutsua meillekin, mutta meillä on vuorostaan mies kipeänä, joten tämä on tälläinen tautipesäke tällä hetkellä. :D Minulla on flunssasta enää oikeastaan väsymys jäljellä (viiden päivä kuumeilu, vetää olon aika veteläksi), joten en usko tämän enää tarttuvan.
 
No nyt on sitten meikäläinen kipeänä :snotty:
Neiti on juuri paranemassa korva- ja kurkunpääntulehduksesta niin taisipa tarttua sitten minuunkin; kurkku kipeänä ja olo flunssainen. Joten enpä sitten uskalla tulla Teitä tartuttamaan perjantaina, onpa tämä kulunut syksy ja vielä tämä talvikin ollut todella pöpöjen aikaa, tuntuu että jatkuvasti joku tauti jyllää.

Mutta meille kyllä yleensä nuo perjantai aamupäivät sopii ja meillekin olette ilman muuta Tervetulleita! Joten sovitellaampa joku perjantai aamupäivä treffit tänne meille =)
 
desa74 Harmi, että sairaus iski nyt sinuun, pikaista paranemista. Yritetään nähdä joku toinen kerta. Tosin mulle ei sovi perjantaiaamut kolmen seuraavan viikon ajan, kun vielä olen töissä. Mutta sen jälkeen kyllä.

tepastin Oletteko vielä lähdössä tytön kanssa huomenna perhekahvilaan? Mihin aikaan teille sopisi? Oisko yhdeksän sopiva aika? Silloinhan se kahvila avautuu.
 
mii-tu Nyt meillä sairastui tyttökin, joten ei päästäkään huomenna perhekahvilaan. Toivottavasti ei tartutettu teitäkin. Näin jälkiviisaana on helppo sanoa, että ei olisi varmaan pitänyt tapaamiseen tulla pöpöjä tuomaan, mutta luulin että tämä tauti olisi jo meillä sairastettu. Kyllä on taas toinen reppana, aamulla oli vielä kunnossa mutta hoidossa päiväunien jälkeen oli jo kuume noussut 39 asteeseen.
 
tepastin No voi harmi, että teillä tyttö sairastui. Pikaista paranemista. On kyllä kuume aika korkea, joten ei ihme, että on voimat poissa. Vaikeaa on varmasti katsoa vierestä, kun toinen on niin kipeä. Mutta tätä kai tämä äidin osa on, kantaa lapsensa murheet, mutta vastaavasti myös ilonhetket. Eikä tarvitse harmitella sitä tarttuiko tauti meihin. Tauti tulee jos on tullakseen ja pöpön on voinut saada mistä vaan. Mutta yritetään taas nähdä lähiviikkoina.
 

Yhteistyössä