8 vkoa vanhan syönnin määrä

Pitäisikö mun olla huolissani, kun meillä menee maitoa 8 vkoa vanhalla pojalla n. 1 1/2 litraa vuorokaudessa? Kerrallaan se juo 150-200 ml. Välillä tuntuu ettei se 200 ml meinaa enää riittää....Pitääkö paikkansa, että liian suuri määrä rasittaa munuaisia, niinkuin luin täältä palstalta.
uskaltaisiko sitä aloittaa jo kiinteiden maistelua?
Poitsu on kyllä aika iso,kokoinen, viikko sitten neuvolassa mitattiin 60,5 cm ja 6550g.
 
Luulis että noitten määrien jälkeen vois ruveta antamaan pikku hiljaa esim. vellejä tai mössöjä =) Syökö se koko ajan noin paljon, vai nyt vaan joku kausi? Meil tyttö oli 8vko:a kun alotetiin maissivelliä antamaan.. Onhan sun pakko antaa sille nyt maitoa niin paljon kun se syö, jos toisella kerta on nälkä..
 
Kävin just tänään kolmen kuukauden neuvolassa. Meillä kilon isompi ukkeli, joka syö pelkkää korviketta. Määrät on 900-950ml/vrk. Noista määristä puhuttaessa neuvolalääkäri sanoi, että jos määrät alkaa jatkuvasti olla paljon yli litran niin on vaara anemisoitua. Meillä tosin tuntuu että noi määrät ei ole kuukaudessa kasvaneet yhtään. Voithan sinä seurata, että onko tämä vaan joku hetkellinen spurttaus. Velleistä en sano juuta enkä jaata, mutta kiinteitä en kyllä noin pienelle ainakaan itsekseni aloittaisi. :wave:
 
Meillä typy on 6 viikkoa ja korvikkeen määrä on samaa luokkaa. Kerralla vetää sen 2dl.

Esikoisesta sanottiin 3kk neuvolassa, että kiinteät kannattaa aloittaa, koska ei tee hyvää elimistölle juoda tota korviketta noin hirveitä määriä pitkään.

Eli mä odotan että typy täyttää sen 3kk ja sit siirrytään soseisiin. Jotenkin vierastan noita vellejä.
Mut en ihan vielä 8 viikkoiselle soseita alottais.
 
Mein mukelo söi samassa iässä 2tunnin välein 100ml (tosin pumpattua rintamaito vielä silloin )ympäri vuorokauden, eikä siitä neuvolasta ainakaan sanottu mitään pahaa sanaa. Mitäs se nyt sit vuorokaudessa yhteensä teki, hmmhmm, karkeasti sanottuna vähän vajaa 1,5l/vrk. Sai kyllä korvikettakin välissä. Kaikki sukulaistädit olivat kauhuissaan, "että ei varmasti syö nälkäänsä, kipuunsa syö". Kirjoitin sitten pari kertaa yötäpäivää ylös kellonajat ja paljonko söi ja näytin neuvolassa. Totesivat, että hyvältä näyttää. Painoapituutta tuohon aikaan (vähän vajaa 8viikkoisena oli) 5755g ja 60cm, eli aika iso jässikkä meilläkin. Jos mietityttää niin varmista neuvolassa. Me sitten alotettiin kiinteät jo kun poika oli 3kk vanha.
 

Yhteistyössä