9kk ikäisen paino ja ruokailu

paljoko teidän 9kk ikäiset painaa? entä paljoko syö kiinteitä ja juo maitoa? Mietin tässä että onkohan meidän poitsu liika pullukka painaa reilu 11kg syö aamupuuron, lounaan, purkillisen välipalaa, puoli purkkia/purkillisen päivällistä ja illalla velli pullon. tuttelia juo noin neljä pulloa päivässä. poju on noin 72cm pitkä.
 
Meillä tulee vasta 8kk mittariin, mutta paino on aikalailla samaa luokkaa teidän vaavin kanssa. Pituus tosin vähän enemmän, 6kk neuvolassa oli noin 73,5cm, nyt ehkä 75-78cm. En usko että on pullukka, ainakaan meijän poju ei siltä näytä =) Ja eihän tässä iässä voi syömisiä vielä säännöstellä. Meillä on kyllä tosi huono ruokahalu muutenkin, vain hedelmät menee hyvin.

Ruokailut meillä menee niin että: aamulla puuro (alle desin) ja hedelmää, keskipäivällä lihakasvissose 1/2 - 1 purkki ja tarvittaessa hedelmää päälle, kahden aikaan hedelmäpurkki ja viiden aikaan kasvissose 1/2-1 purkki (ja hedelmää jos ei mene kasvis...), illalla desin puuro ja puolpurkkia hedelmää. Tissiä aina hiukan aterioiden päälle :) Maitomäärä uskoisin että jää meillä aika alhaiseksi, koska ei viihdy tissillä kuin 2-5min kerralla.
 
heippa,
kun mainitsette purkillinen ruokaa, onko se purkki pieni (noin 125g) vai isompi (onko 200g). millonka olette siirtyneet isompiin purkkeihin?

täällä melkein 8kk tyttö ja syö aika samanlailla kuin teilläkin (siis pieniä purkkeja).
aamulla puuroa 1dl
lounas 1prk liha kasvis
välipala 1prk hedelmää (voi jäädä joskus välistä ja korvata tissillä)
päivällinen kasivs ja
iltapuuro 1dl + hedelmänokare.
tissiä aina ruuan päälle 5-10min touhuista riippuen.
painoa reilu 10kg ja pituus noin 70cm (ei vielä oltu 8kk lääkärineuvolassa) ja kaikki ruoka maistuu todella hyvin, en edes juuri koskaan syötä niin että ei enää ruoka maistuisi, aina menee ruokaa kun tarjoaa !!!!? jota olen ihmetellyt...

Eli ei teillä mitenkään pullukka ole, ja lapsen ruokailua ei tosiaan voi säädellä mitenkään. ja yleensä lapset on tässä vaiheessa pullukampia ja kun pääsee kunnolla liikkeelle pieni pyöreys vähenee, vaikka ei tarviskaan =) meillä täällä taitaa olla pullukka kun pituuttakaan ei ole noin paljon kuin teillä :LOL:
 
Meillä kohta 9kk tyttö, painoa vähän reilu 9kg, paino noussut nyt huonommin parin kk ajan. Teki puurolakon pari viikkoa sitten. Ei mene lusikallista enenmpää, suuttuu jos yrittää huijata ja sitten ei mene mitään. Siispä jätettiin puuro tauolle, koitettaan kohta uudestaan.

-aamulla syö vellin n. 150 ml ja 50 ml vähän ennen unia maitoa
- sitten lounaaksi hedelmäsossetta pieni prk, maitoa ennen unia 60-80 ml
-sitten on nälkä, n. 2dl lihakasvissosetta + vähän jälkiruokaa+ vettä päälle
- sitten on jano, n. 100 ml maitoa, marjasosetta 1/2 prk
- illalla oli ennen puuroa, nyt marjajogurttia tms. 1/2 prk ja maitoa tarvittaessa
- ennen unia 150 velliä.

Emme ole aloittaneet tuota toista lämmintä ateriaa, koska aamupäivästä ei mene vielä sellainen, vaan ainoastaan kevyempi hedelmäsose. Sitten kun on ruoan aika, syö niin paljon kuin antaa. Illalla taas ei tahdo maistua kuin pienissä erissä, tulee ehkä hieman tuputettuakin, koska se paino on nyt noussut niukin naukin. Touhuaa kovasti ja oli tuossa välillä niinnkin, että heräsi yöunilta tunnin päästä syömään (maitoa). Ehkei ollut jaksanut syödä tarpeeksi illalla. Maitoa menee noin 6 dl päivässä, soseita siis joku 500g.

Saas nähdä mitä neuvola sanoo ensi viikolla, kun ei ole sitä toista ateriaakaan aloitettu, puhumattakaan puuroista tällä hetkellä. Mut jos ei mene niin ei mene



:eek: :headwall:
 

Yhteistyössä