5v pojan jalkakivut

  • Viestiketjun aloittaja Santra77
  • Ensimmäinen viesti
Santra77
Olisiko kenelläkään tietoa mikä ihme voi vaivata 5v muuten tervettä poikaani,jalkakivut ovat kestäneet nyt n.puolisen vuotta..reumakokeet otettiin ja kasvukipuja ne eivät ole..valittaa polvia ja lonkkaa ja juostessa "vetää toista jalkaa perässään"?
Lääkäri käski vain seurata tilannetta,mutta mitenkään paremmaksi ei ole muuttunut,päinvastoin.
 
Otettiinko reumakokeet verestä? Nääs jos otettiin niin ei kyllä niistä voida varmasti sulkea reumaa pois. En kylläkään tiedä miten lapsilla, mutta luulisin että sama homma. Siis äidilläni ja siskollani on kummallakin reuma eikä sitä näy verestä.

Voi kunpa nyt muistaisin kun katsoin kerran Sunnuntaivekkarin, jossa oli myös kysymys pojasta eikä hänelle löytynyt mitään selitystä jalkakivuille ja lopulta sit löyty joku joka liitty selkään. Mutta kun en muista tämän tarkemmin.

Ootko käyttänyt missä lääkärissä? Minusta tuollainen pitää saada selville mikä on. Tarpeeksi kun seuraa ja oottaa niin viimein voi olla jo myöhäistä tehdä mitään varsinkaan jos ei pysty ees kunnolla käveleen. Ja jos toisella jalalla ei voi astua niin eiks se toinen voi menää silloin väärään asentoon?
 
Santra77
Hyvä,nyt sain sulta vahvistusta,kun muistelin,että joskus olen kuullut ettei reuma aina näy verestä,verestä ne nimittäin meilläkin otettiin..Joo,kyllä ehdottomasti myös mun mielestä täytyy löytyä vika,koska ei pieni lapsi varo jalkaansa tai valita kipuja,jos vikaa ei ole?Me käytiin Kotkan keskussairaalan lastenpolilla,pitäisköhän pyytää lähetettä Heinolan reumasairaalaan..
 
Visiittori
Meillä pojalla todettiin samanlaisten oireiden jälkeen nivelpussin tulehdus, joka oli helppo hoitaa tulehduskipulääkkeillä pois, mutta jonka löytyminen kesti. Otettiin verikokeita, reumakokeita, röntgenkuvia, kunnes satuimme ihanalle lastenkirurgille, joka hetken röntgenkuvia katsottuaan antoi diagnoosin.

Poika valitti alussa polvea, mutta tulehdus oli lonkkanivelessä. Viikon Burana-kuurin jälkeen oireet ovat olleet poissa. Jalka oli jonkin aikaa jäykempi kuin toinen, mutta sekin parani ja vetreytyi ajan kuluessa normaalitouhuissa.
 
Ja sit tuli mieleen että siskolla (jolla siis nyt todettu reuma) oli niveltulehdus, jota muistaakseni oli kans hankala saada selville mikä oli. Toivottavasti näistä on ollut apua ja toivottavasti saat selville mikä poikaa vaivaa.
 

Yhteistyössä