?

Minulla ei myöskään ole ollut vesirokkoa, tutkittiin vasta-aineet kun odotin toista lastani. Esikoista odottaessa en osannut vesirokkoa pelätä kun en juurikaan ollut lasten kanssa tekemisissä. kakkosta odottaessa vesirokko riehui naapurustossamme ja pelkäsin todella että saan sen. Rokotutin silloin esikoisen, kakkonen rokotetaan kunhan täyttää vuoden (nyt ikää 4 kk) ja itseni rokotutan sit kun imetys on ohi. En todellakaan halua kokea samaa pelkoa jos vielä joskus saan kolmannen lapsen! ja muutenkin vesirokko voi olla tosi kamala jos sen sairastaa aikuisena, siskolleni kävi niin ja hän oli todella kipeä. Eikä se lapsellekaan välttämättä herkkua ole, naapurissa oli kesällä puolitoistavuotiaalla 41 kuumetta ja koko kroppa TÄYNNÄ näppylöitä.

Rokote on aika kallis, 60 euroa /annos, lapselle riittää yksi annos mut aikuinen tarvii kaksi. Ymmärtääkseni lääkärit suosittelee rokotusta jos aikuisella ei ole vesirokkoa ollut.

t:Mimmu
 
äi-titi
Suosittelen rokotuksen ottamista sitten kun se vain on mahdollista :heart:
Mieheni sairasti vesirokon yhtä aikaa vauvamme kanssa ja oli todella kipeä \|O Vauva pääsi paljon helpommalla. Monet aikuiset joutuu ihan sairaalaan potemaan vesirokkoa kun se on niin raju tauti. Mieheni ei kuitenkaan suostunut lähtemään vaikka oli aivan taju kankaalla kun oli niin kipeä.

Ja jos sinulla vielä raskaussuunnitelmia on, niin vauvankin takia kannattaa suojautua vesirokolta.
 
Sairastin vesirokon kun odotin kolmatta lastani, lääkäri sanoi ettei lapsi tule sairastamaan vesirokkoa, mutta parin vuoden kuluttua synnytyksestä lapseni sairasti oikein lievän vesirokon.
Ei vesirokon sairastamiseta raskausaikana ainakaan mulla ollut mitään muuta haittaa kuin kutina, synnytys käynnistyi 2 päivää ennen laskettua aikaa.
 

Yhteistyössä