ÄIDINMAIDONKORVIKKEISTA

Kokemuksia, kumpi teillä on osoittautunut paremmaksi korvikkeeksi, NAN vai Tutteli?

Itsellä pari viikkoa vanha vesseli, jolle minun täytyy antaa lisämaitoa ja nyt mietin, kumpikohan olisi sopivampi. Molempia olen kokeillut, mutta mielelläni kuulisin muiden kokomuksia :) Vai onko joku kokeillut jotain muuta korvikevaihtoehtoa?
 
Me testattiin kaikki läpi. Nan sopi parhaiten, sitten semperin korvike ja vasta vikana tutteli. Tutteli sai hireet vatsavaiavt ja semper myös. Neuvolantäti sanoi, että useimpien vatsa on juuri Nannia sietänyt parhaiten, kun on kysellyt.
 
Tutteli ja NAN on ihan yhtä hyviä ja varmasti suurimmalle osalle sopivat samalla tavalla.
NAN on ehkä hieman "kevyempää" eli tosi monen kokemuksella (neuvolankin) se on "hellävaraisempi" jos yhtään mahan kanssa ongelmaa. Tutteli taas "tuhdimpaa". Ravitsemuksellisesti samanarvoisia mutta esim. laktoosin määrässä on hieman eroa.
Ite olen käyttänyt NANia, mutta se ei sitten sopinut muista syistä ( maitoallergiaepäily). Systeri taas tuttelia ja hyvin upposi :)
Baby Semp on vielä yks vaihtoehto, ihan vastaavanlainen. Itse aluks ostin sitä, kun sen säilyvyys oli 2 pv avaamisesta, kun korviketta meni vähän. Sit tuntu alkavan ne mahaoireet, ja ostin NANia. No, syy ei sitten ollu itse korvikkeessa vaan maidossa itsessään :/

Tsemppiä kokeiluun :)
 
Meillä myös on Semperin korvike sopinut hyvin. Tutteli on ihan ok mutta siitä tulee ilmavaivoja. NaNia emme käytä, testattu on ja vaikutti sekin sopivan. Kokeilemalla löytyy se omalle lapselle sopivin!
 
Mistä ootte ostaneet Semperiä? Prismassa ei mielestäni ollut sitä...

Itse aloin pohtia tuttelin sopivuutta, kun nyt olemme kokeilleet pari purkkia ja pojalla on tuntunut oevan kovasti ilmavaivoja.
 
Meidän pojalle aikanaan sopi vain NAN..Tutteli oli vihoviimeinen, sillä se sai pojan ihan oksentamaan paksua puklua, siis sitä tuli valtoimenaan. Nanista ei tullut muuta kuin perus pikku puklu ruokailun päätyttyä.

Siskon pojalle sopi taasen ainoastaan Semperin korvike, Nan oli hänelle viho viimeinen aiheuttaen saman oksentelun kuin pojallemme tuli Tuttelista.

Ja ainakin meidän S-marketista saa Semperiä.
 
Meillä esikoinen söi aikanaan koko ajan tuttelia, ei edes kokeiltu hälle nannia. Tutteli sopi hyvin, eikä mitään ongelmai tullu vastaan.
Kuopukselle annettiin eka nannia, mut se tuli aina vaan läpi. Siis kamalasti kakkasi, eikä se oikein vastautunu mitenkään. Vaihdettiin tutteliin, ja se sopi myös kuopukselle paremmin. Tuttelilla mennään edelleen.
 
Nehän on ihan yksilöllisiä, meillä vaihdettiin juuri nannista tutteliin. Tyttö on syönyt laitokselta asti rinnan ohella nannia ja nyt on muutaman viikon ollu pelkällä korvikkeella kun rinta ei enää kelvannu ja maidon tulo hiipui. En tiedä johtuiko korvikkeen suurentuneesta määrästä vai mistä niin viikon verran tuli vihreetä löysää kakkaa ja sitten vaihdettiin (viime lauantaina) tutteliin. Nyt on ollu suht normaali kakka, tosin ilmaa tytön mahassa on paljon, mutta ei huuda mahaa kuitenkaan. Vikoina nanni päivinä huusi kipeää mahaa pariin otteeseen. Niin ja tyttö nyt 3kk. Jostain luin, että nannissa on sitruunahappoa eikä se kaikille sovi. En sitten tiedä onko tuossa mitään perää.
 
Meille sopi NAN1 niin kauan kun poika sai ohessa vielä rintamaitoa... Sit ku maidontulo lakkas, alkoivat ihan kamalat vatsavaivat ja kakkaaminen oli tosi hankalaa.

Tuttelista on kokoajan tullut kamalia masukipuja ja ilmavaivoja.

Sit kokeiltiin antaa NANia ja Tuttelia sekaisin... ja vihdoin tajuttiin kokeilla myös Semperin BabySempiä... Se tepsi, ei tullut enää masukipuja. Kakkaongelma jatkui yhä, kunnes annettiin myös peruna-porkkanavelliä n 3kk iässä, jolloin nekin katosivat.
 
Onko kukaan antanut Nutrilon Comfort:ia? Onko käytön jälkeen masuvaivat helpottaneet?
Meidän poika sai alkuun Nan:ia, mikä vaihdettiin hetken kuluttua Tutteliin ja neuvolassa terveydenhoitaja suositteli tuota Nutrilonia...
 
Kun tässä lueskelen vastauksianne, näyttääpi siltä, että hyvin yksilöllistä tosiaan on. Toiselle sopii toinen, toiselle toinen. Meidänkin täytyy nyt vain sitten seurata ja kokeilla, mikä meille sopisi parhaiten.

Kiitos vastauksistanne! :)
 
Kannattaa tosiaan vaan koittaa sitä että mikä korvike sille omalle vauvalleen käy. Meillä esikoisen alkuaikoina ei sopinut kuin NAN ja myöhemmin kävi Semperi ja Tutteli. Mutta tosiaan näitä kahta viimeistä kokeiltiin uudelleen vain sen takia kun kaupasta oli NANni loppu. Nyt toiselle ei olla edes kokeiltu muuta kuin sitä NANnia ja se on sopinut eikä sitten olla nähty tarvetta koitella muita :)
 
Tuttelilla aloitimme osittaisimetyksen ohella heti sairaalasta päästyämme. No, vatsavaivoja tuli, jolloin kokeilimme suunnilleen kaikki mahdolliset marketeista saatavat, eli NAN, BabySemp, NAN H.A-jauhe...ja masuvaivat vain pahenivat. Lopulta siirryimme takaisin Tutteliin kun ei merkin vaihtamisesta ollut mitään apua, ja pikkuhiljaa vatsavaivat alkoivat helpottaa. Tuttelia käytetty nyt jo monta kuukautta, poika nyt 8kk. Vatsavaivat loppuivat kiinteiden aloituksen myötä. Loppujen lopuksi en tiedä, oliko Tutteli pojalle masuvaiva-aikoina parhaiten sopivaa vai ei. Voi olla, että asiat olisivat menneet samalla tavalla, oli korvikemerkki mikä tahansa. Eli vatsavaivat olisivat alkaneet, pahentuneet ja alkaneet pikkuhiljaa helpottaa ihan korvikkeesta riippumatta.
 

Yhteistyössä