6- ja 8-vuotiaiden syysloma, kun mulla ei ole vapaata :(

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Itselläni on siis koulua 8-15. Mitäs ihmettä teen, kun hoitoapua ei oo mutta en viitsis jättää lapsia kahdestaankaan pitkiksi päiviksi.. pärjäisivät varmaan, ei vain tunnu hyvältä ajatukselta. Pitäiskö nuo ottaa sinne mukaan vai kuinka? :D

Lasten isä asuu aika kaukana, n. 800km..
 
onko mitään kerhoja päväleiriä tms. miten teiltä pääsee kulkemaan....meilläpäin järjestetään sellasia kirkon ja kaupungin nuorisotoimen yhteistyöllä... et tunne ketään vanhempaa luotettavaa nuorta joka vois käydä kattoon kerran pvässä ja jolle vois soittaa jos on hätä ja sitte menis paikalle auttamaan ??muita vanhempia joilla sama ongelma niin hommaatte kimpassa jonkun peräänkatsojan niin ei tuu niin kalliiksi
 
"www"
Kyllä tuon ikäset pärjää jo keskenään. Tietty ihan hyvä jos sinä tai joku muu vois käydä vilkasemassa päivän aikana miten menee, ainakin sun mielen rauhoittamiseksi. Meillä 7-v- tyttö on ollut noin 6 tuntia yksin kerralla.
 
..
muakin hirvittää kun jää 6 ja 11 v kahdestaan todennäköisesti..ja kyllähän nuyo aamull apärjää enne kouluun lähtöä mutta 8 tuntia keskenään on hiton pitkä aika sisaruksille jotka innostuvat myös tappelemana ja riehumaan etc..aika pelottavaa
 
"madame"
[QUOTE="vieras";24746754]Itselläni on siis koulua 8-15. Mitäs ihmettä teen, kun hoitoapua ei oo mutta en viitsis jättää lapsia kahdestaankaan pitkiksi päiviksi.. pärjäisivät varmaan, ei vain tunnu hyvältä ajatukselta. Pitäiskö nuo ottaa sinne mukaan vai kuinka? :D

Lasten isä asuu aika kaukana, n. 800km..[/QUOTE]

no se 6vuotias voi olla siellä päiväkodissa,missä ilmeisesti atrkenakin on!!! ja normaali 8v pärjää yksinkin.
 
"vieras"
Opiskeletko mitä?

Olisko mahdollisuus koettaa pitää viikko paussia, ottaa lukemiset ja muut opettajalta ylös ja sitten kiriä muita. Viikko nyt niin pitkä aika ole.
En todellakaan jättäis noin pieniä koko päiväksi yksin! Oot vissiin yh.
 
"liinu"
[QUOTE="madame";24747195]no se 6vuotias voi olla siellä päiväkodissa,missä ilmeisesti atrkenakin on!!! ja normaali 8v pärjää yksinkin.[/QUOTE]

Kannattaisiko lukea ketju. Tämä 6-v on ekaluokkalainen.
 
"poikia3"
En jättäisi 6- ja 8-vuotiaita koko päiväksi yksin, yrittäisin palkata jostain apuja, tai etsiä sopivan leirin. Aika myöhään olet kyllä tämän jättänyt ap. Meillä syyslomaa on 2 päivää koulusta, lomalaisia on 3, 6-, 9- ja 14-vuotiaat. 2 nuorinta ei olisi missään tapauksessa meillä koko päivää yksin kotona, ei edes tuon 14 veen kanssa. Mutta me lomailemme koko perhe tuon 2 päivää plus viikonlopun.
 
"Viikuna"
Seurakunta, järjestöt (MLL, 4H, nuorisoseurat ym.) ja nuorisoasiankeskus ainakin täällä Oulussa järjestävät toimintaa syyslomaviikolla. Ota selville näiden tahojen päiväleirit, kurssit ynnä muut. Varmaan saat koululaisille jotain ohjattua/valvottua toimintaa syyslomaviikoksi!
 
Eiköhän ne kahdestaankin pärjää. Valvovat illalla pitkään, joten nukkuvat aamulla pitkään. Piirrettyjä, valmisruokaa, jne.

Joinain päivinä voisit yrittää sopia yökyläilyä kavereiden luona. Jollain kamulla on varmaan vanhemmat/vanhempi kotona.
 
juujoo
[QUOTE="www";24746818]Kyllä tuon ikäset pärjää jo keskenään. Tietty ihan hyvä jos sinä tai joku muu vois käydä vilkasemassa päivän aikana miten menee, ainakin sun mielen rauhoittamiseksi. Meillä 7-v- tyttö on ollut noin 6 tuntia yksin kerralla.[/QUOTE]

Mulla ei tulis mieleenkään jättää meidän ekaluokkalaista 6 tunniksi yksin kotiin, että aika mielenkiintoisia neuvoja jakelet.
 
Jos eivät ole ihan rasavillejä, niin eivätköhän pärjää kahdestaankin. Pienemmällä on kuitenkin isompi tukenaan. Minä jouduin viime kesänä jättämään 7,5-vuotiaan yksin päiviksi kotiin kun olin harjoittelussa 7-15. Soiteltiin päivällä useammankin kerran ja hyvin sujui.

Kannattaa silti vielä kysellä lasten koulukavereiden vanhemmilta olisiko joku syysloman kotona, jos voisit viedä lapsesi edes parina päivänä sinne.
 
"alkup"
Isän piti ottaa lapset tuolloin, mutta ei ehkä pystykään. Alunperin tästä ei siis pitänyt tulla ongelmaa.. Ehkä kuitenkin kysyn voisinko olla koulussa esim. puolikkaita päiviä, ei tunnu kivalta jättää noin pitkiksi ajoiksi yksin heitä, vaikka pärjäisivätkin.
 
"www"
Mulla ei tulis mieleenkään jättää meidän ekaluokkalaista 6 tunniksi yksin kotiin, että aika mielenkiintoisia neuvoja jakelet.
Kannattaa ottaa huomioon että lapset on erilaisia, meidän tyttö on kypsä ikäisekseen ja viihtyy yksin, tykkää tehdä välipalaa itelleen jne. eikä mee sormi suuhun helposti jos tulee jotain yllättävää. Välillä ois ollut mahdollista mennä mummun luo, mut tyttö halus olla yksin mieluummin.
 
"vieras"
Meillä on valmisteltu ekaluokkalaisen lomat vuodeksi eteenpäin: säästövapaita, ylitöitä, sisään tehtyjä päiviä, leirejä jne. Tosi vaikeeta näiden kanssa on.

Ovat aika pieniä olemaan kaksin koko koulupäivää, olis eri juttu jos vanhempi olis jo yli 10v. Mene puoleksi päivää opiskelemaan? Tai voisiko joku naapuri käydä kesken päivän vilkaisemasa tai olla saatavilla jos jotain tulee? Palkattu apu puoleksi päivää?
 

Yhteistyössä