4v:n autossa matkustamisesta

Meillä pian 4v ja 7 kk lapsukaiset. Kohta kuopus ei enää mahdu turvakaukaloonsa, joten isoveljen turvaistuin siirtyy sitten pienemmälle. Nyt kyselenkin, miten noin 4v:t matkustelevat autossa, oletteko hankkineet toisen turvaistuimen (meillä britax 2-way elite ollut käytössä) vai miten? Itse olen miettinyt pysyiskö jo korokkeella....
 
meillä on pojalla istuin josta see selkänojan pois ja silloin jää koroke pelkästään.Mutta korokkeella meilläkin pysyy hyvin ja pitkille matkoille si koko istuinkin kun siinä hyvä nojata jos nukahtaa ku on päätukea.
 
Kannattaa hankkia turvavyöistuin jos autoilette säännöllisesti eli on oma auto käytössä. Korokepalli on hyvä jos istuin pitää ottaa mukaan bussiin, junaan jne. mutta pidemillä matkoilla istuin on parempi, tukevampi ja siinä saa yleensä turvavyön kulkemaan paremmin ja päänsuoja on parempi.
 
Jette
Meidän 4 v painaa 16 kg. Koen hänet liian kevyeksi pelkälle korokkeelle, vaikka virallinen raja onkin 15 kg. Meillä on Maxi-Cosin Rodi XP (tai jotain sinnepäin) selkänojallinen auton turvavöillä kiinnitettävä istuin. Siinä isompi lapsi istui noin 7 v saakka kunnes siirtyi pelkälle korokkeelle.
 
Meillä 3,5-vuotiaalla edelleen Britax two way elite. Kokoa pojalla noin 105 cm ja 20 kg. Kakkosistuimena on Gracon turvavyöistuin, josta saa myöhemmin korokkeen ottamalla selkänojan pois.
 
Meillä tyttö siirtyi isoveljen graco- ituimeen 7kk iässä, poika oli tuolloin reilu 3 vuotias ja hänelle ostettiin britaxin (muistaakseni tuo oli se merkki) selkänojallinen turvavyöistuin, poika istuu edelleen tuossa selkänojallisessa istuimessa ja ikää on nyt 4½ vuotta. Pelkkään korokkeeseen laitetaan vasta sit kun sisko siirtyy tuohon eli joskus 1-1½ vuoden päästä.

Niin ja siis meillä poika ei olisi enää mahtunut tuohon gracon istuimeen seuraavana talvena toppavaateet päällä, alkoi käydä istuimen vyöt lyhyiksi eli uuden istuimen osto olisi meilläkin tullut joka tapauksessa tuolloin vaikkei siskolle olisi sitä silloin tarvittukaan..
 
Turvavyöistuimeen ehdottomasti. Korokepalli ei kuulu mielestäni minkään ikäiselle, se on todella syvältä oleva keksintö. En tajua, mitä sellaista käyttävät ajattelevat. Jos lapsi on alle 130 cm pitkä ja tarvitsee turvalaitetta, myös luut ovat sen verran lapsen luut ja kroppa lapsen kropan, että tarvitaan turvalaite ottamaan osa törmäyskuormasta - tämän tekee siis turvavyöistuimen "runko" ja erilaiset suojat.

Jos autossa on isofix-kiinnikkeet, kannattaa ehdottomasti ostaa testivoittaja Britax KidFix (tämä nimi muistaakseni), turvavyöistuin, joka käy siihen 130 cm saakka. Jos ei ole isofixiä, niinkuin meidän yli 10 vuotta vanhoissa autoissamme, meillä on Britiax Römer Kid Plus -turvavyöistuin, joka on ei-fixeistä paras.

Meillä siis istuvat ko. turvavyöistuimissa 5,5 vuotias tyttö, pituutta 115 cm ja painoa noin 22 ja 2v 8 kk tyttö, pituutta 98 cm ja painoa 18,5 kg.

Aikomus on, että lapset istuvat näissä istuimissa reippaasti kouluiän alkamisen jälkeen, niin kauan kuin istuimiin mahtuvat.
 

Yhteistyössä