Aarteet tähdenlentojen jälkeen kohti kevättä

Tässä pinossa keskustelevat äidit, joiden lapset ovat syntyneet keskenmenojen jälkeen.

Mukana juttelemassa ovat:

Repa ja Aksel, synt.1.2.2011 3020g/48cm
Kätsy ja poika, synt. 17.2.2011 2900g/49cm
Tillukas ja Helmi, synt. 28.2.2011 3520g/50cm sekä Henna 2/08
katjahei ja tyttö, synt. 20.3.201, 2995g/47cm
 
Viimeksi muokattu:
Kiitos tillukas pinosta,miä nyt korkkaan vaikkei taida vielä juttelijoita hirveesti olla.... mut että pysytään tässä ekalla sivulla että kaikki honaa oikean pinon:)

Meillä asustaa oikea piereskilijä/röyhtäilijä...mielenkiinnolla odotan mihin suuntaan noi ilmavaivat kehittyy. Toivottavasti ei pahene,näiden kans voi vielä elää:)

Maito maistuu,imetän siis ja usein... maanantaina olis neuvolaa kun tulee 2 viikkoa täyteen ti. Painohan sen sit kertoo miten kasvu sujuu.

Hankalinta on melkein ton isoveljen kanssa... tekee pahojaan ja haluis just sillon syliin tms.kun mulla on vauva sylissä ja kun ei oo niin ei taho tehä äidin kans mitään:( Mut tieshän sen että jotenkin reagoi ja ei tää nyt mitää vallan mahotonta ole vielä,eiköhän tuo pian totu. Ja tää kotona kökkiminenkin varmasti turhauttaa,kun normisti käydään niin paljon kerhoissa...

Mut sellasta arkea meillä tällä haavaa:)

Repa ja säynävä 12 päivää<3
 
Lisäsin Kätsyn porukkaan, enköhän itsekin kohta tule mukaan ;)

Oliko Repa esikoisen kanssa masupulmia? Meidän pimulle piti antaa Disflatylia ja tarkkailla omia syömisiään (ne juustot, pähkinät, suklaa, pavut, kaali yms paukuttava), niin oireet pysyi kuosissa. Cuplaton oli a. yksi tyhjän kanssa ja b. sika-hankala, kun olisi pitänyt joka syötön alla antaa. Hyvänen aika, sitä joutui yöllä syttämään valon ja laittamaan rillit päähänsä, että sai annettua ne tipat, kun Disflatylin annostelu onnistui päiväaikaan!

Hiukan minuakin jänskättää tuo esikoinen. Innoissaanhan se on vauvasta, odottaa kuin kuuta nousemaan ja kiukuttelee odotuksen turhautumistaan (oma moka, kun lupasin, että vauva syntyy synttärien jälkeen ja synttäreistä on jo yli viikko ;) ). Äitin neuvolakäynnit on isälle silkkaa tuskaa, kun hän on tytön kanssa aulassa leikkimässä. Tyttö kuulemma kysyy jokaisen vauvanparkaisun jälkeen aivan intoa täynnä: "Isä, joko tuo on meidän vauva? Minulla on kova ikävä meidän vauvaa!" Äitin ja isän pikku muru <3
 
Tillukas,Juu,esikoinen oli todella vaikea mahavaivanen...vaivoja kesti öisin 10kk ikään asti,allergiat ja kaikki maholliset kokeiltiin ja testattiin. Todellista apua tunsin saaneni vain vyöhyketerapiasta...tai lapsen saaneen;) Miä en jaksa enää uskoo noihin tippoihin ynnä muihin...myöskään ruokavaliorajotukset ei oikeen innosta,kun ei niistä ollu mitään apua esikoisen kanssa:|Mut tietty toi suklaa,pavut, kaali-linja mikä itelläkin tekee vaivaa,oon jättäny automaattisesti vähemmälle. Muistan vaan et esikoisen aikaan kun otin selvää noista ilmavaivoja aiheuttavista ruoka-aineista,niitä kerty sellanen lista että helpompi olla syömättä:D Kun jokaisella oli omat kokemuksensa mikä oli paha ja mikä ei... Huoh,se on niin loputon suo se helpotuksen etsiminen...ja ainoo mikä autto oli aika ilmeisesti. Hää sai diagnosin toiminnallinen vatsa sit loppujenlopuiks,mitä lie tarkotti. Niin ja meillä sillon tuntu jopa et se disflatyl pahensi sitä paukuttelua,tiedä sit....

Meillähän tuo poika oli kans innoissaan vauvasta ja otti aluks hyvin vastaan...vieläkin tykkää puhuu pikkuveikasta ja sitä katella ja silitellä,mut meille vanhemmille sit kiukkuaa ja yleisesti osottaa pahaa mieltä siitä ettei aika riitä samalla lailla hänelle. Nyt on sit uusimpana kuvioissa se,että kun syötän pientä poikaa,isompi haluais mun jotain tekevän enkä juuri pysty,niin koittaa läppästä tai vetää jalasta vauvaa:( Muuten ei oo osottanu väkivaltasuutta vauvaa kohtaan onneks.

Päivä on tänään ollu aikamoinen kun oltiin ekaa kertaa kolmistaan,mieheltä loppu isyysloma. Vauva olis tissillä aamupäivän tunnin välein eikä oikeestaan nuku muuta kuin sylissä ruokailun päätteeks... siinä on sit aikamoinen sompailu kun koittaa itteensä laittaa kuntoon ja esikoista ruokkia jne... kun tuo poika ei oo yhtään kiinnostunu ite riisumaan/pukemaan,saa aina potallekkin olla housuja riisumassa,vaikka periaatteessa taidot siihen riittäs.Päästiin kuitenkin vihdoin ulos käymään kun pakkasta oli vaan 11 pintaan ja se reissu suju ihan ongelmitta,kun ulos asti päästiin. Mietin vaan miten ikinä keritään ajoissa kerhoihin yms.sit kun niiden aika koittaa...

Vauva on siis suht iisi,yöaikaan on eritoten noita äihinöitä ja pierunvääntöjä ja esim.viimeyönä jäi unet tosi minimiin. Nukkuis sylissä,mut auta armias kun koittaa laskee vaakaan. Aikasemin toimi imetys makuullaan,mut nyt ähkii senkin jälkeen heti. Normisti on kuitenkin alkuyöstä vetäny vähän pidemmän pätkän ja sit parituntia jahka saa vaan ensin jatkaan unia,mut sit onkin sattumanvarasta torkahtelua loppu...ja tosiaan viimeyönä ei oikeestaan ollu pitkää pätkää lainkaan...
Päikkäriunetkin on hiukan muuttuneet levottomiks,nukkuu kuitenkin yleensä yhden pidemmän pätkän ja sit illalla ehkä pienen pätkän vielä,aamupäivästä tosiaan vaan torkuskelee.
Pientä refluksi vaivaa on,mut en osaa sanoo kuinka normaalin rajoissa..puklua ei niinkään tuu ylettömästi,mut kuuluu,näkyy kun se maito seilaa ylös kurkussa. Pariin otteeseen on meinannut tikahtua sellaiseen limaiseen pukluun? on tosissaan saanu takoo selästä et on lähteny henki kulkeen,mut sit erään episodin jälkeen yrjös sellasen kellertävän limalimpin ja sen jälkeen ei oo ollu onneks. Mut ei tuo kummemmin tunnu vaivaavan kuitenkaan,ei oo mitenkään yleis kärttynen.
Mut nyt velvollisuuksien pariin,tulihan tuossa romaani rustaattuakin:p

Repa ja säynävä (nimikin saadaan piakkoin kun kastejuhlaa juhlitaan 6.3) 3 viikkoa<3
 
Viimeksi muokattu:
Oletko koittanut liinaa tai kantoreppua? Siinä vauva saisi nukkua pystymmässä ja sulla olisi kädet vapaana esikoiselle. Liinassa varsinkin imetys onnistuu hyvin ilman käsiä. Onhan vauvan pääpuoli kunnolla kohotettuna, kun laitat hänet nukkumaan? Se auttoi meillä esikoisen unia yli vuosikkaaksi, kunnes refluksi tasaantui. Ja tyttö vaatii sen edelleen ajoittain muutoinkin kuin flunssan yhteydessä.
 
Jep,liina löytyy...mut en jotenkin osaa sen kanssa toimia kun on tossa eessä möntti koko ajan,tuntuu et tarvis laskee välil ales kun kumartuu ja vauva haluis asentoo vaihtaa kun käy masussa kiemurtamaan tms.ja liinasta on hankala ees taas panna...käytän silti,mut ei se paljoo pelasta. Reppua ei oo,enkä kyllä näillä näppäimin oo aikeissa ostaa kun tuntuu et näitä välineitä on vaik kuin ostettu jn vähän turhaan.... pääpuoli sängyssä on nostettu ja reilusti,mut ei siit oo mitään apua...muuta kun et jos sattuu puklaan,ei me kurkkuun.

oliko teidän tytöllä minkälaista refluksi oiretta?
 
Jonniin verran pulautteli, mutta eritoten nieleskeli ja yski. Vieläkin ajoittain oireilee, nykyään oireilee lähinnä nikotteluna, joka alkaa tunnin ruuan jälkeen ja kestää vähintään puoli tuntia. Mutta siis ulosanti oli normaalin rajoissa, mutta neuvolassakin kiinnittivät huomiota nieleskelyyn.

Toisin kuin yleensä ohjeistetaan refluksivauvoja, me suoritimme vaipanvaihdon aina ruuan jälkeen. Se keikuttaminen ja kähjääminen sai senkin ilman tulemaan ulos, joka ei röyhtäyttämällä tullut, samoin ylimääräisen maidon. Pepunpesussa vaan piti olla varovainen, ettei tehnyt painetta masuun, silloin tuli liikaa maitoa ulos. Tämä toiminta auttoi niin refluksiin kuin koliikkiinkin.

Jos kuitenkin päädyt reppuunkin, suosittelen Manducaa tai muuta vastaavaa helppokäyttöistä. Ensi kesänä meillä kulkee metsässä esikoinen edelleen Manducassa miehen selässä ja vauva liinassa äitin rinnalla. Ja meneehän ne molemmatkin yhdellä niin kauan kun ovat eri puolilla ;)
 
Hellurei :)

Täällä ollaan pikkuhiljaa elävien kirjoissa taas, tiistaina nimittäin kohtutulehdus ilmoitteli itsestään nostamalla tunnissa kuumeen 35,5 -> 39 asteeseen ja lyömällä päälle järjettömät vatsa- ja selkäkivut. Nyt siis neljäs päivä antibioottikuurilla ja olo on huomattavasti parempi :) Vauva raukka ei oikein tykännyt antibioottikuurista, se nimittäin maistuu myös maitoon asti :( Ja noi antibiootit on tositositosi pahanmakuisia. No, enää viikon verran jäljellä, onneksi ei sentään rintaa ihan totaalisesti hyljeksi makuvirheen takia :)

Eilen käytiin myös 1. neuvolakäynnillä, täti oli jotenkin perin juurin hätäinen, kun vauva on niin pieni (miten mä en osaa pitää tota yhtään erityisen pienenä?) Varasi meille uuden ajan jo tiistaiksi, ettei vaan paino pääse putoamaan huomaamatta... No ei näytä olevan siitä pelkoa, vauva on nimittäin nyt jo ylittänyt syntymäpainonsa :heart: Eilisessä punnituksessa painoa siis tasan kolme kiloa! Ja eipä tuolla syömistahdilla muuta voi odotaakaan, kahden tunnin välein syö yhden kokonaisen tissillisen maitoa ja toisestakin vähän, ennenkuin yleensä nukahtaa :) Ja maitoa tulee, onneksi. Silloin, kun kuume oli itselläni kovimmillaan joutui vauva ottamaan pariin kertaan korviketta, koska en omalta tärinältä ja huonolta ololta yksinkertaisesti voinut imettää, mutta muuten on menty täysimetyksellä. Kakkaa ja pissaa tulee runsaasti, joka syötöllä ja syöttöjen välilläkin :D Kestovaipat on meillä käytössä, tällä hetkellä harsot+villikset, ja hyvin pelittää. Yöllä ollaan vähän vaihtelevasti käytetty kertsiä ja kestoja, riippuen siitä kuinka hereillä on itse ja miten vauva jaksaa pöydällä köllötellä, keston laittamisessa menee kuitenkin hetki pidempään (etenkin kun on niin laiska, ettei saa aikaiseksi taiteltua harsoja valmiiksi :ashamed: ) Viime yönä kyllä kertsi falskasi niin totaalisesti, ettei kesto vielä tähän mennessä ole sellaista sotkua saanut aikaiseksi! Vaippa oli kyllä suht' kuiva, mutta koko vauva ja vauvan kokoinen alue sängystä märkä :D

Jajaja, mitäs muuta... Ainiin, me ollaan päädytty perhepetiratkaisuun, yhden yön kokeilin pitää vauvaa omassa sängyssä, mutta ei siitä mitään tule. Sehän pitää hakea sieltä jokaista imetystä varten, eli siis parin tunnin välein! Ja ennenkuin ehdin herätä + tajuta mitä pitää tehdä, niin vauva on jo ihan raivareissa siellä omassa sängyssään, jolloin rauhoitteluun ja imetyksen aloittamiseen menee huomattavasti pidempi aika :D Helpompaa siis nukkua samassa sängssä. Mies on ottanut sohvan omakseen, jotta saa nukuttua hiukan pidempiä pätkiä ja on sitten päivällä toimintakykyisempi, jolloin taas on mun vuoro sitten nukkua enemmän. Jostain syystä vauvalla on päivällä jo hereilläolojaksoja, vaikka on vasta viikon ikäinen. Tästäkin neuvolantäti oli vähän huolissaan. Mutta niin tuo vain killittelee yleensä aamusyöttöjen (siinä yhdeksän ja kahdentoista välin) hereillä. Kunhan joku on seurana tai saa olla kantoliinassa, niin on vallan tyytyväinen.

Tosta syöttämisestä mun pitikin kysäistä, josko olis jotain patenttiratkaisua siihen, kun mua ärsyttää hyppiä ympäriinsä sänkyä tissin vaihdon takia :D Siis kun imetän kyljellään, niin tissin vaihdon takia mun pitää nousta ylös ja könytä vauvan toiselle puolelle, jotta saan toisen tissin syöttöasemiin. Toinen vaihtoehto olis kieräyttää vauva itseni yli, mutta siinäkin tapauksessa joutuisin siirtymään, koska meidän sänky on sen verran kapea, ettei tuo asennon vaihto muuten onnistu... Onko jotain muuta tapaa? Koitin imettää samalla kyljellä myös ylemmän tissin, mutta siinä joutui menemään sellaiseen asentoon, jossa en voi nukahtaa, ja toisella kädellä pitää koko ajan tukea itseäni pysymään siinä, etten kaadu vauvan päälle. Että vinkkejä otetaan siis vastaan :)

Oliskos vielä muuta...? Eipä kai :)

Kätsy ja Möyris 1vko 1pvä
 
Tillukas,Samoja oireta myös täälä pojalla... vaihan kans yleensä vaipan vasta ruokailun jälkeen,ihan jo siks kun kumpikaan pojista ei oo malttanu ruokaa oottaa esim.unien jälkeen,vaan tissi on saatava heti. Esikoisen jäljiltä on kyl onneks aikas monta temppua takataskussa ilmavaivojen pumppaamiseen ja ne tuntuu kivasti toimivan:)

Kätsy,Harmillinen toi kohtutulehus: / Mut onneks on paranemaan päin jo:)
Meillä vauvan pinnis on meidän sängyssä kiinni ja aamuyöstä viimeistään nukkuu jo kainalossa.Esikoinen nukku vieressä kun ei suurin surminkaan omaan petiin.... imetin esikoista niin et siirsin vauvaa puolelta toiselle,mut nyt ei onnistu kun esikko tule vielä viereen öisin niin pitää pitää omilla puolillaan. imetän useesti samasta tissistä pari kertaa putkeen ja sit samalla kyljellä ylemmästä niin et oon tavallaan mahallaan,en siis nojaa vauvaan päin...mut on se vähän hankalampi asento,mut sen yhen imetyksen nyt kärsii niinkin:)

Meillä kans syödään tauotta hereillä ollessa,hyvä jos tunti ollaan syömättä. Mut toisaalta sit voi nukkuu 5 tuntia putkeen tankattuaan....

Repa ja säynävä vajaa 4 viikkoa.
 
Tillukkaalle onnea tytön syntymän johdosta..ajattelinki juuri sinua et mikähän on tilanne:)

Meillä hektinen arki jatkuu,masuvaivat on ihan kestettävissä..nyt menee relatipat joten katotaan mitä ne sanoo..tuskin mitään.
Ristiäiset oli sunnuntaina ja nimeksi tuli Aksel<3 Nukkui toimituksen ajan kiltisti kummin mieliks:D
On kyllä suloinen poika:heart:

Repa ja tissitakiainen Aksel 5 viikkoa.
 
Haluatko Repa, että laitan Akselin nimen tuonne alkuun, vai pyöriikö nimi vasta keskustelussa? Meillä on kaste 27. päivä, suurinta tuskaa aiheuttaa kummien päättäminen. Kutsumanimeksi tytölle tulee Helmi (kutsutaan nyt Helmiksi, mutta ei vaan olla sanottu, että se on pysyvä nimi), loppu on vielä harkinnassa, mutta se ei ole lainkaan niin vaikeaa kuin kummit...

Taitaa meilläkin masuvaivainen vauva olla tälläkin kertaa...
 
Onnea Tillukas vielä tälläkin puolella! :heart:

Meillä on aloitettu elämä sitten näemmä infektiokierteellä... Toivottavasti tämä ei lupaa huonoa tulevan kannalta, ei nimittäin yhtään ois kiva jos korvakierre alkaa jo nyt. Elikäs vauvalla oli syntymästään jo silmätulehdus, joka hoidettiin tipoilla. Sitten välissä oli mulla kohtutulehdus (joka nyt ei sinällään vauvaan liity), jonka takia söin ne antibiootit jotka laittoi vauvan masun sekaisin. Sitten jo vauva sairastuikin rs-virukseen, ja jouduttiin osastohoitoon kolmeksi päiväksi. Ja sinä aikana silmätulehdus vauvalla uusi. Rs-virus meni ohi, mutta jälkitaudiksi saatiin sitten korvatulehdus, ja siihen sitten vauvalle omat antibiootit ja maha entistä kipeämmäksi :( Kaikenlaista on tähän kolmeen viikkoon siis mahtunut.

Nyt on onneksi kaikilta antibiootit loppu ja masuvaivatkin helpottamaan päin. Kurjaa, kun ei voi oikein mitään sillä hetkellä tehdä pientä auttaakseen, kun oikein kipristää :( Asennoilla voi tietysti hiukan vaikuttaa ja muuten rauhoitella... Ja tietty maitohapot meillä on käytössä, ollut koko ajan.

Imetys meillä on tällä hetkellä aikamoista menoa, maitoa nimittäin tulee suihkuamalla. Etenkin aamuisin, yön hiukan kevyemmän syönnin johdosta tissit suihkuttelee maitoa joka suuntaan. Siinä sitten yritän saada venkoilevaa pikkumiestä nappaamaan kiinni, kun ollaan molemmat ihan maidossa :D En viitsis ihan kamalasti pumppaillakaan, kun se vaan kiihdyttää maidontuotantoa, joten olen pahimpia valutellut harsoon. Tuo on vaan niin hätäinen, tuo meidän pieni, ettei aina jaksaisi odottaa sitä pahimman paineen laantumista ja sitten hällä menee hermo siihen odotteluun :) Selvitty ollaan vielä toistaiseksi, vaikka joskus hyvän imuotteen saamiseksi meeneekin se kymmenisen minuuttia. Välillä pitää rauhoitella tutillakin, vaikka muuten koitetaan sitä välttää. Pääasia kuitenkin, että maitoa tulee. Voisi olla toisinkin. Täytyy vaan aina muistaa hyvä röyhtäyttäminen, koska ilmaa tuo haukkoo aika lailla syötön alussa. Ja kyllä sieltä ihan ison miehen röyhtäyksiä tuleekin :D

Ja nyt taas velvollisuus kutsuu, kun vällyjen välistä kuuluu pientä vienoa maiskutusta :heart: (ja perään ihan järkyttävä pieru ja kakkapörinät :D Miten paljon voi vauva kakata päivässä!?)

Kätsy ja Möyris 2vko6pv
 
Tillukas,Paa nimi vaan jos muutkin panee:)

Kätsy,Mul on kans suihkutissit mut jonkin verran on auttanu samasta rinnasta syöttäminen useamman kerran peräkkäin,myös pahimmat suihkut oon pumpannu,ei oo lisänny olennaisesti maidontuloo...tsemppiä!!

Meil on poika ollu vähän vaivattomampi nyt 2 päivää...liekö ohimenevä herkku vai alkasko jo helpottaan,relojakin on nyt viikko syöty....

Repa ja Aksel 5viikkoa ja risat
 
Repa, laitoin Akselin nimen ja omamme myös. Meille nimi on selvä ollut joululta saakka ja sitä jo käytämme, mutta emme erikseen sano, että se on myös lopullinen. Loppu nimi on vielä päättämättä, onhan tässä pari viikkoa vielä aikaa! Eka kummi kutsuttiin eilen, mies kutsuu toiset tänään.

Mies tuli eilen apteekin kautta kotiin ja toi Helmille Disflatylin. Sattumaa vaiko ei, mutta eilen oli rauhallisempi ilta. Itseasiassa tytön kaikista illoista rauhallisin.
 
Tillukas,toivottavasti disflatyl teillä toimii:) Meillä esikoisella ei ollu apuu,pierua tuli kahta kauheemmin mun ilmeisesti suoli oli niin solmussa muutenkin et pelkkä ilman poistuminen ei tuonut apua: /
 
Heippa! Terkkuja odottajien puolelta :) Onkos tämä se oikea pino keskenmenon jälkeen syntyneille?

Laitoin uuden pinon nimittäin pystyyn:
http://kaksplus.fi/keskustelu/lapsen-saaminen/odotusaika/1938642-keskenmenon-jalkeen-plussanneet-kevat-2011-paivittakaa-tietonne/#post23352060

Jos tämä pino vaihtaa paikkaa tai tulee uusia pinoja, niin voisitteko aina käydä vinkkaamassa odottajien puolella sitten niin saan linkit oikein? Kiitos! :)

Ja onnittelut vielä kerran kaikille vauvautuneille! :heart:

tömpsis ja super 14+4
 
Heipähei!

Mitäs teidän vauva-arkeen kuuluu? Tuntuu, ettei nykyään kerkeä edes tietokoneeseen päin vilkaistakaan, niin tulee sitten vähän harvemmin kirjoitettua pidempiä viestejä :) Maratonimetin vauvan molemmista rinnoista niin kauan, kun vain vähänkin imuhalua löytyi (ja pidempääkin), pakkasin pienen vaunuihin ja lähetin miehen kanssa kävelylle. Pääsin itse rauhassa kuumaan suihkuun ja syömään :) Vauvanhoito ei ole sillä tavalla rankkaa kun odotin, mutta kokonaisvaltaista kyllä. Omat tarpeet jäävät toissijaisiksi, mutta toisaalta ei se tunnu mitenkään huonolta asialta, vaan tulee ihan luonnostaan. Syömisestä ja juomisesta pitää kuitenkin yrittää aktiivisesti huolehtia, että saa pikkumieskin ravintoa riittävästi :)

Meillä menee tällä hetkellä ihan kivasti, vaikka tosiaan rytmi on vaihteleva. Viime yö oli ihana, kaksi kolmen tunnin pätkää ja loputkin 1,5-2 -tuntisia! Yhteensä sain itsekin nukuttua yhdeksän tuntia kaikenkaikkiaan! Vaikka vauvan rytmi onkin vaihteleva, niin nukkumaanmeno- ja heräämisajat ovat kuitenkin suht' säännöllisiä: iltakahdeksan maissa hän yleensä nukahtaa ensimmäiselle pidemmälle unelle josta sitten jatkuu yöunet, ja aamulla kahdeksan maissa hän ei enää syötön jälkeen nukahdakaan. Eli periaatteessa 12-tuntiset yöunet 3-10 herätyksellä :D

Imetyksen suhteen olen kokenut aikamoisia ahaa-elämyksiä tässä kuluneen viikon aikana, kun olen koettanut saada jotain tolkkua tähän meidän menoon. Tällä hetkellä tilanne on se, että imetyksen alku on hurjaa tappelua, vauva ei jotenkin hoksaa rinnalle asettumisen ideaa. Jännittää itseään niin, että pää ei tule lähellekään rintaa. Ei kuitenkaan mitenkään kärttyisenä, vaan taitaa olla niin tohkeissaan maidon tuoksusta ettei malta rentoutua ja tulla luonnolliseen imetysasentoon :) Hän myös nokkii päällään ja kääntelee päätä ja öhisee, ennenkuin rauhoittuu rinnalle. Harmittaa, kun tähän voi yölläkin tosiaan mennä se kymmenen minuuttia, jonka aikana kerkeää tulla paritkin itkut vauvalta, kun menee hermo kun ei innostukseltaan saa napattua rinnasta. Ja siinä vauvan ähertäessä on heruminen käynnistynyt ja maitoa lorottaa (ei tällä erää suihkua!) pitkin vauvan naamaa ja vaatteita, ja sekös sitten ärsyttää lisää... Jossain vaiheessa luovutan oman ergonomian ja virallisten imetysohjeistusten mukaisen asennon etsimisen ja tökkään ensimmäisen mahdollisuuden tullen edes jonkin osan rinnasta vauvan suuhun :D Ei siis toivoakaan, että "nänni nenän korkeudelle, vauva avaa suun kuin linnunpoika" toteutuisi meillä. Imuote on aika kapea vauvalla, suu ei siis ole läheskään niin avoin kuin voisi olla, mutta kun itseäni ei satu, maitoa heruu ja rinta tyhjenee tasaisesti joka tapauksessa, niin en viitsi sen suurempaa haloota tuosta nostaa. Ehkäpä se suun kasvaessa ja/tai vauvan rauhoittuessa muuttuu paremmaksi sekin :) Ja kyllä vauva sen otteen osaa ottaa, ehkä ensimmäisen parinkymmenen minuutin jälkeen vauva on jo sen verran rauhallinen, että otteen irrotessa ottaa uuden otteen huomattavasti paremmin. Olen palannut taas imettämään molemmista rinnoista joka imetyskerta, koska yhdestä rinnasta ei vain tule riittävästi maitoa vauvan tarpeisiin kerralla. Tai tietty tulisihan sitä, jos vauva viitsisi jatkaa imemistä ja odottaa seuraavaa herumista, mutta eihän tuo meidän herra hätähousu tietenkään jaksa :) Siispä imetän molemmat, ja näin saatiin meidän öihinkin takaisin nuo muutaman pidemmät syöttövälit, ja vauva vaikuttaa kaikinpuolin tyytyväisemmältä. Tuon voimakkaan herumisen takia alunperin koetin syöttää yhden rinnan kerralla ja useamman kerran samasta rinnasta, mutta se ei toiminut meillä.

Ja mitäs muuta... Hmm... Jälkivuoto on loppunut, ja nyt "eka kerta" olisi lähestymässä. Vähän jännittää, mutta haluja kyllä on jo kovasti. Vielä ei ole tullut vastaan hetkeä, jolloin oltaisiin molemmat oltu vireessä ja vauva nukkumassa :D Ehkä se tässä lähiaikoina, kenties viikonloppuna :)

Niin, ja asiasta kukkaruukkuun, piti kysyä, että onko teillä koskaan ollut vauvan kakka öljyistä? Itse en ole aiemmin tähän törmännyt, täytyy huomenna neuvolastakin kysäistä. Eli siis meidän vauvan pylly on ihan öljyinen kakkaamisen jälkeen. Ihan kuin olis vauvaöljyllä vedellyt. Kakka on ihan normaalia maitokakkaa ryyneineen, eikä kyseessä ole rasvakakkakaan, koska ei siinä sellaista rasvaa ole... Mieskin tämän huomasi, joten ei ole vain hysteerisen esikoisäidin ylihuolehtimista ;) En nyt kuitenkaan ole huolissani sen kummemmin, vauva vaikuttaa kaikinpuolin tyytyväiseltä eikä mitenkään erityisen masuvaivaiselta, vaikka tietty jonkun verran kipristeleekin edelleen. Katsotaan, mitä neuvolassa sanotaan.

Kätsy ja Pikku-J, 3vkoa6pv (hui, huomenna jo kuukausi!)
 
Ai, minä olen luullut, että kakan kuuluu olla "öljyistä"? Tosin sellaista öljyistä, että siitä tietää saaneensa kakan pestyä pois, että peppu lakkaa olemasta liukas. Tämä mamma siis suorittaa yöpesut valoitta käsikopelolla ja päivän pääkakka-annos tulee aamuyöstä viiden maissa. Ja esikoinen kuului kakkaamistensa suhteen näihin kerran kahdessa viikossa -tapauksiin, että ei niistä kokemuksista ole paljoa apua.

Helmi myös ajoittain jää nokkimaan ja nuolemaan tissiä, kun on niin malttamaton. Parhaaksi keinoksi näinä imetyskertoina olen todennut tunkea tissin suuhun ja syvälle siinä vaiheessa, kun turhautumisitku alkaa. Helmillä on myös hiukan pieni ote, mutta vedän hellästi alaleukaa ja -huulta alaspäin, kun tyttö on ottanut otteen. Kotiutuessa oli pari päivää rintakumi käytössä, että sain rinnanpäät toipumaan ja se auttoi hiukan tyttöä oppimaan avaamaan suunsa. Minulla on siis matalat nännit.

Jälkivuoto on minulla turhauttavan vahvaa edelleen. Alkaa olla jo tatti otsassa mokoman suhteen. Tosiaan kun muuten on ihan kunnossa (mahalöllyräähän ei lasketa), on todella turhauttavaa odottaa tuota pyrstön valumista kuivaksi. Uusintakierroksella sänkytouhuihin palaaminen ei jännitä yhtään, esikoisen jälkeen muistan kyllä tuon tunteen, jota Kätsy kuvaili. Nyt vaan odotetaan, että tulehdusriski olisi poissa.

Neuvolasta kävivät eilen palauttamassa mieleeni yhden pikku jutunn, jonka olin unohtanut: tiheän imun vaihe. Ei mulla olekaan maito vähissä, vaan pimu tilaa lisää XD Tyttö oli kasvanut ohi lähtöpainon, 16 vrk=+60 grammaa.
 
Öljyistä se kakka munkin mielestä on ihan luonnostaan:)
Meil tulee pikkulöröjä pitkin päivää,yhet isommat... öisin en vaiha vaippaa ellei tuu isompia kakkoja. Piereksii kokoajan,sais olla aina tarkistamassa. Tällä kestää pylly hyvin yön yli samalla vaipalla,niin kesti esikoisellakin.

Nyt sain ton liinan jotenkin toimimaan ja on siitä iso apu kyllä. Slti toivois että nukkkus toisetkin vähän pidemmät unet,tuntuu ettei nuku sylissäkään kunnolla..tai liinassa,torkkuu vaan ja sit on pikkasen väsy kokoajan.

Meil on öisin tota ilmavaivaa sen verran et saa kyl valvoksiakin vaikka useimmiten nukkuu ihan hyvän pitusia pätkiä sinne 5 asti. mutta kun joutuu usein tainnuttaan tovin uneen imetyksen jälkeen ennenkuin taas jatketaan...vaikkei nyt voi sanoo että sitä piristyis siinä mut kuitenkin se katkoo unta. On tässä ollu niitä hyviäkin öitä että on päästy syönnin jälkeen jatkaan unta lähes heti,mut nyt taas takana pari huonompaa...ja kun esikoisella on ollu myös pari heikompaa yötä niin melkosen väsy alkaa oleen. Noh,pääasia ettei oo mitään koliikkihuutoja....

Aksu on kyllä keränny painoo taas varmaan ihan reippaasti,neuvolaan on vielä puolitoistaviikkoa,mut sen näkee...ja kyllähän tuo tissillä tauotta viihtyy. Puklailu on vähentynyt,mut tietty kun välillä syö ja syö,niin tuleehan se ylimääränen ylös:D

Rytmi on meillä tällä hetkellä seuraavanlainen,aamusta noustaan koko poppoo 6.30-7.30 välillä, 9.30-10 ollaan yleensä valmiita ulkoilemaan ja siinä sit nukkuu vaihtelevasti 2,5-4h päikkyjä,yleensä jonkun 3h. Sit on jonkin aikaa seurustelua ja sit alkaa se tissillä nuokkuminen. Jonain iltoina käydään vielä illasta vaunuilemassa ja nukkuu sillonkin maksimissaan 45min. Käytäs varmaan joka ilta ellei noi kelit oo välillä mitä sattuu...tuola sohjossa on vaikee työntää esikoisen seisomalaudan kanssa. Illalla nukahtaa samalla kun isompaa poikaa laitan yöpuulle,eli noin kaheksan maissa. Sit nukkuu pari pitempää pätkää (2,5h-5h) ja loput on sit vaihtelevasti pienestä torkkumisesta kahteen tuntiin.

Tulis jo kevät ja kesä..ei jaksais tota pukemisrumpaa: /

Repa ja Aksel kohta 7 viikkoa
 
Moi :)

Neuvolakuulumiset: eli käytiin neuvolassa kun pieni oli tasan 1kk. Pitutta oli tullut kivasti, nyt 53,5cm (ja sehän on tietty tosi tarkka mitta, vauvoja kun on niin helppo mitata;) ) ja painoa 4350. Minne mun pieni, alle kolmikiloinen poika katosi ja kuka toi tuollaisen lähes neljä ja puolikiloisen jössikän tilalle? Vaatteistakin sopivia on jo pienimmät 62-senttiset, vastaavasti taas pienimmät 50-senttiset ovat auttamattomasti jo liian pieniä, vaikka aluksi nekin oli löysiä...

Heh, juu, niinhän tuo neuvolantätikin sanoi, että normaalia kakkaa. Kertoo vaan, että maidossa on riittävästi rasvoja :D Rupesin siinä sitten miettimään, ja totesin että kaikki vauvat joiden kakan kanssa olen ollut tekemisissä, ovat olleet joko ihan vastasyntyneitä joilla kakka on vielä pihkaa, tai sitten sairaita vauvoja joita pääasiassa on ruokittu korvikkeella, jolloin kakkakin on erilaista. Joten enhän mä kovin usein ole terveen vauvan maitokakkaa nähnytkään :D No mutta, selvisipähän tämäkin :)

Eka kerta antaa edelleen odotuttaa itseään, meillä kun nukahtaa koko perhe iltakahdeksalta ja sitä ennen yhteiset hetket on harvassa, kun mies on töistä kotona vasta kuuden aikaan. Josko sitä ensi viikonloppuna... :D Jälkitarkastus on varattu mulle kahden viikon päähän, ei kyllä yhtään huvittais mennä ronkittavaksi. Ja se jälkivuoto on tosiaan täällä onneksi jo loppunut, alkoi olla tuo härväke aika ärtynyt kertakäyttösiteiden käytöstä. Tavallisesti käytän itsellänikin kestoja, mutta jotenkin tuon kohtutulehduksen takia olen ollut aika ylivarovainen alahygienian kanssa. Vieläkin teen useammat alapesut päivässä, vaikka ehkä enää ei tarvisikaan kun on tosiaan se jälkivuotokin jo ohi :D

Maidontuotannon tasoittumista odottelen vieläkin, neuvolasta lupasivat että 2-4 viikossa tasoittuu. Katin kontit, siitä tissistä mitä vauva syö, tulee maitoa suihkuamalla ja "lepotissistä" lorottamalla. Onneksi on maidonkerääjät, saan sitten nekin pakkaseen. Tänään oli klo 12 mennessä pelkkiin maidonkerääjiin tullut syöttöjen aikana 1,5 dl yhteensä, osa suihkunnut pitkin vaatteita ja harsoja ja on tuo pikku-ukkokin saanut osuutensa. Että maitoa riittää... Harmi, kun multa ei tuo luovuttaminen onnistu :/ Ja ei se ihan koko päivää tuollaista suihkua ole, aamuyöstä ja aamusta on pahimmillaan ja päivällä iltaa kohti rauhoittuu.

Ja nyt velvollisuus kutsuu... Ajattelin että nyt se varmaan nukkuu niin, että kerkeän rauhassa kirjoittaa, mutta e-hei ;)

Kätsy ja Pikku-J
 
Puh-huh. Työläin osuus ristiäisissä on ohitse, kun nimi on keksitty. Säde Soilikki saa siskokseen Tuuli Talvikin. Plus siis nuo kutsumanimet. Enää pitää tehdä kuivakakut, toskakakku ja hankkia minulle vaatteet, kun en tahdo samoissa olla kun esikoisen ristiäisissä (joo, olen turhamainen). Äitee leipoo loput. En ihan vielä kyllä leipomisfiiliksissä olekaan, että hyvä näin. Kunto antaisi myöten, mutta imetys väsyttää vielä ja kevyttä b-bluesia on tälläkin kertaa ilmassa. Muutama viikko enää, niin sitten alkaa olla olo ihan normaali myös päässä.

Jälkitarkastusaikaa minulla ei vielä olekaan, terkkarikäyntikin on varattu vasta 10 viikkoa synnytyksestä. Tiukassa harkinnassa on, laitetaanko kierukkaa vai jatketaanko perheenkasvatuslinjalla vielä. Siis lähinnä kyse on siitä, kumpi miehellä voittaa; järki vai tunteet. Minulla on jälkimmäinen jo voittanut ja julmeton vauvakuume päällä XD Taloonhan ei oikein hyvin sovi kuin yksi lapsi (2 mh+oh+th), mutta kevyellä rempalla (=siirretään pannuhuone ja puhkaistaan seinä) saadaan takkahuoneen yhteyteen tehtyä meille makuualkovi. Eli kaksi lasta vielä saisi oman huoneen. Mutta itse olen sitä mieltä, ettei se oma huone ole mikään must, samassa huoneessa mekin siskon kanssa pärjättiin hyvin.
 
Tillukas,Hieno nimi tulossa:) Meil on kans poitsut samassa huoneessa tulevaisuudessa... Meillä on 2 isoa makuuhuonetta,toisen sais koonsa puolesta jaettua kahdeksi...tiiä sit vaan miten ikkunan ja vessan puolesta menis. Mietitty on myös laajennusta,et tulis meille makkari alakertaan...mut ekat 10vuotta saavat olla kyllä samassa huoneessa,katotaan sit kun tyttöystävät tulee kuvioon;)

Kätsy,Hienosti kasvaa poika:) Kyl se maidontulo voi hetken ottaa ennenkuin tasaantuu...mulla se asettu esikonkanssa oikeestaan kunnolla vasta kiinteiden tullessa kehiin.... mut jokatapauksessa siihen meni useampi viikko kyllä...mut varmasti homma "edistyy"kokoajan:)

Mulla oli jälkitarkastus ja ei kuulema merkkiäkään synnytyksestä,kiva juttu:D Kaikki muutenkin kunnossa:) On siinä puolensa kun ipana syntyy vauhilla:)

Aksun kanssa menee kivasti...teki viimeyönä enkan nukkumisen kanssa,peräti 6h putkeen ja sit vielä 2,5h. Tuli tarpeeseen.... ilmaa on vielä etenkin aamuyöstä,mutta sen kanssa pärjäillään. Kasvaa ihan silmissä,ensviikolla on lääkäri niin saa tietää tarkat lukemat:) Tissillä viihtyy edelleen hereilläollessaan lähes tunnin välein,päikkyjä nukkuu vaihdellen,mut aamupäivästä kuitenkin joko yhdet pitkät tai kahdet keskimittaset...riippuen ollaanko liikenteessä vai ei:)
Kerhoissa on nyt käyty ja ihan suht ongelmitta vaikka aikamoista säätöä se onkin kahen pienen kanssa...onneks toinen herra on jo kuitenkin kohta 3v,osaa yhtä ja toista omatoimisestikkin.

Repa ja Aksel 7 viikkoa
 
Heips! Mekin haluttais tänne mukaan, oltiin tuolla keskenmenojen saaneiden pinossakin. Tyttö syntyi 20.3, 47cm ja 2995g. Imukupilla avustettiin maailmaan, pään huonon tarjonnan vuoksi. Ponnistusvaihe kestikin 40min pään takia ja tytöllä rupes lopussa sydänäänet laskemaan. Keskiviikkona päästiin kotiin ja nyt opetellaan vauva elämää.
T:Katjahei ja rinsessa 7vrk
 

Yhteistyössä