Adoptiota harkitsevien/alkutaipaleella olevien oma topic.

Kiitos kaikki rohkaisusta! Kyllä mäkin kohtuullisen positiivisin mielin odottelen, että saatais lupa, kun mun mielestä sossu teki hyvän lisäselvityksen. Ärsyttää vaan, kun tuli lautakunnan kesätauko eteen eikä tiedä, mentiinkö me jonon hännille, vai päästäänkö jo seuraavaan kokoukseen. Jotenkin tässä vaiheessa tuntuu, että muutamakin kuukausi merkitsee, kun haluaisi päästä jo jonottamaan jonottamista. :) Vaikkei se loppujen lopuksi tässä ajassa merkkaa mitään.

Edelleen meillä on ajatuksissa Etiopia ja Kenia. Kenia alkaa kuulostaa entistä houkuttelevammalta, mutta tarttis saada vaan työkuvioihin selkiyyttä. Osaako kukaan sanoa, voiko hoitovapaan aloittaa jo hakumatkalla heti kun saa lapsen?

Styranki, toivottavasti te saatte luvan heti. Tämä(kin) epätietoisuus on rassaavaa! Luuletko, että teidän hakemus olis jo elokuun kokouksessa käsittelyssä? Tiedätkö onko sillä merkitystä, onko se suuren vai pienen lautakunnan kokous?

Inkkarityttö, ihana kuulla kuulumisia! Nauttikaa prinsessastanne, ootte sen ansainneet!

Reseda, koskas teillä on lähtö edessä?
 


Odotus.
Yhtä aikaa pelko ja kaipaus.
Ja vihdoinkin.

Käsi kädessä.
Lämmin henkäys iholla.
Pientä tuhinaa, ynähdys.
Kyyneleen kiilto silmäkulmassa.

Pieni suloinen, ihmislapsi.
Teidän.
Odotettu lahja.
Onnenhetki.


Onnea valtavasti,
pitkälle tulevaisuuteen asti!

t.Onnia




 
Ihana runo Onnia! Oletko itse sen kirjoittanut? Voi vaan kuvitella kuinka mahtavaa aikaa Inkkarityttö nyt elää. Kovasti :wave: hänelle. Toivottavasti me muut seuraamme pian perässä.

Onnia: Kiitos kysymästä, mutta valitettavasti suunnitelmat eivät ole vielä edenneet (itse asiassa on tullut pienoisia muutoksia suunnitelmiin) ja lastenhuoneen stailaustakin häiritsee pahasti se yksi monumentti. Mutta hei, ette te huolisi sitä sinne teidän kuntoiluhuoneeseen :attn:
 
Todella liikkis runo, Onnia. Itse olen tosi surkea runoilija. Todella vaikeaa keksiä koskaan synttärikortteihinkaan muuta kuin: lämpimät onnittelut...

Ja Piisamille kyllä se lupa sieltä tulee, älä huoli. Minuakin jännitti ihan hirveästi ja pyöri päässä kaikenlaiset ajatukset, että meitä ei kelpuuteta.

Kesäistä viikonloppua kaikille!
 
Olisi mukava ottaa kunnia tuosta runosta, mutta se ei ole minun käsialaani. Minunkin mielestäni todella kaunis ja koskettava. Ja kuvaa niin hienosti adoptiota...

Johanna72, mietittiin tässä, mikä värkki teillä siellä huoneessa kummitteli? Isäntä muisteli juoksumattoa, mutta se ei taida olla meidän kummankaan vahvin laji. Tarvittais jonkinlainen penkki ja juoksupyörä...kuulostipa hamsterin häkiltä...siis eikun sellainen kuntopyörä :D. Ja TELKKARI, että saa samalla kytätä salkkareita :whistle:

Lastenhuoneen stailaus ei meilläkään etene. Ideoita olisi, mutta vääränlaisia. Pitänee vaan repiä tapetit seinästä ja katsoa sitten, mitä laittaa tilalle...
 
Piisami, meilläkin on ajatuksissa Kenia ja seuraan muutamia perheitä Ruotsista jotka ovat hakumatkalla Keniassa (blogeja). Ainakin Ruotsissa saa aloittaa hoitovapaan heti hakumatkalla. Toivon ja luulen että niin on Suomessakin.
http://jambokaruri.blogg.se/
http://thenilsons.wordpress.com/
http://kenya.ekhemmanet.se/

 
Piisaami ja Smurfen minulla on sellainen mielikuva, että vanhempainvapaa alkaa lapsen luovutuspäivästä. Eli silloin se alkaa siis matkan aikana. Todella hieno juttu se Kenian mahdollisuus kenelle se vai sopii. Siinä pääsee tutustumaan lapsen kotimaahankin kunnolla.
 
Kiitti linkkivinkeistä, Smurfen! Täytyypä alkaa paremmalla ajalla tankkaan noita blogeja. Ehkä niistä saa jotain selvää, vaikka meikäläisen ruotsi onkin vähän ruosteessa.

Ootteko muuten huomanneet, että jotenkin kaupoissa ja kaupungilla tuntuu näkyvän kohtuullisen paljon perheitä, joilla on selkeesti ulkomailta adoptioituja lapsia? Tietty niihin kiinnittää erilailla huomiota, mutta kyllä sitä aina herkistyy, kun näkee söpöjä tummia silmiä tai ruskeita pikkulapsia. Tekis aina mieli mennä jutteleen ja kyseleen, mutta ei oikein uskalla. Ehkä täytyis rohkaistua pikkuhiljaa johonkin oikeisiin tapaamisiin.
 
Inkkarityttö, onpa mukava kuulla että teillä meni kaikki hyvin! Ihmeellistä aikaa varmasti elätte. Tuli mieleen kysyä, että kun valmennuskursseilla ja muualla korostetaan aina sitä, että adoptiolapsen kanssa alku pitäisi rauhoittaa kunnolla, että lapsi saa rauhassa sopeutua muutokseen ja oppii ne omat tärkeät ihmiset ja kiintymyssuhde alkaa muodostua omiin vanhempiin, niin teidän tyttö on kuitenkin jaksanut nähdä uusia ihmisiä? Tiedän että monet ovat vasta ristiäisissä/ kotiintulojuhlissa esitelleet lapsen kerralla kaikille, vaikka on ollut vaikea tietysti torjua innokkaat kyläilijät.

Itsekin olen kovin sosiaalinen, ja olen miettinyt millaista se alku sitten olisi pysyä lapsen kanssa pääosin kotona eikä nähdä alussa sukua ja kavereita. Mutta toisaalta se alkuaika on niin kovin ainutlaatuista ja aika kuluu nopeasti.
 
Hei vaan kaikille :wave:
Kauhea kun aika on kulunut nopeasti,viimeksi kirjoitellut 6 kk sitten :ashamed:
Minut voipi poistaa ketjusta koska kävikin niin onnellisesti että odottelen esikoistamme :heart: varmasti palaan tähän ketjuun kun se taas ajankohtaista on.Onnea teille kaikille tuleviin.
 
sopisiko tänne uusia?

olen ihan alkutaipaleella adoptioasian kanssa- odottelemme elokuun alkuinfoa miehen kanssa. meillä on ennestään 3 biologista lasta. lisää biologisia lapsia emme voi saada, vaikka se ei suurin syy siihen ole että haluamme adoptoida (jos se edes olisi mahdollista olisi liian suuri riski lapselle). ikää ei ole vielä kamalasti meillä olemme alle 35 vuotiaita molemmat. adoptiota olemme miettineet pari vuotta ja lopullinen päätös syntyi ihan pari viikkoa sitten. meillä on adoptoitu lapsi kummilapsena (meille hyvin rakas pieni yökyläilijä) ja olemme siis läheltä seuranneet yhden prosessin etenemisen.

katselin että saattaa olla samaan alkuinfoon tulijoita- tampereelle matkamme elokuussa. =)
 
Kiva kun ilmottauduit mukaan ellinoora4! Me ollaan ihan samassa vaiheessa adoptiosuunnitelmiemme kanssa. Meidän elokuinen alkuinfo on vaan Turussa. Ja kolme biologista lasta siis meilläkin. Minkä ikäisiä lapsia teillä on?

 
Tervetuloa Ellinoora4, asumme siis samalla alueella ja kolme biolasta meilläkin. Onkin tuntunut , että olemme ainoita näin suurperheisenä vielä adoptoimaan, mutta nythän tänne on jo tullut muitakin samassa tilanteessa olevia, kiva! Mahtava juttu Titan!
 
A-ERIKA: N38/M31 Lapsettomuustausta. Adoptiovalmennus loppusilausta vaille valmis. Siirtyminen sijaisvanhemmiksi mielessä. Loppulausunto annetaan elokuussa.

ALVA: N35/M38, kolme biolasta, adoptioinfoon menossa elokuussa. Maavaihtoehto Kiina?

ESSE: N28/M27, Lapsettomuustausta, 2. neuvonta 8/09, Kotimaan adoptio.

INKKARITYTTÖ: N32/M33, Lapsettomuustausta.Esihyväksyntä saatu Kolumbiasta helmikuussa 2009.Odotusta...( interpedia )
Tyttö saadaan huomenna,eli maanantaina 8.6.2009

JOHANNA72: N36/M40, Lapsettomuustausta, Lupa saatu 12.5.09, Helsingin kaupunki & Thaimaa

KANSKU: 30v/35v, kolme biolasta, ensimmäinen neuvonta 09/08. (kohdemaana Kiina?)

KIMPPA: N33/M33. 2 biolasta. Haaveillaan kolmannesta lapsesta ja harkitaan adoptiota. Kohdemaa Kiina, mutta avoimia myös muille mistä voi adptoida ilman lapsettomuustaustaa.

LEEA71: N38/M41, lapsettomuustausta, neuvonta aloitettu keväällä 2009. KV-adoptio, maa vielä hakusessa...

LENNILOKINPOIKA1: N29, 2 biolasta. Alkuneuvontaan pääsyä odottaa. Kohdemaa Filippiinit?

LEVOTONTULPPAANI: N33/M38, Lapsettomuustausta, 1v9kk adolapsi Suomi, uusi prosessi alkamassa 27.8.2008

LIINU-: N35/M35, yksi 3v. biolapsi, lapsettomuushoitoja, 2. neuvontakäynti PeLalla 05/09, kv-adoptio, Kenia! (Sisarusadoptiokin kiinnostaa.)

LUMITYTTI: N30/M33, lapsettomuutta, 2.neuvonta 04/09, kv-adoptio (sisarusadoptio mahdollinen, kohdemaa hakusessa)

MERIKEIJU: N25/M27. Lapsettomuustausta. 3. neuvonta 17.11. Kv-adoptio. Etiopia, Kolumbia, Thaimaa. Kohdemaa vielä hakusessa...

NELLYLIINA: N-40/M40+. Adoptio ensisijainen perheenperustamismuoto. Kv-adoptio.

ONNIA: N38/M40, Lapsettomuustausta, 5.neuvonta 5/09, Kv-adoptio (Filippiinit, Kiina, Venäjä? )

PAJUPUU: 26/29v Varsinais-Suomesta, 2 biolasta, raskaudet vaikeita, adoptioinfo viime syksynä, jonossa neuvontaan (jono noin 1v), haaveena sisarusadoptio, maavaihtoehto avoinna (Kolumbia?)

PIISAMI: 35-v. pariskunta, lapsettomuustausta, paperit lautakuntaan 03/09, Interpedia, maavaihtoehtoina Etiopia, Kolumbia?

PIITU PIPARI: kohta 31 v., 2 biolasta, taustalla ei lapsettomuutta ja odottaa pääsyä adoptioneuvontaan. Kohdemaa Kolumbia.

RESEDA: 40+ molemmat, ei lapsia, adoptio ensisijainen lapsien hankkimisvaihtoehto, lupa saatu, maa Etiopia, lapsitietokin saatu!

RINA82: 27v pariskunta, lapsettomuustausta, kotimaan adoptio USA:ssa

ROBOTTIRUTTUNEN: N28/M29, lapsettomuustausta, ensimmäinen neuvonta käyty ja seuraava neuvonta elokuussa, sijaisperhe ja kotimainen adoptio.

RÖÖNI: N32/M34, lapsettomuustausta, lupa saatu 16.4., kv-adoptio: Venäjä, PeLa

SAANAS: N30/M32 lapseton pari ja kaksi vuotta lapsettomuushoitoja takana, 3 vuotta lapsettomuutta... ja neuvonta Helsingin sossun kanssa alkaa kesällä. Syksyllä lisäksi
luvassa Yhteiset Lapsemme viikonloppukurssi (2 viikonloppua). Ajatuksissa Kolumbia ja Etelä-Afrikka.

SEELIA77: 31v/31v ja kaksi biolasta. Adoptiolupa saatu. Kohdemaa Etiopia, mutta papereita ei saada 2009 vuoden aikana vielä lähettää Etiopiaan.

SISUPUSSI72: 36v/37v, lapsettomuustausta, neljä neuvontakertaa takana. Maavaihtoehdot thaimaa, filippiinit?

SMURFEN: N30/M31, lapsettomuustausta, odotetaan adoptiolupaa, paperit lautakuntaan huhtikuun loppupuolella, kohdemaa E-Afrikka, Kenia

STYRANKI: N30/M33, 1,5- ja 4-vuotiaat biolapset, 1. neuvonta oli 5/08, kv-adoptio, maasta ei vielä hajua.

SUSAN75: N33/M40, 1 bio, lupa takataskussa, jonottaa Thaimaahan

TRALLALLAA: yksi biolapsi, alkuinfoon menossa.

TIIKERILILJA: N31/M32, lapsettomuustausta, alkuinfo 13.3.,
kotimaan adoptio/kv-adoptio?

VILLASUKKA-81: N28/M29, kotimaan adoptio

ÄKSYPÖKSY: N31/M27, 2- ja 4-vuotiaat biolapset, kolmas lapsi toiveissa adoptoida, kv-adoptio, ei hajuakaan maasta

 
hauska tavata alva ja kansku sekä muutkin!

eilen kerrottiin miehen vanhemmille adoptiosuunnitelmista ja anoppi totesi vain että harkitkaahan vielä. voi että on masentavaa. onneksi sentään minun puoleni suvusta on suhtautunut positiivisesti asiaan. minkälaisiin reaktioihin olette muut saaneet tottua?

meidän lapset ovat iältään 2v (kohta 3v), 5v ja 7v. tuntuu että ihmisten on aika vaikea käsittää että me neljäs lapsi haluttaisiin. itse jotenkin hieman huolehdin varsinkin muiden adoptoivien reaktioita, sellaisten joilla esim pitkät hoidot takana ja ensimmäistä lasta toivovat nyt adoption kautta. prosessi kun on pitkä.. ja olemme olleet niin onnekkaita saadessamme jo 3 lasta. tiedätte varmaan mitä tarkoitan. mutta neljännen lapsen kaipuu on kova. yritän ajatella että lapselle etsitään vnhempia, ei niinkään hoideta vanhempien kaipuuta ja tarvetta lapselle.

mitä siellä infossa on odotettavissa? ja hankitaanko lääkärin lausunnot terveydentilasta heti sen jälkeen? onkos muuten kellään tietoa onko tampereen aluetoimistossa pitkäkin jono neuvontaan?

ellinoora4
 
ELLINOORA Meillä mummulta aivan samat kommentit eli miettikää nyt loppuun asti yms!Ihan kun nyt ihan kevytkenkäisesti tähän "rumbaan" lähdettäis mukaan! paras kommentti mummulta oli, että sitä ei sitten enää saa peruttua kun se lapsi on teille tullut.....ai ei vai...ihan kun ei sitä tiedettäis...eihän niitä ns. biologisia lapsiakaan saa;( peruttua!grrrrrr!!! Mutta mun sisarukset ovat kyllä taas olleet tosi kannustavia asiassa...kaipa mummukin sitte ajan kanssa =)
 
Kiva että täällä on enemmänkin prosessia aloittelevia. Meidän alkuinfo on vasta syyskuussa, kuopiossa. Mua kans kiinnostas tietää mitä siellä tapahtuu, onks se vaan joku puolen tunnin info samoista asioista mitä netistäkin löytää helposti vai kuin? Tarviiko sen jälkeen mitä muita papereita hankkia kun lääkärintodistus?

Mitenkähän neuvonnassa suhtaudutaan tällaseen koko ajan muuttuvaan työtilanteeseen, siis työttömyyteen, määrä/osa-aikaisiin töihin, työpaikan vaihtoon yms? Meille se on ihan arkipäivää ja raha-asiat on kuitenkin ihan kunnossa, mutta mietityttää vaan että paperilla tuo saattaa kuulostaa pahemmalta kuin mitä se on... Samaten aiomme muuttaa lähiaikoina, mutta jos se tapahtuu ennen kotikäyntiä niin ei kai siinä ole mitään ongelmaa?

Me ei olla adoptioaikeista kerrottu juuri kenellekään. Kukaan ei sitä varmaan odotakaan, koska meillä on vasta 1,5 vuotias biolapsi. Lapsettomuudesta me ei siis varsinaisesti kärsitä (vaikka tuota yhtäkin saatiin kauan odotella), mutta monista muista syistä emme aio biologisia enää yrittää. Päätös tuntui loppujen lopuksi aika helpolta, koska olimme jo ennen lapsen saamista miettineet adoptiota paljon.
 
Infosta saa perhelomakkeen täytettäväksi ja liitteeksi tarvitaan lääkärintodistus kun perhelomake palautetaan. Varmaan aika vaihtelevaa kuinka nopeasti neuvonnan pääsee aloittamaan. Ehkä keskimääräinen aika on parista kuukaudesta vuoteen. Ellinoora4 , laitoin yv:tä.
 
Me ei olla kerrottu vielä kenellekään sukulaiselle tästä adoptioasiasta. Pari ystävää tietää ja ovat olleet oikein kannustavia, mutta tiedän, että noita ellinooran4 saamia kommentteja tullaan mekin kohtaamaan. Ajateltiin kertoa vasta sitten isovanhemmille, kun ollaan saatu aika neuvontaan ja adoptioprosessi oikeasti alkaa. Uskoisin, että kuitenkin neuvonnassa kyselevät etenkin lähisuvun ajatuksista adoptiolapsesta. Vai miten on? Omilta lapsilta olen kysellyt vähän kuin ohimennen, mitä mieltä olisivat pikkusiskosta tai-veljestä. Isommat eivät ole olleet paljon mitään mieltä ja pienin (2v), joka tuskin asiaa sen enempää ymmärtää, oli innoissaan ja selitti, että on sitten kiva kun hänelle tulee se isosisko... Mitenkä neuvonnassa huomioidaan sisaruksien ajatuksia tulevasta adoptiosisaruksesta? Meillä tuskin isommat innostuvat paljonkaan vieraalle kertoilemaan mietteistään, aikas ujoja kun ovat.

 
Me kerrottiin adoptioaikeista lähipiiriinkin vasta, kun oli oltiin oltu jo parissa neuvonnassa. Silloin oli jo hiukan tietoa jaettavana ja pystyimme paremmin kertomaan adoptiosta ja sen kulusta. Me olemme saaneet kaikilta vain positiivista palautetta, mutta älkää antako negatiivisen reaktion lannistaa. Se on usein tietämättömyyttä ja mitä enemmän saatte itse tietoa adoptiosta, sitä helpompi teidän on "valistaa" ja sen myötä asenteetkin voivat muuttua lämpimämpään suuntaan.

[/b]Alva[/b], Lähisuvun reaktioilla on merkitystä. Koko lapsen tuleva elinympäristö ja siis myös lähimmät ihmiset käydään läpi ja neuvonnassa varmasti keskustellaan pidempään, jos esim. isovanhempien reaktio on kielteinen. Olettaisin, ettei se voi estää adoptiota, mutta on tärkeää, että te olette "sinut" asian kanssa.


Ellinoora4, meillä oli alkuinfo Hki:n Pelassa. Siellä käytiin läpi adoptiota ihan yleisellä tasolla (sekä kansainvälinen että kotimainen); adoption kulku, miksi adoptioita tehdään, mitkä maat jne. Lisäksi meille käytiin läpi sijaisperhetoimintaa. Eli hyvin "luentotyyppinen" tilaisuus, ei millään tavalla henkilökohtainen.

Osaisitko, Johanna 72, kertoa Tampereen tilanteesta?

Turun tilanne on ainakin Katastrofaalinen! Jonotukset neuvontaan ilmeisesti pitkälti yli vuoden, kun yksi ihminen hoitaa kaikki neuvonnat. Olen kuullut huhua, että tilanne olisi helpottumassa, mutta aikataulusta ei ole tietoa.

ps. lisääthän, Ellinoora4, tietosi listaukseen. Ja muutkin, päivittelettehän tietojanne, aina kun tarvetta

:)
 
Noista lähipiirin reaktioista vielä, että uskon ainakin meidän suvun kohdalla olevan niin, että epäilevät kommentit adoption suhteen liittyvät vain alkuhämmennykseen ja ylipäätään huoleen siitä miten jaksamme sitten neljän lapsen kanssa. Tiedän varmasti, että innostuvat kyllä sitten prosessin myötä odottamaan tulevaa nuorimmaista, ja että lapsi tulee olemaan isovanhemmille yhtä rakas kuin nämä isommatkin lapset sitten kun aikanaan perheeseemme saapuu. Eli tuollainen "harkitkaa vielä" tyylinen kommentointi tarkoittaisi meidän lähisuvussamme, että "eikö kolme lasta jo olisi riittävästi...".

Ellinora4, kirjoituksesi olisi voinut olla itseni kirjoittamaa, niin tutulta ajatuksesi kuulostivat! Samoja asioita mietiskelen.
 
Tervetuloa kaikki uudet!

Sisarusten kanssa jutellaan kotiselvityksen aikana adoptiosta, tai ainakin sosiaalityöntekijä yrittää jututtaa. Meidän 2- ja 4-v eivät paljoa puhuneet. Meidän kanssa isompi on puhunut koko ajan enemmän. Ja kotiselvitykseen tuli maininta, että olemme kertoneet lapsillemme adoptiosta ja tavanneet adoptioperheitä heidän kanssaan jne. Ja lautakunta pyytää nykyisin lisäselvityksen, jos sisarusten suhtautumisesta ei ole mitään mainintaa. Meillä onneksi molemmat lapset odottavat sisarusta innolla, joten jospa sanoisivat sitten enemmän jos/kun luvan uusiminen on edessä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Onnia:
A-ERIKA: N38/M31 Lapsettomuustausta. Adoptiovalmennus loppusilausta vaille valmis. Siirtyminen sijaisvanhemmiksi mielessä. Loppulausunto annetaan elokuussa.

ALVA: N35/M38, kolme biolasta, adoptioinfoon menossa elokuussa. Maavaihtoehto Kiina?

ELLINOORA4: N32/M34 kolme biolasta, adoptioinfo elokuussa, maavaihtoehto Kiina/Kolumbia?

ESSE: N28/M27, Lapsettomuustausta, 2. neuvonta 8/09, Kotimaan adoptio.

INKKARITYTTÖ: N32/M33, Lapsettomuustausta.Esihyväksyntä saatu Kolumbiasta helmikuussa 2009.Odotusta...( interpedia )
Tyttö saadaan huomenna,eli maanantaina 8.6.2009

JOHANNA72: N36/M40, Lapsettomuustausta, Lupa saatu 12.5.09, Helsingin kaupunki & Thaimaa

KANSKU: 30v/35v, kolme biolasta, ensimmäinen neuvonta 09/08. (kohdemaana Kiina?)

KIMPPA: N33/M33. 2 biolasta. Haaveillaan kolmannesta lapsesta ja harkitaan adoptiota. Kohdemaa Kiina, mutta avoimia myös muille mistä voi adptoida ilman lapsettomuustaustaa.

LEEA71: N38/M41, lapsettomuustausta, neuvonta aloitettu keväällä 2009. KV-adoptio, maa vielä hakusessa...

LENNILOKINPOIKA1: N29, 2 biolasta. Alkuneuvontaan pääsyä odottaa. Kohdemaa Filippiinit?

LEVOTONTULPPAANI: N33/M38, Lapsettomuustausta, 1v9kk adolapsi Suomi, uusi prosessi alkamassa 27.8.2008

LIINU-: N35/M35, yksi 3v. biolapsi, lapsettomuushoitoja, 2. neuvontakäynti PeLalla 05/09, kv-adoptio, Kenia! (Sisarusadoptiokin kiinnostaa.)

LUMITYTTI: N30/M33, lapsettomuutta, 2.neuvonta 04/09, kv-adoptio (sisarusadoptio mahdollinen, kohdemaa hakusessa)

MERIKEIJU: N25/M27. Lapsettomuustausta. 3. neuvonta 17.11. Kv-adoptio. Etiopia, Kolumbia, Thaimaa. Kohdemaa vielä hakusessa...

NELLYLIINA: N-40/M40+. Adoptio ensisijainen perheenperustamismuoto. Kv-adoptio.

ONNIA: N38/M40, Lapsettomuustausta, 5.neuvonta 5/09, Kv-adoptio (Filippiinit, Kiina, Venäjä? )

PAJUPUU: 26/29v Varsinais-Suomesta, 2 biolasta, raskaudet vaikeita, adoptioinfo viime syksynä, jonossa neuvontaan (jono noin 1v), haaveena sisarusadoptio, maavaihtoehto avoinna (Kolumbia?)

PIISAMI: 35-v. pariskunta, lapsettomuustausta, paperit lautakuntaan 03/09, Interpedia, maavaihtoehtoina Etiopia, Kolumbia?

PIITU PIPARI: kohta 31 v., 2 biolasta, taustalla ei lapsettomuutta ja odottaa pääsyä adoptioneuvontaan. Kohdemaa Kolumbia.

RESEDA: 40+ molemmat, ei lapsia, adoptio ensisijainen lapsien hankkimisvaihtoehto, lupa saatu, maa Etiopia, lapsitietokin saatu!

RINA82: 27v pariskunta, lapsettomuustausta, kotimaan adoptio USA:ssa

ROBOTTIRUTTUNEN: N28/M29, lapsettomuustausta, ensimmäinen neuvonta käyty ja seuraava neuvonta elokuussa, sijaisperhe ja kotimainen adoptio.

RÖÖNI: N32/M34, lapsettomuustausta, lupa saatu 16.4., kv-adoptio: Venäjä, PeLa

SAANAS: N30/M32 lapseton pari ja kaksi vuotta lapsettomuushoitoja takana, 3 vuotta lapsettomuutta... ja neuvonta Helsingin sossun kanssa alkaa kesällä. Syksyllä lisäksi
luvassa Yhteiset Lapsemme viikonloppukurssi (2 viikonloppua). Ajatuksissa Kolumbia ja Etelä-Afrikka.

SEELIA77: 31v/31v ja kaksi biolasta. Adoptiolupa saatu. Kohdemaa Etiopia, mutta papereita ei saada 2009 vuoden aikana vielä lähettää Etiopiaan.

SISUPUSSI72: 36v/37v, lapsettomuustausta, neljä neuvontakertaa takana. Maavaihtoehdot thaimaa, filippiinit?

SMURFEN: N30/M31, lapsettomuustausta, odotetaan adoptiolupaa, paperit lautakuntaan huhtikuun loppupuolella, kohdemaa E-Afrikka, Kenia

STYRANKI: N30/M33, 1,5- ja 4-vuotiaat biolapset, 1. neuvonta oli 5/08, kv-adoptio, maasta ei vielä hajua.

SUSAN75: N33/M40, 1 bio, lupa takataskussa, jonottaa Thaimaahan

TRALLALLAA: yksi biolapsi, alkuinfoon menossa.

TIIKERILILJA: N31/M32, lapsettomuustausta, alkuinfo 13.3.,
kotimaan adoptio/kv-adoptio?

VILLASUKKA-81: N28/M29, kotimaan adoptio

ÄKSYPÖKSY: N31/M27, 2- ja 4-vuotiaat biolapset, kolmas lapsi toiveissa adoptoida, kv-adoptio, ei hajuakaan maasta
 
mukava kuulla että muillakin on samanlaisia ajatuksia. noh, eiköhän se siitä. pitkä aikahan tässä on asiaa suvulla sulatella ja me on ajateltu että tämä pitkä odotusaika sitten aikanaan lapsen tuloon (mikäli kaikki menee ok) on hyvä asia- nuorin olisi jo koulussa ja adoptoitu lapsi varmasti tarvitsee enemmän syliä ja huomiota kuin tasaisista oloista lähtöisin oleva.

hassua että lääkärintodistukset kysytään jo alussa. onhan se tietysti hyvä että jos joku este siellä puolella olisi niin se löytyy heti, mutta jäin miettimään että tarvitseeko mun nyt mennä usealle eri lääkärille kun on eri erikoisalojen sairauksia. vai riittäisiköhän ihan yksi yleilääkärin lausunto?

jännä kuulla noista sisaruskommenteista.. lasten kanssa on puhuttu asiasta, mutta kommentit ovat olleet innostuneen; mä haluun heti lähteä hakemaan pikkusiskon/veljen. mieli saattaa vaihdella vuosien mittaan...
 
Muistaakseni alussa riittää yleislääkärin todistus, mutta PELA:n lääkäri arvioi tarvitseeko vielä lisätietoa ennen neuvonnan aloittamista. Kun hakee lupaa, lautakunnalle täytyy olla erikoislääkärin lausunto (kai jokaisesta sairaudesta erikseen). Jos on erikoislääkärin lausunto, hakemus käsitellään lautakunnan suurella kokoonpanolla. Sairaudet voivat olla este aika moneen maahan, riippuen tietysti sairauksista (heinäallergia ei haittaa, diabetes/reuma riippuen maasta ja taudin oireilusta).
 

Yhteistyössä