Aamu- ja iltapalasta

Meilläkään ei nykyisin oikein enää puuro maistu. Tarjoan pari kertaa viikossa. Ylipäätään kun kasvutahti ei ole enää ihan niin hurja kuin aiemmin, ei ruokaakaan maistu entisellä tavalla. Poika, 1 v 7 kk, syö hyvin lounaan ja päivällisen, mutta aamu- ja iltapalan kanssa on vähän niin ja näin. En enää jaksa stressata asialla. Usein vain juo aamulla/illalla maitoa tai ns. juotavaa jukurttia. Tarjoilen mm. muroja, viiliä, jukurttia, leipää, munakokkelia, kiisseliä, rahkaa, keitettyä munaa, karjalanpiirakkaa, hedelmiä, marjoja, joskus harvoin nakkia (nitriititöntä), joskus syö iltapalaksi ihan tavallista ruokaa siis myöhäisen päivällisen. Jos itse saisi valita söisi aina vain makaroonia ja raejuustoa :)
 
moek
Meillä poika hylkäs aamupuuron jo vuoden iässä....enkä oo sitä enää edes kokeillut. Syö nimittäin hirmu ison annoksen puuroa sitten illalla. Aamulla syö nykyisin weetabiksia (tais tulla väärin :LOL: )maustamattoman jugun kanssa ja siihen hedelmäsosetta päälle...mössään ne sekaisin ja hyvää on pojan mielestä. Mukaan sitten näkkileipää (ihan ehdoton suosikki)ja maitoa.
 
Meillä syödään puuroa aamulla ja illalla. lapset 4,5v ja 2v. Useimmiten 4viljan puuroa ja vaihtelua tuomaan laitan päälle marjoja, mehuja, hedelmäsosetta yms. Joskus kun äitiä laiskottaa tai kiirus, syödään mysliä.
 
piipii
Meillä on vähän eri rytmi täälläpäin maailmaa, eli meillä menee kyllä aamulla iso satsi puuroa,hetken kuluttua maitoa ja joku leipäpala tai keksi tai keittokinkkua, sitten lounas, välipala, ja illalla iltaruoka joka voi olla samantyylinen kuin päivällinen, tai sitten puuroa ja joku hedelmä jälkiruoaksi, jos vielä nälättää. Tähän asti on puurot suht koht hyvin maittanut.
 
Aamu- ja iltapalaksi syödään joka päivä puuroa hyvällä ruokahalulla, viljoja vaihdellen. Puuron kanssa nautitaan esimerkiksi marjoja, hedelmiä tai luumusilmäke. Tänään tyttö napsi antaumuksella kupillisen kohmeisia puolukoita ja mustikoita. :) Sitten menee lisäksi pala täysjyväleipää keittokinkulla/juustolla ja tuorekurkulla/paprikalla/tomaatilla. Juomaksi vesi/maito.
 
Aamulla menee viellä puuroa . Välillä vaihdellen puurolajeja .Kokeilkaas mannapuuroa jos joku ei sitä ole antanut tarpeeksi ;) Ja vispipuuroa lämpimänä ;) meillä tätä menee isoille tytöillekin. Illalla menee puuro myös ,mut monesti iltaruoka on myöhään niin tarjoan sitten joko 4-viljan velliä paksummassa tuhdissa tai leipää,jugurttia muron seka tai joskun laiskottaa ja lapsenne on tuttipullossa niin velliä siitä ..; )
 
Mya
Meidän poika ei syö illalla mitään :( Tänäänkin oli pöydässä neljää sorttia ruokaa, mutta ainut mikä meni oli yksi haukkaus banaania. Muuten vaan sotkee iltaisin ruuan kanssa ja keittiö on kuin ruokasodan jäljiltä.

Aamulla sitten herää hirmuiseen nälkään ennen kuutta ja vetelee hyvällä halulla puurot, leivät ja hedelmät. Mikähän on syynä tuohon illan syömättömyyteen, kun öisin oikein kuulee miten maha mouruaa ruokaa....?
 
anjuusa
\
Alkuperäinen kirjoittaja 26.04.2007 klo 21:49 Mya kirjoitti:
Meidän poika ei syö illalla mitään :( Tänäänkin oli pöydässä neljää sorttia ruokaa, mutta ainut mikä meni oli yksi haukkaus banaania. Muuten vaan sotkee iltaisin ruuan kanssa ja keittiö on kuin ruokasodan jäljiltä.

Aamulla sitten herää hirmuiseen nälkään ennen kuutta ja vetelee hyvällä halulla puurot, leivät ja hedelmät. Mikähän on syynä tuohon illan syömättömyyteen, kun öisin oikein kuulee miten maha mouruaa ruokaa....?
Kiehtovaa nämä erilaiset ruokarytmit! Meillä tyttö tankkaa illalla hulluna puuroa mutta aamupala on niukka: monesti vain yksi leipä ja maitoa. Näin on ollut vauvaiästä asti, eli ei ole "aamuruokainen". Vielä muutama kuukausi sitten aamulla meni kyllä vajaan desin verran puuroa, mutta nyt on tullut toppi. En jaksa ressata, kun typy ei vaikuta nälkäiseltä ja syö päivän mittaan leipää niin monesti, että varmasti saa tarpeeksi kuituja. Niukan aamupalan jälkeen vetää monesti lounasta kuin nälkäinen metsuri!
 
Täällä poika 2v5kk ja puuro ei ole mennyt aamuisin enää aikoihin kuten ei oikeen mikään muukaan.Illalla menee iiiiso annos puuroa ja muutenkin syö päivällä hyvin mutta aamuisin ei saa uppomaan oikeen mitään enkä ala tuputtamaan.
 
Tuimis
Tätä nykyä meillä on niin päin, että aamulla syö kyllä puuroa mehukeiton kanssa sellasen 1,5 desiä, mutta illalla ei syö, enkä ole sitä sitten tarjonnutkaan. Välillä oli kausi, että puuro ei uponnut aamullakaan. Sai sitten sen tilalla leipää, hedelmää, marjoja, muroja, jogurttia tai mitä nyt ikinä kaapissa sattui olemaan. Meidän tytöllä kanssa tuo iltapala on aika niukka, mutta en ole huomannut, että aamulla olis kovin nälkäinen. Meillä on kyllä nykyään iltaruoka vasta joskus 18 maissa, että se varmaan auttaa jaksamaan yön yli, kun yleensä päivällisellä menee ruokaa ihan kivasti.
 
Meillä menee aamulla iso annos kaurapuuroa marjasopan/marjojen kanssa. Illalla en ole tarjonnut enää aikoihin, kun se ei vain enää uponnut. Illalla leipää, viiliä, jugurttia, marjoja, vispipuuroa... eli kevyempi kuin aamupala, johtuen usein myöhäisestä päivällisestä.
 

Yhteistyössä