5v:n s-vika

5-vuotias on alkanut puhumaan s:ää hassusti! Ikään kuin suhina jäisi suun sisälle. Vaikee selittää miten poika sen sanoo mutta selvästi puheessa kuulee että s ei tule kunnolla. Aikaisemmin on puhunut kirjaimen oikein mutta nyt yhtäkkiä alkanut hassusti sitä puhumaan.

Olen koittanut vaivihkaa "puhuttaa" hänellä s-alkuisia sanoja tai sellaisia lauseita missä s vaihtaa paikkaa, esim sipulin pistän essun taskuun yms.

Missä vaiheessa minun kannattaa alkaa oleen huolissaan? Neuvolasta ei ollut oikein apua tähän kun sanoi vain että onhan tässä vielä aikaa koulun alkuun! Onko täällä muita joiden lapselle on yhtäkkiä s alkanut menee väärin puheessa? Kokemuksia kaipailisin.....
 
Vastaan ihan pikaisesti ennen kuin painun herättämään lapset. Meidän isoimmalla pojalla oli kanssa tommonen vaihe syksyllä (täytti joulukuussa 6v). Se S tuli hänellä sössöttämällä, ihan kuin s-vikaisilla, juuri samalla tyylillä. Hän kuitenkin osasi ihan normaalin s-kirjaimen ja sanoi sen pyydettäessä. Aikani korjailin (en toki naputtanut jokaisesta sanasta) ja tilanne meni ohi. Tiedä sitten mitä se oli... :confused:
 

Yhteistyössä