äh, unohdin ottaa jauhelihan eilen sulaan pakkasesta

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja tyhmä
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
"Kuori" aina välillä köntistä sulanut osa pois ja jatka kunnes kokonaan sulanut. Muutenkin jauheliha kannattaa pakastaa mahdollisimman litteänä levynä niin sulaa nopeammin.
 
Mikrossa kai minäkin aina sulatan jos tarviin sen sellaisenaan taikinaan, eli teen vaikka pullia tai pihvejä. Minä tosin sulatan täydellä teholla ja aina välillä otan sitä sulanutta pois ettei pääse ruskistumaan.
Sitten jos on tarkoitus saada vaan jauheliha murua niin suoraan olen pannulle kipannut ja siinä sen antanut sulaa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Rytkäätys:
Alkuperäinen kirjoittaja ho:
Kuumassa vedessä sulattaminen kasvattaa bakteereja... Hyi. Mieluummin mikrossa ehdottomasti.

Joo, en usko että tunnissa kerkee kasvaa kauheeta kantaa! :D Ammattilaisethan kehottavat ottamaan lihan huoneenlämpöön 4 tuntia ennen paistamista....

... mikä ei tosin koske jauhelihaa, vaan kokolihaa. Jaukkarissa ne bakteerit lisii huomattavasti nopeammin, mutta ei tosiaan tunnissa mene jäinen jauheliha vielä miksikään.
 

Yhteistyössä