5-vuotiaan eroahdistus

Haluaisin kuulla, onko muiden n. 5-vuotialilla lapsilla tullut sellaista vaihetta, jolloin ollaan äidissä kiinni entistä enemmän. Oma tyttöni on ennen ollut reipas ja luottavainen, viihtynyt yksinkin pihalaa isoveljen kanssa. Nyt yhtäkkiä on tullut semmoinen aika, ettei äiti saisi edes vessaan mennä. Koko ajan on tarkistamassa, että oletko äiti vielä siellä.

Eilen illalla istuin tässä koneella ja lapset pötköttelivät jo omassa huoneessaan. Tyttö huuteli aina vähän väliä, että äiti oletko siellä. Kohta tuli itku silmässä tarkistamaan, että jos pian äiti on lähtenyt ja rosvo siellä vastailee äidin äänellä :( . Samoin kaupassa ei kärsi yhtään mennä esim. hyllyn taakse, muutoin tulee neidillä hirveä hätä.

Isoveljellä oli muistaakseni samanlainen kausi tuossa iässä. Onko muilla tällaista vai ovatko meidän lapset jotenkin epätavallisen herkkiä?
 
Olipa lohduttavaa lukea.. meillä myös 4,5v poika on nyt erityisen huomionkipeä. Ollut "vaan" kotihoidossa ja aiemmin oikein reipas isoveli 2v pikkusiskolleen. Nyt on äidissä kiinni enemmän, haluaa yöllä viereen (uusi juttu) ja muutenkin uhmailee enemmän. Toivon tämän olevan vaan joku vaihe..
 
Meillä tytöllä 5,4v tullut kamala isojen piokien pelko ja samalla kauhea itkun tiherrys tarhaan jäännissä, etteä tulee ikävä! On helpottava kuulla, että todennäköisesti ikä kausi juttu. On ollut aika ahdistavaa jättää häntä nyt tarhaan, kun tätä ennen ollut tosi reipas tarhalainen ja kerholainen. Nyt alkaa jo illalla suremaan sitä kun tulee ikävä. Onkohan muilla kestänyt täm vaihe pitkäänki+ Meillä nyt joulusta saakka. Hetken oli jo parempaa, mutta nyt taas pahentunut.... Ei taida tähän ´"vaivaan" auttaa kuin aika! Jaksamisia kaikille!
 
Taas yksi itkuinen ilta ja aamu takana.. Kyllä tuntuu pahalta jättää itkevä tyttö tarhaan. olen jo niin neuvoton, että olen pyytänyt erityislastentarhanopettajalta apuja tilanteeseen! Toivottavasti saadaan sovittua aika mahdollisimman pian, että saisi itselle jotain "työvälineitä" millä asiaa hoitaa eteen päin ja varsinkin, että saataisiin tytön oloa helpottumaan! Tämä tilanne kyllä ahdistaa myös äitiä...
 

Yhteistyössä