4v ei jaksa kävellä!

  • Viestiketjun aloittaja mitätä
  • Ensimmäinen viesti
mitätä
Miten mä saan ton 4v tytön kävelemään??
leikkipuistoon matkaa 1km ja sinnekään ei jaksa kuulemma kävellä.. pitäs saada seisomalautaa tai istuu pikkusiskon 5kk kanssa vaunuissa!
Pyörästäkin on apupyörät irti kun harjoiteltiin ilman ajoa..

Miten pitkään teidän 4v jaksaa kävellä?

300m päästiin äsken siten että tyttö jäi istumaan tielle ja minä jatkoin kävelyä ja sit tyttö tuli huutaen ja itkien perässä..en jaksas joka kerta samaa taistelua käydä ja pakko kuitenkin päästä edes välillä ihmisten ilmoille!
 
"Ulla"
Kävelytät vaan enemmän.. Meillä kun alkanut "en mä jaksa" rutinat ollaanki kävelty useemmin.. Ihan on huvittamisesta kiinni.. 4v parhaimillaan jaksanut pyöräilläkkin 2x5km
 
Onko aiemmin kävelly itse vai onko aina ollut rattaissa? Meillä poika kävelee useemman kilometrin lenkkejä ja siihen päälle vielä juoksee leikkipuistossa joten voisko teidän tyttö vaan uhmata ja ei vaan kehtaa kävellä? Koitappa jutella puista,kukista, ihan mistä vaan sen kävelyn aikana jos sit matka taittus hyvin. Meillä 4vuotiaalla käytössä minisun multivita junior jossa kaikki lapselle tarvittavat vitamiinit.
 
miunmau
Meillä on ollut tuo -en jaksa kävellä-vaihe kahdella lapsella. Nuoremmalla oli vasta juuri kolme täytettyään.

Tiedän kuitenkin, että kävellä jaksavat esim. 3km kaupunkiin ja takaisin. Joten hetken levähdyksen jälkeen jatkan matkaa ja lapsi tulee sitten perästä, jos ei lähde minun kanssa samaan aikaan.

Tottakai lapset halavat päästä helpommalla, esim. rattailla jos sisarus siinä istuu.
 
Terve lapsi? Kyllähän se jaksaa jos haluaa. Tietty jos ei ole liikkunut "yhtään" niin joutuu vähän kuntoa treenaamaan. Mutta eikö hän ole päiväkodissa tai muuten kavereiden kanssa leiki leikkejä missä kävellään ja juostaan & ollaan muuten liikkeessä pitkiä aikoja?
 
"vieras"
Meillä 4v on aika laiska kävelemään. Siksi otan hänette melkein aina joko potkulaudan tai pyörän mukaan. Matkanteko sujuu paremmin niin :)

Seisomalaudasta lapseni ei tiedä mitään, päätin että en sellaista hanki kun ikäeroa lapsilla on se vähän alle 4 vuotta. Eli ei osaa pyytä sellaista. Rattaista luovuttiin n 3 vuotiaana, joten ei enää varmasti edes "kehtaisia"istua niissä jos olisi mahdollisuus. 4v. kävelee kyllä tarvittaessa sen kilometrin, mutta se menee joko erittäin hitaasti tai hitaasti lapsen fiiliksen mukaan. Toisinaan jää kiukuttelemaan jonnekin puun juurelle ja toisinaan juoksee reippaasti minun edellä. Ei koskaan mennä niin, että lapsi kävelisi vaunuista kiinni pitäen.
 
"vieras"
Taitaa olla ihan jotain uhmaa ja kiukuttelua, vanhempien pomottelua tuollainen. Älä anna periksi, vaan kävelytä tyttöä useammin pidempiä matkoja. Meillä jaksaa 3-vuotiaskin kävellä ainakin 4-5km putkeen, joten kyllä isompi lapsi nyt 1km matkan kävelee tai juoksee ihan helposti. Älä nyt ainakaan enää anna rattaissa tai seisomalaudalla olla!
 
"Aloittaja"
En epäilisi sairautta, halutessaan jaksaa kyllä kävellä esim vasta muumimaailmassakin meni 5h ja kokoajan mukisematta käveli! Taitaa nyt olla kyse haluumisesta ja jaksamisesta? kai.. mut millä motivois kävelyyn jos kyse siitä..
on kokeiltu erilaisia kävely tyylejä, leikkiä kävelyn ohella, palkintoo kun perillä jne mut ei vaan kuulemma jaksa!

sanasol meilläkin käytössä joten tuskin siitäkään..
 
"mietteliäs"
Oma lapsi ei halunnut kävellä tuollaisia matkoja 4-vuotiaana. Päiväkodissa kuulemma uitenkin käveli reippaasti. Koska kerran lapsesi jaksaa kävellä Muumimaailmassa yms, niin olisiko niin paha, jos pääsisi kyytiin? Vuoden päästä on jo niin iso, että tuskin haluaa enää rattaiden kyytiin?

Tai, entäpä, jos hän pyöräilisi sen kävelyn sijaan?
 
"aloittaja"
Juu uhmaa tää taitaa ollakin ja sitä kun sisko ja saa itse ei, äsken juteltiin niin kyseli miks vauva saa ja hän ei?
Seisomalauta lähteekin meillä nyt varastoon, lisätään kävelyä!
Rattaissa ei oo kyl aktiivisesti istunut muutenkaan n2, 5v iän jälkeen, vain esim kaupungilla pidempään ollessa tai hoitoon viedessä..
nyt ei ole ollut hoidossa kun itse olen kotona vauvan kanssa mutta toivottavasti pääsee kerhoon syksyllä. kavereiden kanssa kyllä jaksaa leikkiä ja juosta ihan normaalisti!
 
miunmau
[QUOTE="mietteliäs";28815647]Oma lapsi ei halunnut kävellä tuollaisia matkoja 4-vuotiaana. Päiväkodissa kuulemma uitenkin käveli reippaasti. Koska kerran lapsesi jaksaa kävellä Muumimaailmassa yms, niin olisiko niin paha, jos pääsisi kyytiin? Vuoden päästä on jo niin iso, että tuskin haluaa enää rattaiden kyytiin?

Tai, entäpä, jos hän pyöräilisi sen kävelyn sijaan?[/QUOTE]

Karhunpalveluksen tekee, jos 4-vuotiasta alkaa kyydittämään. Lapset saavat muutenkin liian vähän liikuntaa.

Juoksemaan vaan, nopeasti siihen tottuu, ettei äiti ota kyytiin.
 
"vilmis"
Esikoinen oli meillä tosi nihkeä kävelemään. Vaikka on urheilullinen lapsi ja harrastaa ties kuinka montaa urheilulajia, niin kävely ei kiinnostanut. Emme jaksaneet alkaa tapella, vaan annoimme käyttää polkupyörää kaikkiin matkoihin. Ja yhä edelleen lapsi kulkee tyyliin 200 metrin matkan mieluummin vaikka pyörällä, potkulaudalla tai rullalaudalla, vaikka on jo 8-vuotias. Jotkut varmaan on vaan sellaisia, että kävely tuntuu raskaalta.
 
"vieras"
Ei meidänkään 4 v. "jaksa" kävellä. Siksi se pitääkin huijata juoksemaan. Juoksukilpailu, kiipeämään matkan varrella olevan kiven päälle, hakemaan keppi ojasta tms. Sitten kyllä jaksaa kun voi kiivetä ja juosta, mutta tavallisesti käveleminen on "niiiiin raskasta, mä en millään jaksa."
 
"Miu"
Meilläkin on laiska poika kävelemään. Ei kyllä ole jaksamisesta kiinni, vaan inhoaa vaan kaupungissa kävelemistä.
Vaeltamassa ollaan käyty useita kertoja tänäkin kesänä ja 5 kilometrin kierros menee ihan heittämällä, mut jos pitäisi kotos lähikaupalle, 600m, kävellä, niin kyllä olisi työn ja tuskan taival...
Koska kyse ei ole oikeesti jaksamisesta ja muuten liikutaan paljon, niin en ole jaksanut riidellä ja kaupungissa me liikutaan pyörällä.
 
sfasdfasdg
Meilläkin laiska kävelijä ja on vielä vähän ylipainoakin, joten yritän kannustaa enemmän liikkumaan. On kotihoidossa ja ei sellasta säännöllistä pitempää kävelyä kyllä tule. Meidän 2 v kaksoset istuu rattaissa ja ymmärtäähän sen, että kurjaa on kävellä, kun muut saa olla kyydissä. Oikeastaan nämä pienemmät tykkäävät enemmän kävellä itse ja isoveli haluais aina rattaisiin. Ilman rattaita ei uskalla tielle koko porukan kanssa lähteä, vaikka sillon löytyis varmaan enemmän niitä kävelyhaluja, kun ei rattaita olis mukanakaan. Tietysti vois hankkia valjaat pienemmille ja lukea sitten täältä, kuinka joku älytön ulkoilutti kolmea pientä lastaan niinkuin koiria. ;)
 
jepsss
meillä 4v samanlainen.. tein virheen et otin kerran reppuselkään noh se vaatii sitä ny aina ja kiukuttelee huutaa jos en ota...esim tänää mentiin kauppaan kivenheiton päähän..kauhee vinkumine miellä kyseessä laiskuus...
 
halipupu harmaana
Lapset saa aika helposti kävelemään kun keksii pikkujippoja: laskekaa kuinka monta valaisintolppaa on matkalla, mitä on seuraavan ison kiven takana jne... Näitä kun keksii pitkin matkaa, niin kas ollaankin jo määränpäässä.
 
Meillä on aina kävelly paljon ja halus jo sillon rattaista kun just ja just osas kävellä. 4v mentiin 10km vaellus osin tunturissa päiväseltään ja senkin heitti kevyesti. Virtaa riitti vielä palattua trampalle 2h pomppimiseen. Todella liikunnallinen ja usien haluaa asioille kävellen lähteä (2km suunta). Mut siis 1km suuntaansa ei 4v todellakaan ole liikaa ja hyvin voi sekä kannattaa laittaa vaan kävelemään. Ei muuten totu. Töissä näkee paljonkin näitä joita kuskataan ja yhtään ei jaksas kävellä. Kummasti alkaa jalka liikkua kun kuulevat että retkelle jos mielii mukaan ni käveltävä on muiden mukana. Eikä anneta mahdollisuutta muuhun kulkutapaan vaikka miten kinuais syliin tai rattaisiin(jos sellaset on mukana pienimpien takia).
 
Lapset saa aika helposti kävelemään kun keksii pikkujippoja: laskekaa kuinka monta valaisintolppaa on matkalla, mitä on seuraavan ison kiven takana jne... Näitä kun keksii pitkin matkaa, niin kas ollaankin jo määränpäässä.
Totta. Eikä alunperin puhu että kävellään sinne ja sinne asti. Vaan lähetään kulkemaan ja sekin päämäärä sieltä saapuu huomaamatta. Varsinkin sellasten kanssa jotka vonkuu eikä jaksas. Meillä on vuos kävelty 2-4v kanssa ja kummasti on nekin marisijat ja kitisijät alkanu kävellä totuttuaan. Jopa ne 2v menevät melkosia matkoja. Säännöllisiä retkiä johonkin opetellen jonoa ja liikkumista kävellen.
 
No kyllä tyttö kipitteli useita kilometrejä nelivuotiaana.

Joko terveydessä on vikaa tai sitten on mahdollistettu peesailu siihen malliin ettei viitsitä enää kävellä.
 
Meillä
tyttö oli laiska kävelijä,mutta vähän yli 3 vuotiaana lopetettiin vaunujen käyttö,aika nopeasti tytöstä kehkeytyi ihan reipas kävelijä. Nyt melkein 5 vuotiaana kävelee vaikka kuinka paljon ja reippaasti :).
Lisää harjoitusta ja ehkä kannustimeksi tarrataulu.
 

Yhteistyössä