9-11kk päivärytmi

Hei!

Lapsemme päivärytmi on mennyt todella pahasti sekaisin neljän viikon sairasteluputken jälkeen. Lapsi on nyt 9,5kk vanha, joka liikkuu aktiivisesti. Noin kuukausi sitten lapsi nukkui kahdet päiväunet; aamulla 1,5 tuntia ja iltapäivällä 2 tuntia eli yhteensä 3,5 tuntia. Nukkumaan meni kello 20 ja heräsi kello 7. Ruokailun olen pyrkinyt hoitamaan samaan aikaan ja muutenkin elämään säännöllistä elämää.

Nyt rytmit on täysin sekaisin, sillä edellisenä päivänä lapsi meni nukkumaan kello 20 ja sitä edellisenä 22:40. Päivällä nukkuisi milloin 3 tuntia, milloin viisi. Kahdessa erässä joka päivä. Olen miettinyt, että pitäisikö yrittää siirtyä yksiin päiväuniin vain mitä tekisi. Olisi mukava tietää muiden 9-11kk päivärytmi, niin voisi miettiä millainen rytmin tuolle meidän tytölle voisi yrittää löytää. Nykyinen tilanne ei ole hyväksi niin äidille kuin tyttärellekkään.
 
Meillä on 9,5kk ikäinen poika ja päivärytmi on asettunut viime aikoina suunnilleen näin.

Herää klo 9 aikaan (joskus aikaisemmin, joskus myöhemmin...) jonka jälkeen maito.
Aamupala n. klo 10, jolloin hedelmäsosetta. Puuron syönti alkoi tökkimään muutama viikko sitten joten tällä hetkellä syö siksi aamupalaksi sosetta.
Jos ilmat sallii niin käydään pienellä kävelyllä ja kiikkumassa leikkipuistossa n. klo 11 aikaan jotta saisi vähän raitista ilmaa. Ei nuku enää päikkäreitä ulkona koska nukkuu paremmin / pitempään sisällä omassa sängyssään.
Lounas ennen ekoja päikkäreitä eli siinä klo 11.30-12 aikaan. Ruuaksi lihasosetta.
Ekat päikkärit n. 3 tuntia heräämisen jälkeen eli siinä klo 12-13 aikaan. Nukkuu yleensä n. 1-1,5h jonka jälkeen toinen maito.
Välipala n. klo 14-15 aikaan, hedelmäsosetta.
Simahtaa toisille päikkäreille siinä klo 16-18 välillä ja nukkuu yleensä 30 min. Saattaa joinakin päivinä ottaa kolmannen maidon näiden päikkäreiden jälkeen.
Klo 17-18 aikaan syödään toinen lihasose.
Sitten touhuillaan n. klo 20 saakka jolloin iltapala, puuroa ja lisäksi hedelmäsosetta.
Nukkumaan mennään klo 21, joskus nukahtaa välittömästi mutta joskus touhuilee sängyssä puolisen tuntiakin ennen nukahtamista. Kolmas (tai joinakin päivinä neljäs) maito ennen nukkumaan menoa.
 
Pojan tuosta iästä on jo vuosi, mutta jotenkin muistan vielä.

Eli aamu alkoi aina klo 9.00 jolloin aamiainen ja maito. Sitten köllöteltiin sohvalla ja katsottiin muutama lasten ohjelma ja sitten aamu unet klo 11.00.
HErätys klo 12.00 ja pihalle tai kylään. Tuossa sitten syötiin välipala ja lämmin ruoka.
Kotiin tultiin klo 15.00 ja poika meni nukkumaan klo 15.30.
HErätys klo 17.30 ja ruokaa piti heti saada.
Sitten leikittiin pikkukakkosen jälkeen ja iltapala oli klo 20.00. Poika meni nukkumaan iltapesujen jälkeen klo 21.00.
 

Yhteistyössä